ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ: Αφιέρωμα στον πρωταθλητή της ΕΠΣ Ημαθίας

Ο ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ κατέκτησε τον φετινό τίτλο στην Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, έστω και εάν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την άμεση ανταγωνίστρια, Ειρηνούπολη, δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Άλλωστε για την ομάδα της ΝΑΟΥΣΑΣ η μόνη ήττα που έχει γνωρίσει είναι αυτή του πρώτου γύρου στην έδρα της Ειρηνούπολης με σκορ 1-0.

Οι "κυανόλευκοι" είχαν κάνει φρούριο απόρθητο την έδρα τους και με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια και μόλις μία ισοπαλία με αντίπαλο την Ειρηνούπολη και πάλι, με σκορ 1-1 είχαν την δυνατότερη έδρα του πρωταθλήματος.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι σε 13 εντός έδρας παιχνίδια είχε δεχτεί μόλις 2 τέρματα δηλαδή 0,15 ανά αγώνα, το ένα στο ντέρμπι με την Ειρηνούπολη στο 1-1 και το άλλο στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής με το Διαβατό, με τους «κυανόλευκους» σε εκείνο το παιχνίδι να κερδίζουν με 4-1.

Η ΝΑΟΥΣΑ έκανε καλά παιχνίδια και εκτός έδρας και σε 13 αγώνες είχε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες, με Κοπανό, Διαβατό και Αλεξάνδρεια και μία ήττα, αυτή που ήδη αναφέραμε με την Ειρηνούπολη.

Η διοίκηση του ΦΑΣ το καλοκαίρι που μας πέρασε εντυπωσίασε κάνοντας την έκπληξη και προσλαμβάνοντας στον πάγκο της τον Δημήτρη Χαλκιά. Έναν νεαρό άξιο αλλά άπειρο προπονητή ο οποίος όμως διέψευσε τους επικριτές του και για έντεκα αγώνες που ήταν στον πάγκο η ΝΑΟΥΣΑ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Μετά το άτυχο αποτέλεσμα απέναντι στην Ειρηνούπολη η διοίκηση έκρινε σκόπιμο να δημιουργήσει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα και να τον απομακρύνει από τον πάγκο και την θέση του να παίρνει ο Γιάννης Κερλίδης. Ένας έμπειρος προπονητής ο οποίος με το δικό του στιλ παιχνιδιού και την σκληρή δουλειά του κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να στείλει την ομάδα στα μπαράζ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να τον κρατήσει στον «ηλεκτρικό» πάγκο της ΝΑΟΥΣΑΣ και πλέον τις τύχες της ομάδος στα μπαράζ ανέλαβε ο Γιάννης Ντίσιος, ο οποίος καλείτε πλέον να στείλει τον ΦΑΣ στην Γ΄ Εθνική κάτι που είχε καταφέρει σε προσωπικό επίπεδο πέρσι όταν και ανέβασε την ομάδα της Κρύας Βρύσης.

Η ΝΑΟΥΣΑ είχε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας με περισσότερη εμπειρία αλλά και πληρότητα. Βέβαια στην φετινή σεζόν βοήθησε και η διοικητική σταθερότητα η οποία εδώ και δύο χρόνια με μπροστάρη τον Απόστολο Μπέκα έδωσε ασφάλεια στους παίκτες αλλά και γενικά στο περιβάλλον της ομάδας.

Σε όλη την σεζόν για τη ΝΑΟΥΣΑ έπαιξαν 24 ποδοσφαιριστές με τον μόνο που δεν πήρε συμμετοχή από το ρόστερ να είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας Τσιάκος Σταύρος ενώ από την άλλη για ακόμη μια χρονιά έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Περηφανόπουλος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 24 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:

Αβραμόπουλος Βαγγέλης
Βλαχοδήμος Ζήσης
Βλαχοδήμος Αδάμ
Δίντσης Δημήτρης
Ζούρκος Αλέξανδρος
Ηλιάδης Γρηγόρης
Ιτσκάρας Νίκος (τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Νάουσας)
Ιωακειμίδης Σωτήρης
Καφές Δημήτρης
Κερμανίδης Χρήστος
Λαμπριανίδης Σωκράτης
Λιακόπουλος Γιώργος
Μουρίκι Γιάννης
Μπιγκάνος Γιάννης (τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στον Αχιλλέα Νάουσας)
Νίκου Τρύφων
Παντζαρτζίδης Νίκος
Παπατάνος, Σάκης
Πατατούκας Γιώργος
Περηφανόπουλος Νίκος
Σαρηγιαννίδης Νίκος
Συμπεθέρης Δήμος
Τασιώνας Χρήστος
Και οι Μουσικάκης Κώστας και Ουέλινγκτον Γκονσάλβες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

* Η Νάουσα στα μπαράζ ανόδου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες ομάδες των νομών Κιλκίς, Πέλλας και Χαλκιδικής και να διεκδικήσει την μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τις δηλώσεις τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όχι μόνο έκαναν στην «Κ» οι παρακάτω πρωταγωνιστές:

Γιάννης Κερλίδης: «Τον Δεκέμβριο σε μία πολύ δύσκολη αγωνιστική συγκυρία( μετά την ήττα από την Ειρηνούπολη), ανέλαβα την ομάδα με μοναδικό στόχο και σκοπό να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Οι καταστάσεις που αντιμετώπισα ήταν πρωτοφανείς. Διοίκηση σε Απόγνωση, ποδοσφαιριστές χωρίς ηθικό( οι +4 βαθμοι,έγιναν-1) και ο κόσμος να διαμαρτύρεται για τις εμφανίσεις της ομάδος και μερίδα αυτών να βρίζει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Στόχος 1ος ήταν να κερδίσουμε τα δύο επερχόμενα ντέρμπι (Τρίκαλα εκτός, Αλεξάνδρεια εντός)και να κερδίσουμε τον χρόνο της διακοπής των εορτών.
Στόχος 2ος να δουλέψουμε και η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα.
Στόχος 3ος η αποκατάσταση στα μάτια των φιλάθλων μας, και μέσα από όλα αυτά να έρθει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τους επόμενους 3 μήνες με 12 συνεχόμενες νίκες γίναμε το φαβορί του πρωταθλήματος η ομάδα έπαιζε σαν πρωταθλήτρια και ο κόσμος στην άρχισε να επευφημεί τους ποδοσφαιριστές αφήνοντας πίσω τις κακές συμπεριφορές.
Ταυτόχρονα μετά την κλοπή στον τελικό κυπέλλου, άλλαξα την αγωνιστική προσέγγιση των παιχνιδιών, παίζοντας περισσότερο με ασφάλεια(αφού δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την ισονομία η διοίκησή μας) και με την σωστή διαχείριση στα 3 τελευταία παιχνίδια στεφθήκαμε άξια και πανηγυρικά πρωταθλητές».

Νίκος Περηφανόπουλος (αρχηγός): «Κατακτώντας το πρωτάθλημα κάναμε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν να οδηγήσουμε την ομάδα στη Γ εθνική. Συνεχίζουμε όλοι τη σκληρή δουλειά έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ξεκίνημα της δύσκολης διαδικασίας των μπαράζ και να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που είναι η Γ εθνική».

Νίκος Σαρηγιαννίδης: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος για εμάς ήταν από την αρχή μονόδρομος. Μετά την περσινή αποτυχία δεν είχαμε πολλά περιθώρια για απώλεια και του φετινού τίτλου. Η σεζόν για εμάς δεν ξεκίνησε ιδανικά και οι εμφανίσεις μας δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ξεκινήσαμε με τον Δημήτρη  Χαλκιά και η ο ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο από ένα κακό αποτέλεσμα πάντα ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής μετά την αλλαγή προπονητή συνέχισε η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και με ένα καλό σερί και παράλληλα απώλειες των αντιπάλων μας ανεβήκαμε και πάλι στην πρώτη θέση. Κατακτήσαμε πανάξια τον τίτλο και πλέον επόμενος στόχος μας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση μιας εκ των δύο θέσεων των μπαράζ που οδηγούν στην άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η Νάουσα με αυτή την ιστορία είναι άδικο να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δώσουμε στην πόλη αυτό που της αξίζει».

Βαγγέλης Αβραμόπουλος: «Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και είχαμε μόνο πίκρες με τα παιδιά. Φέτος επιτέλους είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ετοιμαζόμαστε για τα μπαράζ που εκεί είναι όλη η χρονιά. Έχουμε ένα μήνα να ετοιμαστούμε με τον καινούριο μας προπονητή για να πετύχουμε την άνοδο. Θέλουμε όμως και την βοήθεια του κόσμου για να το καταφέρουμε όλο αυτό. Όλοι μαζί ευελπιστούμε στ τέλος να πανηγυρίσουμε γιατί δεν αξίζει στην ομάδα της Νάουσας να βρίσκεται εδώ που είναι τώρα».

Αλέξανδρος Ζούρκος: «Όλη η ομάδα έδωσε το 100% σε όλα τα παιχνίδια και τελικά καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας ο οποίος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η είσοδος στα μπαράζ για να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν την επιτυχία και ετοιμαζόμαστε καθημερινά για το πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης