ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Σημεία και τέρατα" καταγγέλει ο Σταυρός για Καψόχωρα και Τραούδα!

"Σημεία και τέρατα" καταγγέλει η ομάδα του Σταυρού για την Καψόχωρα και τον διαιτητή Τραούδα, σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει τα εξής:

Σε χρόνο κατά τον οποίο η ομάδα της ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, συμμετέχουσα στα play off του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, παίζει κατά γενική ομολογία ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο, διεκδικώντας τον στόχο της κατάληψης της τρίτης θέσης μεταξύ των αγωνιζόμενων ομάδων, βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση, για πρώτη φορά φέτος, να εκδίδουμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ασχολούμενοι με εξωαγωνιστικά ζητήματα, τα οποία μόνο θλίψη μπορούν να προκαλούν, στα όσα υγιή στοιχεία έχουν απομείνει στο δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας.

Πάντα επιθυμούμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με την βελτίωση της ομάδας μας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, απεχθανόμαστε πραγματικά την ενασχόληση με εξωαγωνιστικά ζητήματα, όπως είναι οι προκλητικές συμπεριφορές αξιωματούχων, ποδοσφαιριστών και οπαδών αντιπάλων ομάδων, καθώς και διαιτησίες - παρωδίες, που εξισώνουν τον ιερό θεσμό της διαιτησίας με μία ευκαιριακή ενασχόληση του Σαββατοκύριακου, ΄΄για το χαρτζιλίκι΄΄, αυτός είναι και ο λόγος που δεν μιλήσαμε σχετικά, αν και πολλές φορές μας δώθηκε το κάθε δικαίωμα, όπως όταν στο γήπεδο της Συκιάς αντίπαλοι ποδοσφαιριστές και οπαδοί προπηλάκιζαν την αποστολή της ομάδας μας, ή όταν στο γήπεδο της Καψόχωρας, στον αγώνα του πρώτου γύρου, υπό ένα κλίμα τρομοκρατίας, ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν ΄΄έβλεπε΄΄, δεν ΄΄άκουγε΄΄, αλλά απλώς ανέμενε με άγχος την επίτευξη του νικητηρίου τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, ώστε όλοι ασφαλείς να επιστρέψουμε στα σπίτια μας.

Το να φτάνουμε στο σημείο όμως χθές το απόγευμα, 24-03-2024, στον αγώνα μεταξύ της ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ και της ομάδος μας, στο ουδέτερο και κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο των Τρικάλων, να εκτυλίσσεται ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΄΄φαρσοκωμωδία΄΄, ένα ματς ΄΄ντροπή΄΄ και να συμβαίνουν όσα συνέβησαν, σε βάρος των παικτών και παραγόντων της ομάδος μας και σε βάρος κατ' επέκταση του ίδιου του πνεύματος του αθλητισμού, ξεπερνά κάθε απαισιόδοξο σενάριο.

Είχαμε λάβει βέβαια τα μηνύματα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, από τον οργανισμό της αντιπάλου ομάδος, ότι ΄΄όσο καλοί και να είμαστε εκεί δεν κερδίζουμε΄΄, αλλά όντας πάντα καλοπροαίρετοι και βλέποντας μόνο το ποδόσφαιρο, σκεπτόμενοι επίσης ότι πρόκειται να αγωνισθούμε σε ένα ουδέτερο γήπεδο, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία θεατών, απέναντι σε ένα υπαίτιο σωματείο, αποφύγαμε να προβούμε στην λήψη μέτρων προστασίας, όπως να αιτηθούμε την παρουσία αστυνομικής δύναμης στην αναμέτρηση.

Πόσο αφελείς υπήρξαμε....

Το τι θα συνέβαινε φάνηκε από νωρίς, όταν φθάνοντας η αποστολή της ομάδος μας στο γήπεδο, είχε να αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις και λεκτική βία από ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντιπάλου ομάδος, προς καλλιέργεια κλίματος του τύπου ΄΄αν δεν κερδίσετε δεν φεύγετε από εδώ΄΄.

Η κακόγουστη παράσταση όμως ξεκίνησε με την έλευση στο γήπεδο του διαιτητικού τρίου της αναμέτρησης, όταν και διαπιστώθηκε επίσης, ότι παρατηρητής αγώνος δεν υπήρχε στο γήπεδο, διότι ο ορισθείς παρατηρητής είτε έχασε τον δρόμο για το γήπεδο, είτε είχε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, είτε ίσως γιατί δεν ορίσθηκε ποτέ;

Σε ένα ματς λοιπόν σε ουδέτερο γήπεδο και κεκλεισμένων των θυρών, παρατύπως και κατά παράβαση κάθε διάταξης διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων, υπό το προαναφερθέν τρομοκρατικό κλίμα, δεν παρευρέθη παρατηρητής αγώνα, προκειμένου να επιβλέπει την διεξαγωγή αγώνα τιμωρημένης ομάδας, υπό τους επιβληθέντες όρους.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν πτόησε τον διαιτητή της αναμέτρησης, κύριο Αντώνιο Τραούδα, να ξεκινήσει κανονικότατα το παιχνίδι, υπό την παρουσία μάλιστα κανονικότατα στις εξέδρες οπαδών της γηπεδούχου ομάδος, με ό,τι αυτό μπορούσε να συνεπάγεται.

Σαν να μην έφθανε αυτό ο κύριος Τραούδας επέτρεψε στους τιμωρηθέντες και άρα μη έχοντες το δικαίωμα να παρευρίσκονται ούτε καν στην κερκίδα του γηπέδου, δεδομένου ότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, προπονητή μας και ποδοσφαιριστή - παράγοντα της γηπεδούχου ομάδος, να παραμένουν κανονικότατα στις εξέδρες, ενώ με περίσσιο θράσσος ο κύριος Τραούδας δεν δίστασε να συνδιαλέγεται με τον τιμωρηθέντα ποδοσφαιριστή - παράγοντα της γηπεδούχου ομάδος, όσον αφορά το πότε και πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι, δεδομένης πάντα της παρουσίας μη επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων στο γήπεδο.

΄Οσον αφορά μάλιστα τις εκκλήσεις παραγόντων της ομάδος μας, προς τον ανωτέρω ΄΄άρχοντα΄΄ της αναμέτρησης, τουλάχιστον να αναγράψει στο φύλλο αγώνος τα όσα και οι ΄΄τυφλοί΄΄ παρατηρούσαν στο γήπεδο, αυτός επικαλούνταν την έλλειψη παρατηρητή, που θα κατέγραφε ό,τι συνέβαινε, λές και τα όσα συμβαίνουν σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση κρίνονται επί τη βάσει των εκθέσεων των παρατηρητών και όχι βάσει του φύλλου αγώνος που συντάσσει και υπογράφει ο διαιτητής, ο οποίος κατά τον κύριο Τραούδα μπορεί να ΄΄σφυρίζει αδιάφορα΄΄ για τα όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο ή στις κερκίδες ενός γηπέδου.

Για τους ψευδείς ισχυρισμούς του, ότι δήθεν παράγοντες της ομάδος μας, δεν είχαν πρόβλημα με την παρουσία οπαδών στις εξέδρες, αλλά και με την παρουσία τιμωρηθέντων εντός αγωνιστικού χώρου, επιφυλλασόμεθα ππαντός νομίμου δικαιώματος μας, αλλά πραγματικά γελάει ο κόσμος κύριε Τραούδα, όταν ισχυρίζεσθε, ως διαιτητής εθνικών κατηγοριών, ότι η τήρηση των κανονισμών και η εφαρμογή των ποινών εναπόκειται στην ευχέρεια των παραγόντων των ομάδων.

Και φθάνουμε στο αποκορύφωμα των όσων θλιβερών συνέβησαν σήμερα, όταν προς το τέλος του αγώνα ο Θεός να τον κάνει, ο κύριος Τραούδας γρονθοκοπείται, ναί καλά διαβάζετε, από ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδος, αποχωρεί φυσικά από τον αγωνιστικό χώρο υπό εκρηκτικό και επικίνδυνο κλίμα και αντί να εφαρμόσει τους κανονισμούς και να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, παραμένει επί 45λεπτο κλεισμένος στα αποδυτήρια και αφού καταφθάνει στο γήπεδο αστυνομική δύναμη, βγαίνει κανονικότατα στον αγωνιστικό χώρο, με μαυρισμένο μάτι και σαν να μην συνέβη τίποτα συνεχίζει και ολοκληρώνει το παιχνίδι!!!

Το έχει ξαναδεί άνθρωπος αυτό σε όλη την υφήλιο, οπουδήποτε παίζεται ποδόσφαιρο;

Τι άλλο μπορούμε να πούμε, να περιγράψουμε από εκεί και πέρα;

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας να ζήσουμε να σε θυμόμαστε....Μείνε με τους Τραούδες....

Υ.Γ. 1: Κύριε Τραούδα ως αστυνομικός στο επάγγελμα, αντιλαμβανόσασθε φανταζόμασθε, την συμμετοχή σας σε τελεσθέντα ποινικά αδικήματα και σε παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας, ίσως να ζαλισθήκατε από το χτύπημα και να λησμονήσατε να τα αναφέρετε στους συναδέλφους σας που έφθασαν στο γήπεδο, θα φροντίσουμε όμως εμείς να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

Υ.Γ. 2: Αστυνομικέ κύριε Τραούδα αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε ή φοβάσθε να εκπληρώσετε τα καθήκοντα σας ως διαιτητή, μπορείτε έντιμα να καθήσετε στο σπίτι σας, παρά να προσβάλλετε και να ΄΄παίζετε΄΄ με τον κοπό, την ψυχή και το υστέρημα ανθρώπων που ΄΄ματώνουν΄΄ για να κρατήσουν το ποδόσφαιρο ζωντανό στα χωριά.

Υ.Γ. 3: Kύριοι της ΕΠΣ Ημαθίας διαφυλάξτε επιτέλους τα όσα υγιή κομμάτια έχουν απομείνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Ημαθίας, τόσο δύσκολο είναι να υπάρχουν παρατηρητές στους σημαντικότερους αγώνες των πρωταθλημάτων και να έρχονται να σφυρίζουν σε αυτά διαιτητές, οι οποίοι καμία εξάρτηση δεν έχουν με τον Νομό μας;

Υ.Γ. 4: Συγχαρητήρια στην ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας, απέδειξε και σήμερα την δύναμη της σε κάθε επίπεδο, εκθέτοντας θεσμούς και πρόσωπα.

Υ.Γ. 5: Για αυτούς που όλα προσπαθούν να τα δικαιολογήσουν και να πετάξουν τις ευθύνες αλλού, αναρωτώμενοι γιατί η ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ δέχθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι υπό τις εν λόγω συνθήκες ή γιατί δεν αποχώρησε από το γήπεδο, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν, ας αναλογισθούν ότι για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, προπονητή και παράγοντα, το πρωτεύον είναι και πρέπει να είναι η επιστροφή του υγιούς στο σπίτι και στην οικογένεια.