ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΗ

Στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΗ, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, συγκροτούν τον όμιλο των πλέι οφ και θα αγωνιστούν όλοι εναντίον όλων σε ένα μίνι πρωτάθλημα για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στο εν λόγω μίνι πρωτάθλημα οι συμμετέχουσες ομάδες διατηρούν το σύνολο των βαθμών, καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (τέρματα, διαφορά τερμάτων κτλ), που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Μοναδική εξαίρεση στη διατήρηση όλων των παραπάνω στοιχείων υπάρχει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στα play-off και προέρχονται από τον όμιλο με τις οκτώ. Οι ως άνω ομάδες μπαίνουν στη διαδικασία των αγώνων play-off αφαιρώντας το σύνολο των βαθμών, καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (τέρματα, διαφορά τερμάτων κτλ) που συγκέντρωσαν στους αγώνες της κανονικής περιόδου με αντίπαλο την ομάδα που τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου τους, ήτοι την 8η θέση, στο πλαίσιο της "ισονομίας" ανάμεσα σε όλα τα διαγωνιζόμενα σωματεία.

Ένα σύστημα που στην πράξη αποδεικνύεται εντελώς λανθασμένο και άδικο, αφού οι δύο πρώτες ομάδες του β' ομίλου που έκαναν πρωταθλητισμό, μετά την ένωση των ομίλων βλέπουν... με τα κυάλια τις δύο πρώτες ομάδες του α' ομίλου, οι οποίες έχουν "κλειδώσει" τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην άνοδο. Έτσι, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός και ο Αχιλλέας Νάουσας ουσιαστικά αγωνίζονταν... τζάμπα σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!!!

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out, οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις οριστικές τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ η πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από την πρωταθλήτρια ομάδα, και η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση, μετά τους αγώνες play-off.

γ. Σε περίπτωση που η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. κερδίσει την άνοδο της στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2024-2025, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση, μετά τους αγώνες play-off, ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ και αυτή στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός ΔΩΔΕΚΑ (12) των συμμετεχόντων Σωματείων αυτής.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΩΝ PLAY OFF

1. Καψόχωρα 32
2. Διαβατός 32
------------------------
3. Ολυμπιακός Ν. 21
------------------------
4. Αχιλλέας Ν. 19
5. Σταυρός 17
6. Αγ. Βαρβάρα 16

Στα πλέι άουτ, συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 4η μέχρι και την τελευταία, ήτοι την 7η για τον έναν και την 8η για τον άλλο όμιλο, της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out. Οι δυο όμιλοι συνεχίζουν να υφίστανται ως έχουν και δεν ενώνονται. Τα play-out διεξάγονται σε ΔΥΟ (2) γύρους, ήτοι ΕΞΙ (6) ή ΔΕΚΑ (10) συνολικά αγωνιστικές, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό συμμετεχόντων σωματείων κάθε ομίλου.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ PLAY OUT

1ος όμιλος

1. Συκιά 12
2. Παλαιοχώρι 11
3. Άχθος Αρούρης 8
-----------------------
4. Βεργίνα 7

2ος όμιλος

1. Ακαδημία Β. 21
2. Ραχιά 19
3. ΑΕΠ Βέροιας 16
4. Λευκάδια 12
-----------------------
5. Ασώματα 10

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"