ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ: Νέο ξεκίνημα με υψηλούς στόχους!

Δυναμικά επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Η περσινή πρώτη χρονιά αποτέλεσε μια μεταβατική σεζόν για την ομάδα της Νάουσας, η οποία από φέτος θέτει πλέον υψηλότερους στόχους με σταθερά βήματα και μεγαλύτερη οργάνωση, θέλοντας να κάνει μια καλύτερη πορεία που θα έχει διάρκεια.

Στην ομάδα υπάρχει ένα πολύ δυνατό διοικητικό και προπονητικό επιτελείο, που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην εκπλήρωση των φετινών στόχων της και ήδη υπήρξε σημαντική ενίσχυση στο μεταγραφικό κομμάτι, καθώς αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής παίκτες με μεγάλη εμπειρία, με πρώτο και καλύτερο τον πασίγνωστο στους έλληνες φιλάθλους, Γκονζάλβες Ουέλινγκτον!

Η διοίκηση του ΓΑΣ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ και έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με έναν έμπειρο φορ, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, όπως και με έναν νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, έγιναν ανανεώσεις ουσίας στο έμψυχο δυναμικό με την παραμονή των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών που αποτελούσαν τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας.

Το πάρε - δώσε

ΉΡΘΑΝ: Ντάνιελ Ουέλινγκτον, Χριστόφορος Γιάτσος, Σάκης Μπάκανος, Σάκης Ρίσσος, Αλέξανδρος Ασλάνογλου.

ΈΦΥΓΑΝ: Κωνσταντίνος Τουμαράς, Γιάννης Στογιάννος, Βασίλης Δημητρίου, Λευτέρης Γραμματικός.

ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Νίκος Αλμαλιώτης, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Τέλης Ευθυμιάδης, Βαγγέλης Μίσκος, Νίκος Παπαλεξίου, Γιώργος Τσαχαλίδης, Ανδρέας Βαιναλής, Γιώργος Στέφος, Γιάννης Δασκαλίδης, Χρήστος Κακούδης, Αλέξης Θεοδοσιάδης.

Στις 26/07 η «πρώτη»

Την Κυριακή 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, με καθημερινές προπονήσεις που θα γίνονται στο γήπεδο του χωριού. Μία εβδομάδα νωρίτερα (19/07) θα γίνει η καθιερωμένη παρουσίαση της ομάδας με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Κεσίδης: «Στόχος ο πρωταθλητισμός»

Ο ισχυρός άνδρας του ΓΑΣ, Νικόλαος Κεσίδης μίλησε στον Παναγιώτη Παντσερίδη για την φετινή χρονιά, τονίζοντας ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια στην οποία θα πρέπει να υπάρξει βάθος.

«Βασικός μας στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και να έχουμε διάρκεια στην πορεία μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τμήματα υποδομής όπου προπονητής θα είναι ο Ουέλινγκτον. Από τον Νοέμβριο θα υπάρξει και δεύτερη ομάδα με παιδικά τμήματα. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να προτείνω και θα το κάνω επίσημα στον κύριο Καραμελίδη να εφαρμοστούν τα παλιά δεδομένα, με Play off και play out για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες».

Γλώσσης: «Να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα καθίσει στον πάγκο του ΓΑΣ ο Σάκης Γλώσσης. Ο Ημαθιώτης προπονητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο και να είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στις προπονήσεις θα γίνονται μάχες. Πέρσι ήμασταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία όμως καταφέραμε να παραμείνουμε έστω και δύσκολα. Γι’ αυτό και φέτος έγιναν μελετημένες κινήσεις ώστε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Όσο για τον στόχο της ομάδας; «Ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε την περσινή χρονιά, να μην κοιτάμε πίσω, αλλά να βλέπουμε ψηλότερα. Θα χτίσουμε μια ομάδα με στόχο να βρίσκεται μέσα στην τετράδα»

Η άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος αναμένεται ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αρκετά ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρσι. Βλέπουμε πολλές ομάδες, κυρίως από την Νάουσα, που είναι πολύ δυνατές και σίγουρα θα υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια κάθε Σάββατο».

Θεοδοσιάδης: «Έγιναν αξιόλογες κινήσεις»

Από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός του ΓΑΣ, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης ανέφερε: «Φέτος η ομάδα θα παρουσιαστεί πάρα πολύ δυνατή. Έχουν γίνει αξιόλογες κινήσεις με έμπειρους παίκτες και πιστεύω ότι θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και κάθε ματς θα είναι ένας τελικός».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, του ΓΑΣ Ροδοχωρίου στο kerkidasport.gr και στον Παναγιώτη Παντσερίδη, για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα.

Γκονσάλβες Ουέλινγκτον (32 ετών – επιθετικός)

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να μου πεις πως πήρες την απόφαση να αγωνιστείς σε τοπικό πρωτάθλημα; «Πήρα την απόφαση μετά από μια γνωριμία με τον Αλέκο Κεσίδη λόγω δουλειάς στον χώρο και έτσι αποφάσισα να έρθω σε επαφή και με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Νίκο Κεσίδη. Κουβεντιάσαμε ήρεμα και ωραία, τα βρήκαμε σε όλα και έτσι συμφωνήσαμε».

Η επιλογή σου ξάφνιασε πολλούς και σίγουρα η μεταγραφή σου έκανε μεγάλο «μπαμ» στο φετινό πρωτάθλημα! Τι έχεις να πεις στον κόσμο του Ροδοχωρίου και γενικά στον φίλαθλο κόσμο της Ημαθίας, που περιμένει να σε δει στον αγωνιστικό χώρο; «Εντάξει, δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο στον κόσμο, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα μου. Να είμαστε όλοι υγιείς και να κάνουμε μια καλή χρονιά για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος μας».

Φέτος το Ροδοχώρι παρουσιάζεται ενισχυμένο στο μεταγραφικό παζάρι. Ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας; «Μαθαίνω ότι έχει κάνει καλές κινήσεις, αυτό σίγουρα είναι ευχάριστο. Στόχος της ομάδας είναι όπως προείπα να είμαστε υγιείς και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι έχουμε πετύχει».

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σχεδόν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ποια είναι η αγαπημένη θέση όμως του Ουέλινγκτον; «Βασικά, όπως το λέτε, έχω αγωνιστεί παντού στην επίθεση. Όπου και να παίξω δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν θα έλεγα πως υπάρχει αγαπημένη θέση. Εγώ θέλω σε όποια θέση και αν επιλέξει ο προπονητής μου να δώσω τα πάντα, αρκεί να παίξω και να βοηθήσω. Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι να είμαι μέσα σε κάθε αγώνα και να αγωνίζομαι».

Νίκος Αλμαλιώτης (23 ετών – μέσος):

Ανανέωσες για μία ακόμη χρονιά την συνεργασία σου με το Ροδοχώρι, τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην απόφαση αυτή; «Καταρχήν με κέρδισε με την στάση της η διοίκηση. Επίσης το πολύ καλό κλίμα που συνάντησα και οι φετινοί υψηλοί στόχοι της ομάδας.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος; «Δεν το κρύβω πως ο πρωταθλητισμός είναι ο στόχος μας. Με τέτοιες κινήσεις δεν μπορείς να έχεις σαν στόχο κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, ο καθρέφτης είναι το γήπεδο».

Πως νιώθεις που θα έχεις συμπαίκτη έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό όπως τον Ουέλινγκτον; «Σίγουρα είναι ότι καλύτερο. Έχει δείξει ποιος είναι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνυπάρξουμε φέτος στο Ροδοχωρι».

Σάκης Μπάκανος (37 ετών – μεσοεπιθετικός):

Έχεις μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία αυτή. Τι πρέπει να περιμένει το Ροδοχώρι από τον Σάκη Μπάκανο; «Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα, σε συνδυασμό και με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, θα δώσουμε το κάτι παραπάνω. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την διοίκηση ώστε να δουν τον ΓΑΣ ακόμη πιο ψηλά».

Πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή χρονιά; «Σίγουρα τα πράγματα φέτος θα είναι πιο δύσκολα από τα άλλα χρόνια, διότι δεν υπάρχει πλέον ομάδα στην Γ’ Εθνική και έτσι θα υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Υποβιβάστηκαν το Μακροχώρι και τα Λευκάδια, ανέβηκε η Αλεξάνδρεια, υπάρχουν ήδη και η Νάουσα με την Ειρηνούπολη και αναμένεται ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Εμείς σαν Ροδοχώρι θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Παναγιώτης Μωυσίδης (αμυντικός):

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, αγωνίζεσαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Πως βλέπεις την φετινή χρονιά για τον ΓΑΣ; «Όπως όλοι, έτσι και εγώ περιμένω πως και πως να ξεκινήσει αυτή η χρονιά! Οι κινήσεις της διοίκησης είναι πολύ ενθαρρυντικές και αυτό δίνει και σε εμάς επιπλέον κίνητρο για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη όρεξη! Έχουμε μία ομάδα που σφύζει από υγεία, το ταλέντο είναι αστείρευτο και όλα αυτά πιστεύω θα συμβάλουν θετικά ώστε να έχουμε μια εξαιρετική πορεία, μια ωραία περιπέτεια!

Με άλλα λόγια θα περιμένουμε έναν ΓΑΣ ανταγωνιστικό; Ποιος είναι ο στόχος; «Όπως κάθε χρονιά έτσι και τώρα ο στόχος μας είναι μόνο οι νίκες! Αυτό είναι κάτι που το έχω μάθει από τον πατέρα μου, κάτι που το ακούω από τότε που ήμουν 5 χρονών! Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε μόνο για την νίκη, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Είναι άσχημο να πω αυτήν την στιγμή ότι έχουμε κάποιο στόχο, με αυτόν τον τρόπο θα βάζω ένα όριο, θα βάζω ταβάνι στην ομάδα! Οπότε ξεκινάμε για το καλύτερο και ο χρόνος και η πορεία θα δείξουν αν καταφέραμε κάτι.

Ο πατέρας σου Τάσος Μωυσίδης είναι μια πραγματική «σημαία» για τον ΓΑΣ. Πως νιώθεις που αγωνίζεσαι μαζί του και πόσο σε έχει επηρεάσει αυτό το γεγονός; «Το ότι συνεχίζουμε ακόμα να παίζουμε μαζί είναι δώρο Θεού! Είναι ότι καλύτερο μου συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, με τις αψιμαχίες μας και με το χαβαλέ μας! Πραγματικά είμαστε δύο φίλοι, δύο συμπαίκτες και όχι το τυπικό "πατέρας-γιος". Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα σας πω ότι είναι ο μόνος παίκτης που με έχει σκίσει την φανέλα σε διεκδίκηση! Είναι το πρότυπο μου. Θα ήμουν υπερήφανος αν μπορούσα να τον φτάσω κάποια στιγμή! Αυτός μου έμαθε μπάλα, αυτός με έκανε να αγαπήσω αυτό το άθλημα, σ αυτόν τα χρωστάω όλα».

Σάκης Παπαδής (19 ετών – επιθετικός):

Με την έλευσή σου στην ομάδα πέρσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έδωσες πολλές λύσεις στο σκοράρισμα. Να περιμένουμε και φέτος το ίδιο; «Πέρσι τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον σύλλογο. Έπεφταν πολλές ομάδες και κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά. Τα πέντε γκολ που πέτυχα σε κρίσιμα παιχνίδια βοήθησαν την ομάδα αλλά αυτό έγινε με την βοήθεια και των άλλων παιδιών και του προπονητή. Ελπίζω φέτος να πάνε καλύτερα τα πράγματα και να σκοράρω περισσότερα γκολ».

Θα συνεχίσεις δηλαδή στην ομάδα; «Υπάρχει ένα σενάριο που έχω ακούσει ότι είμαι δανεικός από την Νάουσα και πρέπει να γυρίσω. Πιστεύω όμως ότι θα μείνω στον ΓΑΣ, αυτό θέλω άλλωστε γιατί με στήριξαν πέρσι και μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι βασικό μέλος της ομάδας. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες το θέμα θα έχει τελειώσει θετικά».

Χρήστος Κακούδης (30 ετών – μέσος):

Ανανέωσες την συνεργασία σου με την ομάδα. Πως περιμένεις την φετινή χρονιά για το Ροδοχώρι; «Ναι, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι στην ομάδα και είναι κάτι που το ήθελα. Σίγουρα έγιναν καλές κινήσεις με παιδιά που θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή στο πρωτάθλημα. Θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει όλους μας».

Αλέξανδρος Ασλάνογλου (26 ετών – αμυντικός):

Φέτος θα αγωνιστείς με την φανέλα του ΓΑΣ. Τι έχεις να πεις; «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος του ΓΑΣ. Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να παρουσιαστούμε ένα δεμένο σύνολο σαν ομάδα».

Με την εμπειρία σου, τι περιμένεις από το φετινό πρωτάθλημα; «Σίγουρα έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες και θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλα χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν πολλά ντέρμπι».

Σάκης Ρίσσος (27 ετών – μέσος):

Νέος σταθμός στην καριέρα σου ο ΓΑΣ Ροδοχωριου. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην ομάδα; «Θα έλεγα με σιγουριά ο κύριος Νίκος Κεσιδης, που σε συνδυασμό με τον προπονητή Σάκη Γλώσση με έπεισαν για να έρθω στον ΓΑΣ».

Πιστεύεις ότι ο ΓΑΣ θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα; «Σίγουρα θα είναι. Έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος στο μεταγραφικό κομμάτι και σε συνδυασμό με τους παίκτες που έμειναν είμαι σίγουρος πως θα βγει κάτι καλό, πρώτα για την ομάδα και μετά για όλο το χωριό που ευελπιστώ να μας δώσει δύναμη με την παρουσία του στο γήπεδο».

Χριστόφορος Γιάτσος (23 ετών - μεσοεπιθετικός):

Η φετινή χρονιά θα σε βρει να αγωνίζεσαι στην ομάδα του Ροδοχωρίου: «Ναι, θα είμαι στο αγαπητό Ροδοχώρι. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική με καλούς παίκτες, καλό προπονητή και δυνατό διοικητικό συμβούλιο».

Πόσο δύσκολο θεωρείς πως θα είναι το πρωτάθλημα; «Πιστεύω ότι κάθε ομαδικό άθλημα είναι δύσκολο γιατί θέλει πολύ δουλειά. Από κει και πέρα θεωρώ ότι θα υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες από τα χωριά της Νάουσας και θα έχουμε κάθε Σάββατο ντέρμπι. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει ο «πόλεμος» που θα αρχίσει και νομίζω ότι όποιος κερδίσει τις πιο πολλές μάχες θα πάρει και το πρωτάθλημα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παντσερίδης