ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δήλωση του Δ. Μπακάλη για την παραίτησή του από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας

Ενας εργάτης και λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που επί 8 συνεχή χρόνια το υπηρετεί ανιδιοτελώς απο την θέση του προέδρου της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας, απο σήμερα δεν θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο γίνεται ακόμη φτωχότερο απο πλευράς παραγόντων.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπακάλης, με επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, έκανε γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί απο το αξίωμα του προέδρου της Πειθαρχικής επιτροπής, κάνοντας την παρακάτω δήλωση στο kerkidasport.gr, στην οποία αναφέρει και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, χωρίς όμως να τους αναλύει.

Αναλυτικά:

Υπηρέτησα την ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ από την θέση του μέλους και μετέπειτα Προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΄Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας ανελλιπώς από τα τέλη του έτους 2016 και μέχρι σήμερα.

Καθ' όλη την πορεία μου αυτή εργάσθηκα αμισθί, με πολύ μεράκι και όρεξη όμως, σε ένα αντικείμενο που με διατηρούσε σε στενή επαφή, τόσο με την νομική επιστήμη που υπηρετώ, όσο και με το αγαπημένο μου άθλημα του ποδοσφαίρου.

Μαζί με τα κατά καιρούς λοιπά μέλη της Επιτροπή κληθήκαμε να διαχειρισθούμε περίπλοκες και ευαίσθητες κατάστασεις, θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αν αναλογισθώ, ότι σήμερα, οχτώ περίπου χρόνια μετά, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΄Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, δεν ακυρώθηκε και δεν αναιρέθηκε από καμία δευτεροβάθμια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ούτε και αμφισβητήθηκε στην πραγματική της ουσία, παρά μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, αναβαθμίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο και την εικόνα της Πειθαρχικής στα μάτια του ποδοσφαιρικού κοινού της Ημαθίας.

Βέβαια ήταν δεδομένο, το γνώριζα εκ των προτέρων, ότι εκ της φύσεως της η Πειθαρχική Επιτροπή της ΄Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, θα δέχονταν κατά καιρούς πυρά και έντονες αντιδράσεις, όταν καλείται κατά βάση να επιβάλλει ποινές και να τιμωρεί.

Ποτέ μου όμως δεν πτοήθηκα και δεν παρέκκλινα από το σκεπτικό μου, έχοντας την συνείδηση μου καθαρή, ότι με τα σωστά και τα λάθη μας, αποφασίζαμε επί τη βάσει των κανονισμών και του δικαίου της ΕΠΟ και όχι με συναισθηματικά κριτήρια ή με την λογική του μέσου φιλάθλου.

Ωστόσο, το τελευταίο αρκετό χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε, δίχως ουσιαστικά επιχειρήματα, μία προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΄Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, αλλά κυρίως η ταύτιση της με το πρόσωπο του Προέδρου, ως ενός ανθρώπου ο οποίος απλά παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με προσωπικές επιδιώξεις, συμπάθειες και αντιπάθειες.

Μία κατάσταση συνεχιζόμενη η οποία με θλίβει βαθύτατα, αν αναλογισθώ την πορεία και τις αμέτρητες ώρες δουλειές εμού και των συνεργατών μου, όλα τα προηγούμενα χρόνια στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας, αλλά ιδίως τις αρχές που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και επαγγελματία.

΄Οπως και να έχει όλα κάποτε έχουν ένα τέλος, είτε γιατί αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, είτε γιατί διάφοροι παράγοντες προκύπτουν και επισπεύδουν την ολοκλήρωση ενός έργου.

Υπό την περιγραφόμενη κατάσταση, θεωρώ ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος μου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΄Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, κάτι που γνωστοποίησα εγγράφως στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς έχει χαθεί πλέον για τους προαναφερόμενους λόγους, το μεράκι και η όρεξη, που αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Ευχαριστώ πραγματικά τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας, τα κατά καιρούς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των οργάνων της ΄Ενωσης, καθώς και το προσωπικό της, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την πολυετή μας συνεργασία.

Δημήτρης Μπακάλης