ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα: Ρίχνεται στα μπαράζ ανόδου ο ΑΣ Ειρηνούπολης

Στην μάχη των μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία ρίχνεται η ομάδα της Ειρηνούπολης, η οποία το Σαββάτο (09/05) στις 5 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Κιλκισιακού εκτός έδρας.

Το ματς θα διεξαχθεί μια μέρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα λόγω του ότι το Αγιονέρι, που έχει έδρα το δημοτικό στάδιο του Κιλκίς, παίζει την Κυριακή και αυτό εντός έδρας με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Ας πάμε να δούμε λίγα στοιχεία για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας της Ειρηνούπολης.

Ο Κιλκισιακός είναι μια ιστορική ομάδα που τον περισσότερο χρόνο της «ζωής» του τον έχει περάσει στην Β΄ και Γ΄ Εθνική ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Έχει εδώ και περίπου ένα μήνα παίκτη-προπονητή τον Σάββα Παντελιάδη ο οποίος έχει μεγάλες παραστάσεις ακόμη και από το πρωτάθλημα της Superleague στην οποία έχει αγωνιστεί με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης όπου είναι και ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σκόραρε για την ομάδα της Αρκαδίας στην πρώτη τη τάξη ελληνική επαγγελματική κατηγορία.

Ο Σάββας Παντελιάδης ανέλαβε την ομάδα του Κιλκίς μετά την απομάκρυνση από τον πάγκο του Φώτη Γουνιώτη ενώ αγωνίζεται στην θέση του επιτελικού χαφ.

Ακόμη τα δύο άλλα «βαριά» ονόματα της ομάδας του Κιλκίς είναι ο κεντρικός αμυντικός, Σπύρος Ματεντζίδης, που έπαιξε στην Superleagueμε την φανέλα της Α.Ε.Κ. και του Πανθρακικού και ο δεξιός οπισθοφύλακας Μπαμπης Χαλόνικος.

Φυσικά η ιστορία μιας τέτοιας ομάδας όπως τονίζουν οι ιθύνοντές της δεν της αφήνει κανένα περιθώριο από το να κυνηγήσει την πρώτη θέση στα μπαράζ.

Ο Σάββας Παντελιάδης δεν έχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα μιας και ο μοναδικός αμφίβολος μέχρι σήμερα είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Περπερίδης.

Φυσικά, αν και νεοφώτιστη, την άνοδο στην Γ’ Εθνική έχει ως στόχο και η ομάδα της Ειρηνούπολης, η οποία θέλει να ξεκινήσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτή την δύσκολη σειρά αγώνων, που θα την δώσει ψυχολογία για την συνέχεια.

Ο Γιώργος Τυριακίδης θα περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το πρόβλημα που έχει στο χέρι ο Θόδωρος Καρυπίδης και αν θα μπορέσει να τον υπολογίσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε τις προηγούμενες μέρες ο Ισπανός Κάρλος λόγω ενοχλήσεων.

Δηλώσεις τόσο για τα μπαράζ όσο και για τον πρώτο αντίπαλο της ομάδας τους έκαναν στην «Κ» οι Γ. Τυριακίδης, Γ. Ματζαρίδης και Α. Βενιόπουλος αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Ειρηνούπολης Ιωακειμίδης, Αργυρίου και Παρσόπουλος.

Γιώργος Τυριακίδης (προπονητής): «Κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα και πρέπει πλέον να υποστούμε την διαδικασία μπαράζ ένας θεσμός που κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλλά να ανεβαίνουν όλοι οι πρωταθλητές από τα ερασιτεχνικά τοπικά πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά όμως εμείς θα δώσουμε την μάχη μας για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ιστορία από την δική μας αλλά θεωρώ ότι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες μιας και οι τέσσερις είμαστε πρωταθλήτριες στον νομό μας.
Ο Κιλκισιακός είναι μια ιστορική ομάδα και αδικείτε που είναι σ’ αυτές τις κατηγορίες όμως από την πλευρά μου πιστεύω στην ομάδα και στις δυνατότητές μας και πιστεύω πως θα πάρουμε κάτι θετικό. Το  πρώτο παιχνίδι όταν είναι εκτός έδρας είναι σημαντικό να παίρνεις κάτι θετικό από αυτό μακάρι το θετικό που θα πάρουμε εμείς να είναι η νίκη».

Γιάννης Ματζαρίδης (βοηθός προπονητή):Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την Ειρηνουπολη αλλά όχι για τους παίχτες της ομάδας καθώς διαθέτουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουμε τις δικές μας αδυναμίες σαν ομάδα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός γι αυτό και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και να πάρουμε ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια που θα είναι στην έδρα μας.

Άρης Βενιόπουλος (γενικός αρχηγός): «Είμαι ευτυχισμένος που κατακτήσαμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Το δύσκολο από εδώ και πέρα θα είναι τα μπαράζ τα οποία αν τα κατακτήσουμε θα είναι η ολοκλήρωση της επιτυχίας και η ανταμοιβή των κόπων μας.
Ο Κιλκισιακός είναι μια ομάδα που κακώς βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία, την σεβόμαστε αλλά στόχος μας είναι η νίκη που θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια».

Σωτήρης Ιωακειμίδης (τερματοφύλακας): «Μετά από μια δύσκολη χρονιά καταφέραμε πανάξια να κερδίσουμε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία για έναν σύλλογο ο οποίος δημιουργήθηκε ξανά από την αρχή. Ο ένας στόχος πραγματοποιήθηκε  αλλά έχουμε ακόμα έναν πιο σημαντικό, την άνοδο μας στην Γ εθνική. Ξεκινάμε με έναν δύσκολο ματς στο Κιλκίς με τον Κιλκισιακό το οποίο κατά την γνώμη μου είναι και το πιο σημαντικό. Η διαδικασία των μπαράζ θα είναι δύσκολη και η ομάδα που θα ανέβει πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί οι αγώνες είναι Τετάρτη-Κυριακή και καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα υπάρχει κούραση σε όλες τις ομάδες .Είναι μια έμπειρη ομάδα η οποία έχει αγωνιστεί  και σε πιο υψηλές κατηγορίες αλλά στόχος μας δεν είναι άλλος από την νίκη».

Γρηγόρης Αργυρίου (αριστερός μπακ): «Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και του πρώτου στόχου να βγει η ομάδα της Ειρηνούπολης πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας τώρα πλέον ετοιμαζόμαστε στην πραγματοποίηση του δεύτερου στόχου όπου είναι και ο μεγαλύτερος «η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγόρια» ώστε να μην πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι της χρονιάς. Το ξεκίνημα μας βρίσκει αντιμέτωπους με την ομάδα του Κιλκισιακού, μια ιστορική ομάδα την οποία σεβόμαστε αλλά θα την αντιμετωπίσουμε με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα».

Αντώνης Παρσόπουλος (επιθετικός): «Με την έναρξη των μπαράζ ξεκινάει ο δρόμος για την άνοδο στην Γ εθνική που είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέχρι να αρχίσουν τα μπαράζ η ομάδα μας δουλεύει ώστε να βελτιώσει τα πλεονεκτήματα της και να μειώσει σε όσο το μεγαλύτερο βαθμό τα μειονεκτήματα της. Το προπονητικό τιμ έχει παρακολουθήσει τις αντίπαλες ομάδες και γνωρίζει τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, εμείς θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα μας και θα χτυπήσουμε πάνω στα μειονεκτήματα τους.
Σχετικά με τον αγώνα του Κιλκισιακού ο προπονητής μας θα μελετήσει την αντίπαλη ομάδα, θα μας μιλήσει για αυτούς και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να πάρουμε το τρίποντο της νίκης για να έχουμε το καλύτερο ξεκίνημα στα μπαράζ».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης