ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α2 ΕΠΣΗ: Αφιέρωμα στην πρωταθλήτρια του Α' ομίλου, Δόξα Λιανοβεργίου

Η Δόξα Λιανοβεργίου εντυπωσίασε στον πρώτο όμιλο της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο φινάλε της σεζόν αλλά και υπερ-πρωταθλήτρια της κατηγορίας.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας τα τελευταία χρόνια έπαιξε ο πρόεδρος Κώστας Γερόπουλος, ο οποίος έδωσε ασφάλεια και σταθερότητα στα διοικητικά της ομάδας.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 8 βαθμούς διαφορά από την 2η Βεργίνα. Μεγάλο όπλο για την ομάδα του Λιανοβεργίου ήταν η έδρα της που με 11 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (αυτή με το Παλαιοχώρι την 16η αγωνιστική με 1-1) σε 12 παιχνίδια μετέτρεψε το γήπεδο του Λιανοβεργίου σε απόρθητο κάστρο και απειλή για κάθε αντίπαλο.

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, ο οποίος ήταν για 4η χρονιά στον πάγκο της ομάδας, είχε την καλύτερη επίθεση με 66 γκολ και 2,75 ανά αγώνα και την 3η καλύτερη άμυνα με 20 γκολ και 0,83 ανά αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Λιανοβεργίου αναδείχθηκε ο Άγγελος Καραντουλαμάς με 22 γκολ ενώ ήταν και ο σκόρερ του 2ου γκολ στον αγώνα για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή.

Η άνοδος σε ένα μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε και στο καλό και μεγάλο ρόστερ που είχε η ομάδα του Λιανοβεργίου:

Αναλυτικά το ρόστερ του Λιανοβεργίου:

Καραλάζος Στέλιος
Γιάντσης Μόσχος
Τόζογλου Χρήστος
Καραμπατζάς Στέλιος
Τερζίδης Γιώργος
Καμπάς Σάκης
Αθανασιάδης Ηλίας (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Πλάτανο)
Καραντουλαμάς Άγγελος
Πατρίκας Γρηγόρης
Γερόπουλος Ιάκωβος
Γελαδάρης Αντώνης
Γελαδάρης Σωτήρης
Λουκάς Αντώνης
Παπαδόπουλος Αντώνης
Ζαχόπουλος Φώτης
Ιωάννου Γιάννης
Κοντίκας Φίλιππος
Ματσούκας Στέλιος
Χριστοφόρου Τάκης
Δεμπρόπουλος Ματθαίος
Πατρίκας Μάκης (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Σχοινά)

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κώστας Γερόπουλος (πρόεδρος): «Είμαι χαρούμενος που επί των ημερών μου η ομάδα του Λιανοβεργίου θα ανέβει για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Ημαθίας. Για εμάς οι μέρες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα ήταν ιστορικές και θα ήθελα να δώσω μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια, παίκτες, προπονητή αλλά και γενικά όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας. Πλέον για εμάς ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο, αυτό της Α1 όπου στόχο θα έχουμε να κάνουμε την ομάδα μας μια σταθερά που θα παραμείνει στην κατηγορία για πολλά χρόνια. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα της Α1 να είναι αυτό που θα γυρίσει και πάλι τον κόσμο στα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κάτω από τις «ασφαλείς φτερούγες» του».

Σάκης Παγγούρας (προπονητής): «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την άνοδο της ομάδας μου που είναι η 3η μέσα σε 4 χρόνια. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα απ’ όλα στους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση της ομάδος. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες όπως η Αγκαθιά, η Βεργίνα, το Κλειδί, το Σκυλίτσι, το Παλαιοχώρι και τα Παλατίτσια, ομάδες που είχαν εμπειρία στην κατηγορία και ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια έπαιζαν σε υψηλότερο επίπεδο όπως αυτό της Α1 αλλά και της Δ΄ Εθνικής. Εμείς από την πλευρά μας δουλέψαμε σκληρά και τελικά πήραμε την πολυπόθητη άνοδο». 

Άγγελος Καραντουλαμάς (ποδοσφαιριστής): «Από την αρχή ήμουν αισιόδοξος για κάτι καλό για την φετινή χρονιά κανείς όμως δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και πόσο μάλλον από την αρχή να είμαστε πρώτοι. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς τραυματισμούς, δημιουργήσαμε μια καλή χημεία με τους παίκτες που μας ενίσχυσαν το καλοκαίρι. Όλα οφείλονται στον Σάκη τον Παγγούρα γιατί αυτός ουσιαστικά είναι που οργανώνει την ομάδα. Πιστεύω ότι όλα αυτά που έχει καταφέρει η ομάδα του Λιανοβεργίου οφείλονται στον καλύτερο κατά την γνώμη μου προπονητή της Ημαθίας τον οποίο εγώ γνώρισα και δούλεψα μαζί του τον ενάμισι χρόνο που βρίσκομαι στην ομάδα, ο οποίος έχει ένα τρόπο να περνάει κάποια πράγματα στους παίκτες χωρίς εκείνη την στιγμή να το καταφέρνουν». 

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης