ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Αφιέρωμα σε Αριστοτέλη Νάουσας και Μακεδόνα Βέροιας

Την άνοδο στην Α2 της ΕΠΣ Ημαθίας πέτυχαν οι ομάδες του Αριστοτέλη Νάουσας, του Μακεδόνα Βέροιας, του Μ. Αλέξανδρου Αγ. Μαρίνας και του Εθνικού Ράχης και η «Κ» σας παρουσιάζει τις τέσσερις ομάδες σε ένα αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε τις ομάδες του Μ. Αλεξάνδρου Αγ. Μαρίνας και του Εθνικού Ράχης και σήμερα σας παρουσιάζουμε τον πρωταθλητή Αριστοτέλη Νάουσας και τον Μακεδόνα Βέροιας.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 9 ομάδες από όλο τον Νομό Ημαθίας με τις τέσσερις που προαναφέραμε να κερδίζουν δίκαια την άνοδο με τον Αριστοτέλη Νάουσας να κατακτά το Πρωτάθλημα.

Την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα την είχαν οι τρεις πρώτες ομάδες, δηλαδή ο Αριστοτέλης Νάουσας, ο Μακεδόνας Βέροιας και ο Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας με 46 γκολ, δηλαδή 2,88 γκολ ανά αγώνα ενώ την καλύτερη άμυνα την είχαν ο Μακεδόνας Βέροιας και ο Εθνικός Ράχης με 18 γκολ, δηλαδή 1,13 γκολ ανά αγώνα. Χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα είχε η Σφηκιά με 12 γκολ ενεργητικό δηλαδή 0,75 γκολ ανά αγώνα και 87 γκολ παθητικό, δηλαδή 5,44 γκολ ανά αγώνα.

Η ομάδα του Μακεδόνα Βέροιας είχε μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο την έδρα της μιας και σε 8 αγώνες είχε 7 νίκες και μόλις μία ισοπαλία όντας η μοναδική ομάδα που ήταν αήττητη εντός έδρας.

Η ομάδα του Αριστοτέλη Νάουσας είχε ρεκόρ 12 νικών και 4 ηττών χωρίς να έχει πετύχει ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αχιλλέα Νεοκάστρου ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς ενώ στην ομάδα της Σφηκιάς επιβλήθηκε ποινή 2 βαθμών.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ο Αριστοτέλης Νάουσας έχει μόλις δύο χρόνια ιστορίας. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου για δεύτερη διαδοχική σεζόν κερδίζει μία άνοδο και πλέον από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2.

Η ομάδα του Αριστοτέλη προέρχεται από την ακαδημία του έμπειρου προπονητή, ο οποίος ήθελε τα παιδιά από το παιδικό να συνεχίζουν να παίρνουν εμπειρίες, αλλά και τα ίδια τα παιδιά ήθελαν να συνεχίσουν υπό την καθοδήγησή του.

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2014 όταν ιδρύθηκε η ομάδα, με το τότε παιδικό τμήμα να γίνεται η πρώτη ομάδα και να κερδίζει την άνοδο στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας.

Φέτος τα ίδια παιδιά μετά από ένα χρόνο εμπειρίας στο τοπικό έδειξαν ποιο έτοιμοι και παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατάφεραν όχι μόνο την άνοδο, που ήταν και στόχος, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από εδώ και πέρα η ομάδα του Αριστοτέλη αρχίζει να ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά εκεί όπου θα αποκτήσει 3 με 4 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 2-3 θα είναι έμπειροι με στόχο να δώσουν σε αυτά τα παιδιά διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρίες για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Γκέτσου Σοφία (πρόεδρος):«Ήταν για εμάς μια πετυχημένη χρονιά καθώς μέσα σε δύο χρόνια πετύχαμε δύο ανόδους κάτι το οποίο για εμάς ήταν στόχος μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα το οποίο κατακτήσαμε. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία από τον προπονητή μέχρι και τον παίκτη με την μικρότερη συμμετοχή που ακόμη και αυτή ήταν πολύτιμη για εμάς. Ευελπιστώ και η επόμενη σεζόν να είναι ανάλογη και να ευχηθώ από τώρα η νέα σεζόν να είναι καλύτερη για όλες τις ομάδες της Ημαθίας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αργυρίου Βασίλης (προπονητής): «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την αγωνιστική πορείας μας και από τον στόχο που πετύχαμε. Όλα αυτά ήρθαν μέσα από καλό ποδόσφαιρο με την χρησιμοποίηση νεαρών παικτών που είναι και ο λόγος ίδρυσης αυτής της ομάδας και φιλοσοφία μας αυτά τα δύο χρόνια ζωής της. Συνεχίζουμε και την επόμενη χρονιά με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, με καλό ποδόσφαιρο και νεαρούς παίκτες».

Γιαντζίδης Γιάννης (αρχηγός ομάδος): «Ο Αριστοτέλης είναι μία ομάδα που αποτελείται μόνο από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάτω από σκληρή δουλειά και απόλυτη πειθαρχία δείξαμε ότι η κατάκτηση του τίτλου ήταν το αναμενόμενο. Με τη καθοδήγηση του Βασίλη Αργυρίου και του Χρήστου Χατζηδάκη όλα έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί και εύχομαι και η επόμενη χρονιά να είναι ανάλογη για την ομάδα μας».

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Μακεδόνας Βέροιας είναι μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Ημαθίας τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδείχτηκε με τον πλέον ανάλογο τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα εκεί ήρθε η άνοδος στην Α2.

Η ομάδα του Φώτη Παπαδόπουλου έχοντας στην σύνθεσή της νεαρούς κυρίως παίκτες αλλά και 2-3 ποιο έμπειρους κατάφερε μετά από χρόνια να ανέβει στην Α2 κατηγορία με στόχο την επόμενη σεζόν να κερδίσει ακόμη μια άνοδο γεγονός που ναι μεν ακούγεται δύσκολο αλλά όλοι στο στρατόπεδο του Μακεδόνα δείχνουν αποφασισμένοι να το προσπαθήσουν και να το πετύχουν.

Η ομάδα ήταν από την αρχή συμπαγής και πολύ δεμένη στα αποδυτήρια, κάτι που αποδεικνύετε και από το γεγονός ότι ένας από τους παίκτες της ομάδας, ο Ισαάκ Ισαακίδης, που αυτή την περίοδο σπουδάζει στην Αθήνα ανέβαινε κάθε Παρασκευή στη Βέροια, για να κάνει προπόνηση με την ομάδα και Κυριακή να παίζει, με τον νεαρό επιθετικό να αναδεικνύεται και πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος με 16 γκολ.

Τέλος να αναφέρουμε πως από την επόμενη σεζόν η ομάδα του Μακεδόνα έχει ανακοινώσει την συνεργασία της με την ομάδα της Λυκογιάννης και έχει κάνει ήδη τις πρώτες της κινήσεις αποκτώντας τους Γιώργο Κολίτση (M. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας), Μάριο Σότι (Ηρακλής Άσπρου Πέλλας), Βασίλη Κιουτάχιαλη, Μάκη Παπαδόπουλο (Απόλλων Λυκογιάννης).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παπαδόπολος Φώτης (πρόεδρος – προπονητής): «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς μιας και πέρα από την Σφηκιά που ήταν αδύναμη ομάδα οι υπόλοιπες ήμασταν στο ίδιο περίπου επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως κάθε Κυριακή δίναμε ντέρμπι κάτι που δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτό που πετύχαμε. Θέλω καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, στον Άγη Χασιώτη ο οποίος ήταν ο συνεργάτης μου και δίπλα μου όλη αυτή την χρονιά, στην διοίκηση και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο, Απόστολο Γκαζίδη που ήταν δίπλα στην ομάδα μας όλη την χρονιά. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον προπονητή του προπαιδικού μας, Γιώργο Παπαδόπουλο ο οποίος μας βοήθησε όλη την χρονιά συμμετέχοντας στους αγώνες. Τέλος μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Ισαάκ Ισαακίδη για το γεγονός ότι ενώ σπουδάζει στην Αθήνα ανέβαινε στην Βέροια κάθε Παρασκευή για να συμμετέχει στην προπόνηση και την Κυριακή να παίζει στους αγώνες μας».

Άγης Χασιώτης (συνεργάτης προπονητή): «Μια δύσκολη χρονιά για εμάς πέρασε με τον καλύτερο τρόπο μιας και πλέον είμαστε στην Α2. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν αλλά και τον τύπο της Ημαθίας για την βοήθεια που μας έδωσε αλλά και την αξιοπρεπή συμπεριφορά που είχε απέναντί μας».

Θεόφιλος Γουδώνης (αρχηγός ομάδος):«Οι στόχοι της ομάδας από την αρχή ήταν δυο πρωτάθλημα και άνοδος. Δυστυχώς το πρώτο δεν ήρθε αλλά τελικά καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία κάτι το οποίο θέλαμε πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστώ τους προπονητές και την διοίκηση καθώς και τους συμπαίκτες μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε».

Ισαάκ Ισαακίδης (ποδοσφαιριστής):«Ο Μακεδόνας είναι για μένα η πρώτη μου ομάδα και ήθελα πολύ να βοηθήσω την προσπάθεια που έκανε για την άνοδο στην Α2 και παρόλο που σπουδάζω στην Αθήνα ο προπονητής μου Φώτης Παπαδόπουλος με βοήθησε πολύ μαζί με τη διοίκηση της ομάδας και στήριξαν την προσπάθεια μου να ανεβοκατεβαίνω κάθε εβδομάδα. Επίσης το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, ήμασταν μια οικογένεια και αυτό με έκανε να θέλω περισσότερο να έρχομαι για τα παιχνίδια ενώ ήταν και κάτι που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης