ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Και τώρα οι δύο τους - Η ταυτότητα της 18ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΗ

Συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ όπου διεξήχθη η 18η αγωνιστική, με όλα τα παιχνίδια να έχουν νικητή.

Τρεις γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο και δύο γηπεδούχοι, ενώ ο αριθμός των 20 γκολ που σημειώθηκαν στους πέντε αγώνες, ήταν αρκετά ικανοποιητικός.

Με έξι βαθμούς αποσπάστηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα της Αλεξάνδρειας. Οι "πράσινοι", που έκαναν το ρεπό τους την πρώτη αγωνιστική του β' γύρου, κέρδισαν εύκολα και το Μακροχώρι 5-0 (26′ Ατανάσοφ, 28′ Λίτσι, 63΄Τσακιρίδης, 79′ Καψάλης, 85′ ο Δούκας με αυτογκόλ), πηγαίνοντας πλέον με ισχυρό προβάδισμα στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, που θα γίνει στην έδρα τους, με τη Νάουσα, η οποία προχθές έκανε το προγραμματισμένο ρεπό της. Έτσι δικαιολογημένα, ο καθένας μπορεί να χαρακτηρίζει την επόμενη αγωνιστική, ως την πιο κρίσιμη μέχρι τώρα του πρωταθλήματος.

Μία νίκη της Αλεξάνδρειας το Σάββατο, απέναντι στη Νάουσα, σχεδόν την ανακηρύσσει, πολύ πρόωρα, πρωταθλήτρια, αφού οι βαθμοί που θα χωρίζουν τους δύο αντιπάλους, σε μία τέτοια περίπτωση, θα είναι πλέον εννέα. Αντίθετα, σίγουρα μία νίκη των φιλοξενούμενων, θα αλλάξει τα δεδομένα και θα έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του, όμως και μία ισοπαλία στο ντέρμπι, θα συνεχίσει να κρατά το ενδιαφέρον, για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής, με την Αλεξάνδρεια φυσικά να έχει τον πρώτο λόγο.

Στις νίκες επέστρεψε η Επισκοπή, η οποία πέρασε με 3-1 από την έδρα του ουραγού Ζερβοχωρίου, στον πάγκο του οποίου κάθισε ο Νίκος Αλμαλιώτης, μετά την συμφωνία του Γιάννη Ματζιαρίδη με την ομάδα της Καλαμάτας, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Χαλντέντα στο 30' και τον Δ. Πρόιο να ισοφαρίζει, ενώ πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα, με τους Μουζάκι και Κούβαρο.

Συνέχισε τις επιτυχίες της η Πατρίδα, η οποία επικράτησε με 3-1 των Τρικάλων, χάρις σε δύο τέρματα του Ανδρίτσου (25΄-74΄) και ένα του Χολέβα (72΄), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 86΄με τον Μάρκου.

Έχασε την ευκαιρία η Μελίκη, να αναρριχηθεί στην 6η θέση και να συγκατοικήσει σε αυτή με το Μακροχώρι, αφού με ένα τέρμα του Γερμάνη στο 75΄, γνώρισε την ήττα στο γήπεδό της 1-0 από τον Αγ. Γεώργιο

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στα "τρίποντα" ο Κοπανός, ο οποίος νίκησε με 5-1 τα Καβάσιλα. Από δύο τέρματα για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Τέγος και Καψάλης και ένα ο Νατσιούλας, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε με πέναλτι ο Κίτσας.

Όπως προαναφέραμε, το ερχόμενο Σάββατο (10/2), κυριαρχεί το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, της Αλεξάνδρειας με τη Νάουσα, που θα γίνει στην έδρα της πρώτης. Από εκεί και πέρα, η Επισκοπή υποδέχεται την Μελίκη, ο Αγ. Γεώργιος τα  Τρίκαλα, το Μακροχώρι τον Κοπανό και τα Καβάσιλα την Πατρίδα. Ρεπό θα έχει το Ζερβοχώρι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 5-0
Σκόρερ: 26′ Ατανάσοφ, 28′ Λίτσι, 63′ Τσακιρίδης, 79′ Καψάλης, 85′ Δούκας αυτογκόλ
Διαιτητής: Τραούδας

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-3
Σκόρερ: 30′ Χαλντέντα 0-1, 32′ Πρόιος Δ. 1-1, 70′Μουζάκι 1-2, 74′ Κούβαρος 1-3
Διαιτητής: Μελτζανίδης

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1
Σκόρερ: 25′-74′ Ανδρίτσος, 72′Χολέβας 3-0, 86′ Μάρκου 3-1
Διαιτητής: Παζαρτζικλής

ΜΕΛΙΚΗ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  0-1
Σκόρερ: 75′ Γερμάνης
Διαιτητής: Παπαργυρίου 

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ 5-1
Σκόρερ: 12′-16′ Τέγος 2-0, 18′ Κίτσας Ε. πεν. 2-1, 25′-42′ Καψάλης 4-1, 46′ Νατσιούλας 5-1
Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1: Συνέχεια στις νίκες

Συνέχεια στις νίκες της έδωσε η Πατρίδα το Σάββατο. Επικράτησε με 3-1 των Τρικάλων και ανέβηκε ένα σκαλοπάτι στον βαθμολογικό πίνακα. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να σημειώνουν δυο γκολ και να «κλειδώνουν» τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος, η Πατρίδα άνοιξε το σκορ. Στο 25’ ο Ανδρίτσος έφτασε στο γκολ και σημείωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι παρά την αντίδραση των Τρικάλων, διατήρησαν το προβάδισμα και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο τμήμα του ματς δέχθηκαν άλλα δυο γκολ. Στο 72’ ο Χολέβας έγραψε το 2-0 και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 74’, ο Ανδρίτσος σημείωσε το 3-0. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Στα τελευταία της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ. Ο Μάρκου στο 86’ σημείωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Καλή η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Χρυσάνης, Χαλατζιούκας).

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Αποστόλου) Ευαγγελόπουλος, Κολμπουτσάι, Ορφανίδης, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κονσουλάκης, Χολέβας (75′ Κλάψης), ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ,Σιδηρόπουλος (80′ Κουπίδης Ι.), Γκουτζιλίκας, Κουπίδης Γ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Πιπιλιάρης, Τζίμος,Στουγιαννόπουλος, Παπακωνσταντίνου, ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, Μιχαλακάκης (74′ Παπαγεωργίου), ΚΟΥΚΛΑΣ, Μπαλίτας (59′ Χεράκης), Γεωργακάκης (80′ Παπαμανώλης), Παπάζογλου (80′Μάρκου), Τσακστάρας (59′ Ριζόπουλος). 

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ 5-1: «Πεντάσφαιρος»

Άνετη ήταν η επικράτηση του Κοπανού το Σάββατο επί της Καβάσιλας. Με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, έβαλε τις βάσεις μιας άνετης επικράτησης και επικράτησε στο φινάλε με 5-1.

Ο Κοπανός στο πρώτο τέταρτο σημείωσε δυο τέρματα και πήρε το πάνω χέρι. Στο 12’ ο Τέγος έγραψε το 1-0 και πριν προλάβει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα η Καβάσιλα, ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Σκόρερ και πάλι ήταν ο Τέγος ο οποίος στο 16’ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η Καβάσιλα προσωρινά αντέδρασε. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 18’ και ο ΕυγένηςΚίτσας με εύστοχο κτύπημα έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς.

Ο Κοπανός όμως ήταν σε μεγάλη ημέρα. Στο 25’ ο Καψάλης σημείωσε το 3-1 και έκανε την ομάδα του πάλι αφεντικό της αναμέτρησης. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42’ ο Καψάλης «χτύπησε» και δεύτερη φορά. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 4-1. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Την χαριστική βολή στην Καβάσιλα έδωσε στο 46’ ο Νατσιούλας, ο οποίος σημείωσε το τελικό 5-1. Από εκεί και μετά, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Μπογιατζόγλου, Σαμαράς)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., ΤΖΙΒΑΡΑΣ, Σαμαράς, Μποζίνης (85′Δημάδης), Ίντος Ε. (85′ Διτσόλας), Γατουρτζίδης (65′ Λύτης), ΚΑΨΑΛΗΣ (73′ Κότσαλης),Χατζόπουλος, ΤΕΓΟΣ, Νατσιούλας (85′ Παπαπέσιος), Οικονόμου

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Κουτσιάδης (46′ Μαυρίδης), Πάτρας Κ.,Ιορδανόπουλος (77′ Θεοδωρόπουλος), Μαντζιουκόπουλος (46′ Τριανταφυλλόπουλος),Θεοδώρου (85′ Παϊτέρης), ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗΣ, Κίτσας Λ., Παπαδόπουλος Δ., Τσομίδης,Μπρινιάς, Κίτσας Ε.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-3: Επιστροφή στις νίκες

Στις νίκες επέστρεψε η Επισκοπή το Σάββατο. Μετά από δυο ήττες, επικράτησε με 1-3 του Ζερβοχώριου και άφησε πίσω της τα άσχημα αποτελέσματα.

Στο πρώτο μέρος, η Επισκοπή άνοιξε το σκορ στο ημίωρο. Στο 30’ ο Χαλντέντα σκόραρε και έγραψε το 0-1.

Το Ζερβοχώρι απάντησε άμεσα. Στο 32’ ο Δ. Πρόιος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το 1-1.

Το 1-1 διατηρήθηκε έως την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες έψαξαν για το γκολ αλλά η Επισκοπή ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα. Στο 70’ ο Μουζάκι έγραψε το 1-2 και το ματς «καθάρισε» δυο λεπτά αργότερα. Ο Κούβαρος στο 74’ σημείωσε το 1-3 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Μέτρια η διαιτησία του Μελτζανίδη (Μητρόπουλος, Μουρατίδης). Στο 72’ απέβαλε τον  Παντζαρτζίδη για επικίνδυνο παιχνίδι και στο 86’ τον Μούτσιο για κάτι που του είπε.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Αλμαλιώτης) Τζακέρι, Μούτσιος, Πρόιος Δ., Μποζατζίδης, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ, Αβετίδης (58′ Πρόιος Γ.), Βέργος (65′ Μπρίτσκος),Μουχτάρης, Μπάμπος, Δάγγας (49′ Αμπαρλής)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Ιωαννίδης (77′ Στυλιανού),Παπαδόπουλος, ΜΟΥΖΑΚΙ, Χαραλαμπίδης (90′ Δήγκας), ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Ντατσής, ΚΟΥΒΑΡΟΣ,Καρυπίδης, Δήμου Β. (46′ Δήμου Ι.), Λούρης (90′ Λιθοξόπουλος). 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 5-0: Αγκαλιά με την πρωτιά

Αγκαλιά με την πρώτη θέση, βρίσκεται η Αλεξάνδρεια μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου, τέσσερις αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής περιόδου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου κέρδισε το Μακροχώρι με 5-0 και αύξησε την διαφορά που την χωρίζει από την δεύτερη Νάουσα στους έξι βαθμούς.

Αγωνιστικά η Αλεξάνδρεια σημείωσε πριν το ημίωρο δυο τέρματα και μπήκε στην θέση του οδηγού από πολύ νωρίς. Στο 26’ ο Ατανάσοφ με ένα δυνατό βολέ έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 0-1. Στο 28’, μετά από εκτέλεση φάουλ από την μεσαία γραμμή, ο Κίρτσογλου έστρωσε στον Λίτσι και ο τελευταίος περνώντας την μπάλα με το κεφάλι πάνω από τον τερματοφύλακα, σημείωσε το 2-0. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους έως την ανάπαυλα χωρίς να απειληθούν, αν και θα μπορούσαν να σημειώσουν άλλα δυο τέρματα αν ήταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα των ευκαιριών που τους δόθηκαν.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια σημείωσε άλλα τρία γκολ. Στο 63’ μετά από σέντρα – σουτ από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας του Μακροχωρίου έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Τσακιρίδης από κοντά με πλασέ σημείωσε το 3-0.  Στο 79’ μετά από σέντρα από αριστερά, ο Καψάλης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 4-0. Τέλος, στο 85’ μετά από συρτή σέντρα του Καψάλη από αριστερά, ο Δούκας αντί να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πολύ καλή η διαιτησία του Τραούσα (Βαλκάνος, Γκόγκας)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, ΑΤΑΝΑΣΟΦ, Βλάχος, Αλμπανίδης,Τσιρίδης, ΚΙΡΤΣΟΓΛΟΥ, Αβραμόπουλος, Χλιαρόπουλος (63′ Τσακιρίδης), ΚΑΨΑΛΗΣ,Δημόπουλος (71′ Βολονάκης), Λίτσι (71′ Γεωργίου)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος Α., ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Κιατικίδης,Δούκας, Φωτόπουλος Α., ΒΥΖΑΣ, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Καραβασόπουλος (51′ Γιάννινας), Αδαμίδης(79′ Συμεωνίδης), Φιλιππίδης (72′ Θεοχαρόπουλος), Τσικανόπουλος (51′ Βήτος).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΙΚΗ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-1: Απέδρασε με νίκη

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Αγίου Γεωργίου από την Μελίκη. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το μηδέν πίσω και στην ευκαιρία που τους δόθηκε έφτασαν στο γκολ και κέρδισαν με 0-1.

Στο πρώτο μέρος, η Μελίκη ήταν πιο απειλητική. Αν και δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία, είχε πολλά τελειώματα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Από την άλλη, ο Άγιος Γεώργιος είχε ένα δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση.

Στο δεύτερο μέρος, η Μελίκη προσπάθησε φλύαρα να φτάσει στο γκολ αλλά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Μάλιστα, σε μια φάση στο 75’ δέχθηκε γκολ και έχασε και το ματς.

Στο 75’ λοιπόν, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γερμάνης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Μελίκης και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Στα τελευταία λεπτά η Μελίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργίου για την ισοφάριση (σουτ από πολύ καλή θέση κατέληξε άουτ).

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γκόγκος, Τσίτσης)

ΜΕΛΙΚΗ: (Παπατζίκος) Διαμαντόπουλος, Καφτηράνης (83′Καλαϊτζίδης), Παπαδημητρίου, Βενιόπουλος, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Βουδούρης, ΜΠΡΕΓΚΟΥ,Ψάλτης (54′ Λίβας), ΝΤΕΛΛΑΣ, Πίτσης (73′ Γεωργίου), Μπουκουβάλας (83′ Καραβαδές)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, Εμμανουηλίδης (90+1′Αλιμέτα), ΛΙΑΤΣΟΣ, Ντρίζι (46′ Τσιότσιος), Σαρακατσιάνος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ,Στεργιόπουλος, Σουγκάρης, Μαραβελάκης (90′ Χίκα), ΓΕΡΜΑΝΗΣ, Σαρκατζής.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"