ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ούτε σε θαύμα μπορεί να ελπίζει - Η ταυτότητα της 19ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΗ

Συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο (10/02) το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΗ, με την 19η αγωνιστική.

Σε αυτήν, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν (τρεις νίκες), έναντι των φιλοξενουμένων (μόλις μία), ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Παραγωγικά η αγωνιστική ήταν σχετικά φτωχή, αφού σημειώθηκαν μόλις 14 τέρματα.

Η Αλεξάνδρεια ήταν η νικήτρια του ντέρμπι κορυφής επικρατώντας με 1-0 της Νάουσας, χάρις σε ένα γκολ που σημείωσε στο 13' ο Καψάλης με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Κωστογλίδη).

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου αποσπάστηκε 9 πόντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου, που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία. Και αυτό γιατί, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, να μπορέσει η Νάουσα να καλύψει αυτή την διαφορά που την χωρίζουν πλέον από την χθεσινή της αντίπαλο. Βέβαια, υπάρχουν και τα πλέι οφ, όπου οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες, όμως και πάλι είναι πολύ δύσκολο, έστω και αν οι κυανόλευκοι κερδίσουν και τα δύο μεταξύ τους ματς. Δηλαδή θα πρέπει να «κοιμηθεί ο Θεός». Και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει!

Μία ακόμα νίκη για την ομάδα της Επισκοπής, που επικράτησε με το "αγγλικό" 5-2 της Μελίκης, που την εδραιώνει στην 3η θέση του   βαθμολογικού πίνακα, η οποία ήρθε έπειτα από ένα ματς που πρόσφερε σκορ και θέαμα στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Το σκορ άνοιξε ο Δήμου στο 10' ενώ δύο λεπτά μετά ο Κούβαρος έγραψε το 2-0, για να μειώσει άμεσα ο Ντέλλας σε 2-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Λίγο μετά το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντέλλας ισοφάρισε σε 2-2, όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία ακόμη τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τους Καρυπίδη και Λούρη (2), φτάνοντας στο τελικό 5-2.

Συνέχισε τις νίκες ο Αγ. Γεώργιος, ο οποίος επικράτησε με 2-0 των Τρικάλων και έπιασε την 4η θέση της βαθμολογίας. Μετά από ένα αρκετά αμφίρροπο ματς, ο Σαρκατζής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στα μέσα του β' ημιχρόνου, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Τσιότσιος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο αποβολές στο παιχνίδι.

Εύκολο ήταν το πέρασμα του Κοπανού από το Μακροχώρι με 3-1, αφού πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τους Χατζόπουλο, Ίντο και ένα στην επανάληψη με τον Οικονόμου, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος με τον Τσακαλίδη.

Τέλος από έναν βαθμό μοιράστηκαν Καβάσιλα και Πατρίδα, στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας στο οποίο δεν πανηγυρίστηκε κάποιο γκολ (0-0), με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν τελευταία από το κακό στο χειρότερο, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, που έχουν πάρει τα πάνω τους και τους «χαμογελάει» η έκτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Την επόμενη αγωνιστική, που θα γίνει το Σάββατο 17/02, η Αλεξάνδρεια και η Νάουσα θα φιλοξενηθούν στις έδρες του Ζερβοχωρίου και του Κοπανού αντίστοιχα. Η Επισκοπή και πάλι γηπεδούχος, θα αντιμετωπίσει τον Αγ. Γεώργιο, ενώ Τρίκαλα και Πατρίδα στις έδρες θα παίξουν με Καβάσιλα και Μακροχώρι. 

Τέλος να σημειώσουμε ότι, οι αγώνες από αυτό το Σάββατο θα αρχίζουν στις 3:30 μ.μ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ 1-0
Σκόρερ: 13’ Καψάλης
Διαιτητής: Μαυρίδης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΜΕΛΙΚΗ 5-2
Σκόρερ:7′ Δήμου Β. 1-0, 9′ Κούβαρος 2-0, 11′& 57′ Ντέλλας 2-2, 75′ Καρυπίδης 3-2, 82′ & 88′ Λούρης 5-2
Διαιτητής:Γκαλαΐτσης

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0
Σκόρερ:64′ Σαρκατζής (πεν), 84′ Τσιότσιος
Διαιτητής: Γκόγκας

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ  0-0
Σκόρερ: -
Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΟΠΑΝΟΣ 1-3
Σκόρερ: 27′ Χατζόπουλος 0-1, 40′ Ίντος Ε. 0-2, 62′ Οικονόμου 0-3, 89′ Τσακαλίδης 1-3
Διαιτητής: Μαλούτας

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ 1-0: Νίκη τίτλου

«Χρυσή» νίκη που της άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου σημείωσε η Αλεξάνδρεια το Σάββατο. Επικράτησε με 1-0 της Νάουσας, αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους εννέα βαθμούς και εκτός από το ότι εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, απέκτησε και ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για τα πλέι οφ που την φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο.

Στο πρώτο μέρος, η Αλεξάνδρεια πίεσε ψηλά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήρε το προβάδισμα απέναντι σε μια Νάουσα που δεν κατάφερε να βρει τον γνωστό ρυθμό της.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στα πρώτα λεπτά αλλά από εκεί και μετά δεν απείλησαν την Αλεξάνδρεια. Στο 11’ μετά από συρτή μπαλιά του Παπαγεωργόπουλου, ο Λογγινίδης τσίμπησε την μπάλα από τον τερματοφύλακα αλλά του έφυγε το κοντρόλ της μπάλας και από πολύ πλάγια πλάσαρε άουτ στο άδειο τέρμα.

Η Αλεξάνδρεια απάντησε με γκολ. Στο 13’ ο Καψάλης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο πρώτο μέρος, η Αλεξάνδρεια απείλησε άλλες δυο φορές με τον Καψάλη αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει δεύτερο τέρμα. Στο 21’ μετά από σέντρα του Ατανάσοφ, ο Καψάλης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 35’ μετά από γέμισμα στην περιοχή της Νάουσας, ο Καψάλης με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Αλεξάνδρεια διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Δεν επέτρεψε στη Νάουσα να απειλήσει, συντήρησε το προβάδισμά της και αν ήταν πιο αποτελεσματική στις δυο ευκαιρίες που της δόθηκαν θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ ακόμη.

Στο 49’ ο Καψάλης εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία στην άμυνα της Νάουσας, πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 81’ μετά από φάουλ του Βλάχου, ο Λίτσι πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά ο Κωστογλίδης μπλόκαρε.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαυρίδη (Τραούδας, Γκόγκος)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, ΑΤΑΝΑΣΟΦ, Λίτσι (90’ Πιπιλιάρης), Τσιρίδης, Βλάχος, Δημόπουλος (84’ Κίρτσογλου), Μαρμαρίδης (65’ Αλμπανίδης), Τασιόπουλος, ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ (90’ Τσακιρίδης), Αβραμόπουλος, ΚΑΨΑΛΗΣ (90’ Χλιαρόπουλος).

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Πίτος, ΤΟΥΦΑΣ, Λογγινίδης (58’ Τσακίρης), Τασιώνας, Μπιγκάνος, Βακαλίδης, Παπαδόπουλος, Παπαγεωργόπουλος (69’ Χατζηγεωργίου), Λαφάρας.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ 0-0: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι της Καβάσιλας με την Πατρίδα. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και στο τέλος έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές τους.

Οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα παιχνίδι κέντρου, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Καβάσιλα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Στο πρώτο μέρος είχε δοκάρι με τον Ευγένη Κίτσα ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις αμυντικοί της Πατρίδας απομάκρυναν πάνω από την γραμμή την μπάλα.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Τσίτσης, Ζαχαριάδης)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Μαυρίδης, Θεοδώρου (39′ Τριανταφυλλόπουλος), Ιορδανόπουλος (71′ Πάτρας Κ.), Μαντζιουκόπουλος, Παπαδόπουλος, ΚΙΤΣΑΣ Λ., Καραταράκης, ΚΙΤΣΑΣ Ε., Μπρινιάς, Τσομίδης, Νούζι

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Αποστόλου) ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ορφανίδης, Μισαηλίδης (62′ Σιδηρόπουλος), Ντινόπουλος, Κολμπουτσάι, Γιαννούλης, Κονσουλάκης, ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ, Χολέβας, Γκουτζιλίκας, Ασλάνογλου.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΟΠΑΝΟΣ 1-3: Πέρασε σαν... τρένο

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Κοπανού από το Μακροχώρι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο μέρος και τελικά επικράτησαν άνετα με 1-3.

Οι βάσεις της νίκης για τους φιλοξενούμενους μπήκαν στο πρώτο μέρος. Πίσω κράτησαν το μηδέν ενώ μπροστά σημείωσαν δυο τέρματα και πήγαν στα αποδυτήρια με 0-2 στο ημίχρονο.

Λίγο πριν το ημίωρο, στο 27’ ο Χατζόπουλος σημείωσε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στο Μακροχώρι να φέρει το ματς στα ίσια και στο 40’ με τον Ίντο έφτασαν στο 0-2.

Το παιχνίδι κρίθηκε με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Για την ακρίβεια, στο 62’ ο Οικονόμου σημείωσε το 0-3 και έδωσε διαστάσεις στο προβάδισμα της ομάδας του.

Το Μακροχώρι δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 89’ με τον Τσακαλίδη.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαλούτα (Μητρόπουλος, Σαμαράς)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος Α., Παπακωνσταντίνου, Μυλωνάς (75′ Θεοχαρόπουλος), Κοντογιάννης, Δούκας, Βύζας, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ (90′ Παπαδόπουλος), Αδαμίδης (70′ Φιλιππίδης), Φωτόπουλος Α., Βήτος (46′ Τσικανόπουλος), Καραβασόπουλος (46′ Γιάννινας)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης)  Ίντος Κ., Οικονόμου (75′ Νατσιούλας), ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Σαμαράς, Λύτης, Μποζίνης (75′ Γιαμαλίδης), Τζιβάρας, ΙΝΤΟΣ Ε., Καψάλης, Τέγος (85′ Παπαπέσιος), ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (89′ Διτσόλας).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΜΕΛΙΚΗ 5-2: «Έβρεξε» γκολ

Βροχή έπεσαν τα γκολ το Σάββατο στην Επισκοπή. Η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε με 5-2 της Μελίκης σε ένα συναρπαστικό ματς.

Η Επισκοπή με το καλησπέρα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 7’ ο Β. Δήμου έγραψε το 1-0 και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 9’ ο Κούβαρος διπλασίασε το γκολ των γηπεδούχων.

Η Μελίκη, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, απάντησε. Μείωσε στο «καπάκι» και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 11’ ο Ντέλλας μείωσε σε 2-1 και αναπτέρωσε το ηθικό των συμπαικτών του. Το 2-1 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος όπως στην επανάληψη η Μελίκη, πάλι με το Ντέλλα, έφτασε στο 57’ στο 1-1.

Το ματς μετά το 2-2 απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ και στο 75’ με τον Καρυπίδη έφτασαν στο 3-2. Η νίκη της Επισκοπής σφραγίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Λούρη. Στο 82’ ο Λούρης σημείωσε το 4-2 και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του και στο 88’ ο ίδιος παίκτης έγραψε το τελικό 5-2.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Αργυρίου, Χαραλαμπίδης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Μουζάκι, Χαραλαμπίδης (78′ Στυλιανού), Χαλντέντα, Ντατσής, ΚΟΥΒΑΡΟΣ (90′ Δήγκας), ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΥ Β. (85′ Μωυσίδης), ΛΟΥΡΗΣ (90′ Λιθοξόπουλος)

ΜΕΛΙΚΗ: (Παπατζίκος) Διαμαντόπουλος, Πίτσης, Παπαδημητρίου, Βενιόπουλος, Καφτηράνης (80′ Καλαϊτζίδης), ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Βουδούρης, Ψάλτης, Λίβας (85′ Γεωργίου), Μπουκουβάλας (85′ Καραβαδές), ΝΤΕΛΛΑΣ.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0: Εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα

Άλλους τρεις βαθμούς πρόσθεσε στην φετινή του συγκομιδή ο Άγιος Γεώργιος. Με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 2-0 των Τρικάλων.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τέρματα. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και το 0-0 διατηρήθηκε.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 61’ (αποβολές Χεράκη, Παπακωνσταντίνου) και το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 64’ ο Σαρκατζής με πέναλτι σημείωσε το 1-0 και στο 84’ ο Τσιότσιος έγραψε το τελικό 2-0.

Καλή η διαιτησία του Γκόγκα (Χρυσάνης, Πιπερίδης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, Εμμανουηλίδης, Λιάτσος, Ντρίζι (14′ λ.τ. ΑΛΙΜΕΤΑ / 90+2′ Βασίλτσης), Σαρακατσιάνος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Στεργιόπουλος (80′ Σαράφης), ΣΟΥΓΚΑΡΗΣ, Τσιότσιος, Καριπίδης (90+2′ Λιανός), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Καψάλης, Σιδηρόπουλος (90+3′ Τζίμος), Παλιούρας, Παπακωνσταντίνου, Χατζόπουλος (90′ Παπάζογλου), Χεράκης, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΥΚΛΑΣ, Ριζόπουλος (90+2′ Καραγιάννης), Μάρκου (90′ Νικολόπουλος), Φωτεινιάς (90′ Γεωργακάκης).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"