ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα σε Αγροτικό Αστέρα Πλατέος και Ολυμπιακό Λουτρού

ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «Κ» θα σας παρουσιάσει αφιέρωμα σε δύο μέρη για την Γ' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας και τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή και κέρδισαν την άνοδο, ξεκινώντας από τον 1ο όμιλο.

Φέτος για πρώτη φορά η ΕΠΣ αποφάσισε να χωρίσει τις ομάδες της Γ' κατηγορίας σε τρεις ομίλους και ουσιαστικά τις χώρισε περίπου ανά Καλλικρατικό Δήμο, για να μειώσει έτσι τις επιβαρύνσεις από τις μετακινήσεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις μικροί όμιλοι δύο των τεσσάρων ομάδων και ένας των πέντε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρή είκόνα από τις δυνατότητες των ομάδων που συμμετείχαν.

Από την αρχή οι ομάδες ήξεραν πως η πρώτη ομάδα θα ανέβει απευθείας ενώ οι δεύτερες θα παίξουν μεταξύ τους για να ακολουθήσει μία από αυτές τις άλλες τρεις στην Β΄ κατηγορία.

Στον 1ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας συμμετείχαν τρεις ομάδες από τον Δήμο Αλεξάνδρειας (Πλατύ, Λουτρός και Κένταυρος Μελίκης) αλλά και ο Τριπόταμος από τον Δήμο Βέροιας.

Στον πρώτο όμιλο πρωταθλητής ανακηρύχθηκε η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ δεύτερη κατέληξε η ομάδα του Λουτρού που κέρδισε στα μπαράζ την άνοδο.

Την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα στον 1ο όμιλο είχε η ομάδα από το Πλατύ, με 26 γκολ στο ενεργητικό της και 4,33 γκολ ανά αγώνα και 4 γκολ παθητικό δηλαδή 0,67 γκολ ανά αγώνα.

Χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα είχε η ομάδα του Τριπατάμου με 6 γκολ ενεργητικό, δηλαδή ένα γκολ ανά αγώνα και 29 γκολ παθητικό δηλαδή 4,83 γκολ ανά αγώνα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ

Το Πλατύ μετά από μια αποτυχημένη χρονιά ξεκίνησε μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου η ομάδα και πάλι να πρωταγωνιστεί στις τοπικές κατηγορίες.

Η προσπάθεια άρχισε να χτίζεται σε στέρεες βάσεις με τους υπεύθυνους της ομάδας του Πλατύ να στελεχώνουν ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ που μόνο για την Γ' κατηγορία δεν ήταν.

Έδειχνε από την αρχή με την οργάνωση που είχε πως μπορεί εύκολα να πάρει την άνοδο και το μόνο που έμενε ήταν να το αποδείξει και στο γήπεδο, πράγμα το οποίο και κατάφερε μιας και έκανε το 6 στα 6 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια και πήρε την άνοδο στην Β΄ κατηγορία, όπου θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο.

Από εδώ και πέρα οι ιθύνοντες του Αγροτικού Αστέρα, δηλώνουν πως θα παραμείνει όλο αυτό το ποιοτικό ρόστερ και θα ενισχυθεί κιόλας με 3-4 ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Πλατύ, αλλά έπαιζαν μέχρι φέτος στις γύρο ομάδες που συμμετείχαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ θα υπάρχει και μια εσωτερική ποιοτική μεταγραφή αυτή του Ελευθεριάδη, ο οποίος αν και πήρε τον Ιανουάριο την μεταγραφή δεν μπόρεσε να προσφέρει μιας και ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κοζίδης Γιώργος (Πρόεδρος): «Ήταν μια όμορφη χρονιά για εμάς η οποία όμως κράτησε λίγο μιας και το πρωτάθλημα είχε μόλις 6 αγωνιστικές. Είμαστε χαρούμενοι για την άνοδο και πλέον σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά όπου και πάλι για εμάς στόχος είναι η άνοδος αλλά και η σταθεροποίηση της ομάδας μας στις υψηλότερες κατηγορίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν γι αυτήν την άνοδο και δίνω την υπόσχεση πως και η επόμενη χρονιά θα έχει ανάλογο φινάλε δηλαδή την άνοδο της ομάδος μας».

Παπαδημητρίου Βασίλης (προπονητής): «Έγινε μια καλή προσπάθεια, η ύστατη, μιας και μετά την περσινή αποτυχία αυτή ήταν η τελευταία μας προσπάθεια αλλά και ευκαιρία να κερδίσει η ομάδα μας την άνοδο. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και αυτό επιτεύχθηκε από το ποιοτικό ρόστερ αλλά και από την δουλειά που για εμάς άρχισε από τις 15 Νοεμβρίου. Όλες οι ομάδες που ανέβηκαν άξιζαν την άνοδο. Πλέον κοιτάμε την επόμενη χρονιά εκεί όπου για εμάς η άνοδος είναι δεδομένος στόχος αλλά στόχος μας θα αποτελέσει και η πρωτιά στην κατηγορία».

Σκλαβούδης Νίκος (παίκτης - αρχηγός): "Το πρωτάθλημα ήταν μικρό σε διάρκεια, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας δείξαμε πως ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που αντικειμενικά δικαιούμασταν. Δείξαμε μέσα από καλό ποδόσφαιρο την δουλειά δύο και πλέον μηνών και από εδώ και πέρα στόχος μας είναι η ομάδα την επόμενη χρονιά να πετύχει κάτι ανάλογο που θα μας δώσει την άνοδο στην Α2. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, τον προπονητή αλλά περισσότερο τους συμπαίκτες μου ήταν όλη την χρονιά προσηλωμένοι στον στόχο γεγονός που έδωσε στα αποδυτήριά μας το κλίμα της οικογένειας».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

Η ομάδα του Ολυμπιακού Λουτρού μετά από κάποια χρόνια αποχής φέτος και πάλι κατέβηκε στα τοπικά πρωταθλήματα και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, ο Λουτρός ήρθε για να μείνει.

Η ομάδα του Λουτρού έχοντας φτιάξει πλέον μια καινούργια διοίκηση και έχοντας στην τεχνική της ηγεσία τον γνωστό, παλαίμαχο πλέον, τερματοφύλακα Νίκο Αναστασόπουλο άρχισε να σχεδιάζει και να υλοποιεί ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο που και βιώσιμο τον Ολυμπιακό Λουτρό θα κάνει αλλά και παιδιά από το χωριό και την γύρω περιοχή θα βοηθήσει να αναπτυχθούν και να διακριθούν. Η ομάδα ξεκίνησε στελεχώνοντας αργά αλλά σταθερά το ρόστερ της γεγονός που δεν έδειξε και όλες τις δυνατότητες στο πρωτάθλημα με αυτές να γίνονται ελάχιστα διακριτές στα δύο τελευταία παιχνίδια των μπαράζ τα οποία και κέρδισε με αποτέλεσμα να κερδίσει την άνοδο στην Β΄ κατηγορία.

Η ομάδα του Λουτρού τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας με 12 βαθμούς και έδωσε δύο παιχνίδια μπαράζ για να κερδίσει τελικά την άνοδο στην Β΄ κατηγορία. Το πρώτο παιχνίδι ήταν με την Παλασίδειος Ακαδημία την  οποία κέρδισε με 4-1 και το δεύτερο ήταν με την ομάδα του Προμηθέα τον οποίο κέρδισε με 6-2 κατακτώντας το 4ο εισιτήριο που οδηγούσε στην Β΄ κατηγορία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καλουσόπουλος Αργύρης (Πρόεδρος): «Έχουμε ήδη βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας με στόχο την ανάδειξη νέων παιδιών. Ελπίζουμε πως και την νέα σεζόν θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο, δηλαδή την άνοδο στην Α2. Με σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα ελπίζω πως τελικά θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Αναστασόπουλος Νίκος (προπονητής): «Η χρονιά για εμάς ήταν δύσκολη, λίγα παιχνίδια αργά η έναρξη του πρωταθλήματος κάτι που έκανε δύσκολο και τον προγραμματισμό μας. Στον όμιλό μας η ομάδα από το Πλατύ ήταν ποιο έτοιμη από εμάς καθώς είχε από την αρχή της προετοιμασίας της ολοκληρώσει μεγάλο μέρος του ρόστερ της. Εμείς από την πλευρά μας στελεχώσαμε αργά το ρόστερ μιας και κάθε ένα μήνα είχαμε 2-3 προσθήκες. Το σωματείο πέρασε από μια δυσάρεστη κατάσταση μιας και για κάποια χρόνια δεν συμμετείχε καν στα τοπικά πρωταθλήματα. Το μέλλον πλέον ανήκει στην ομάδα αλλά και στα παιδιά μας που δίνουν τα πάντα για την νίκη».

Αναστασόπουλος Δημήτρης (παίκτης - αρχηγός): «Το πρωτάθλημα ήταν μικρό και με μικρό ανταγωνισμό πράγμα το οποίο δεν μας βοήθησε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε. Οι ομάδες δεν είχαν περιθώριο λάθους μιας και ήταν μόλις έξι παιχνίδια. Πλέον αυτή η χρονιά αποτελεί παρελθόν, από την νέα σεζόν θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την φετινή επιτυχία».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης