ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Η ταυτότητα της 17ης αγωνιστικής

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ - ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Για μία ακόμη αγωνιστική, συνέχισαν με νίκες οι δύο ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στην Σαββατιάτικη 17η αγωνιστική, οι έδρες ήταν... αδύναμες, μιας και μόνο ένας γηπεδούχος κέρδισε, ένας παραχώρησε ισοπαλία και τρεις γνώρισαν την ήττα, ενώ σημειώθηκαν 17 τέρματα.

Δεν σταμάτησε ούτε στα Καβάσιλα το «τρένο» της πρωτοπόρου Αλεξάνδρειας, η οποία κέρδισε με 3-0 την τοπική ομάδα και συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά των τριών βαθμών από την δεύτερη Νάουσα. Ο Δημόπουλος στο πρώτο ημίχρονο και οι Καψάλης, Βολονάκης στην επανάληψη, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ υπέρ των "πράσινων".

Με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο, η Νάουσα ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτο μέρους και επικράτησε με το ευρύ 1-4 της Επισκοπής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και γρήγορα πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Α. Καρυπίδη, όμως στην επανάληψη οι "κυανόλευκοι" πάτησαν... γκάζι και πέτυχαν τέσσερα τέρματα, με τους Μπιγκάνο, Κουτσιούμπα, Χίσα και Τασιώνα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα της Πατρίδας από τον Άγ. Γεώργιο, στο γειτονικό ντέρμπι, και έτσι έβαλε από κάτω στον βαθμολογικό πίνακα δύο ομάδες, και έτσι αναρριχήθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με σκορ 4-0 των αδιάφορων βαθμολογικά γηπεδούχων, με χατ-τρικ του Χολέβα και ένα τέρμα του Ανδρούτσου, παίρνοντας έτσι μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι των Τρικάλων με τον Κοπανό. Οι δυο ομάδες δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0. Στο ματς, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι αμφισβητούμενες φάσεις του πρώτου μέρους, με πρώτη και καλύτερη την αποβολή του Οικονόμου των φιλοξενουμένων στο 31΄.

Αν και χωρίς προπονητή στον πάγκο της, μετά την παραίτηση του Γ. Ευτηριάδη, η Μελίκη με γκολ των Μπρέγκου, Πίτση, προηγήθηκε δύο φορές, ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι ισάριθμες φορές με τους Πρόϊο Γ., Μπάμπο και τελικά οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-2 του Ζερβοχωρίου, το οποίο πάλεψε και διεκδίκησε να πάρει κάτι από το ματς και έτσι συνεχίζει να βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο», ευρισκόμενο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μάλιστα 7 βαθμούς από τον προτελευταίο Κοπανό.

Την επόμενη αγωνιστική, που θα είναι η 18η του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί το Σάββατο 03/02 (15:00), η Νάουσα θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Αλεξάνδρεια που υποδέχεται το Μακροχώρι, θα έχει την ευκαιρία, αν πάρει το τρίποντο, να ξεφύγει 6 βαθμούς από την δεύτερη θέση!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΑΒΑΣΙΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-3
Σκόρερ: 18’ Δημόπουλος, 65’ Καψάλης, 78’ Βολονάκης
Διαιτητής: Νησελίτης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΝΑΟΥΣΑ 1-4
Σκόρερ: 8′ Καρυπίδης 0-1, 54′ Μπιγκάνος 1-1, 60′Κουτσιούμπας 1-2, 71′ Χίσα 1-3, 86′ Τασιώνας 1-3
Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΜΕΛΙΚΗ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 3-2
Σκόρερ: 13′ Μπρέγκου 1-0, 22′ Πρόιος Γ. 1-1, 31′ Πίτσης 2-1, 75′ Μπάμπος 22-2,  85′ Παπαδημητρίου 3-2
Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΤΡΙΔΑ 0-4
Σκόρερ: 25′-61′-67′ Χολέβας, 90′ Ανδρίτσος
Διαιτητής: Μαλούτας

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ  0-0
Σκόρερ: -
Διαιτητής: Τραούδας

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΤΡΙΔΑ 0-4: Εκτός έδρας «δάγκωμα» της Πατρίδας

Εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη σημείωσε στον Άγιο Γεώργιο η Πατρίδα. Βρέθηκε σε ιδιαίτερα παραγωγική ημέρα και επικράτησε με 0-4. Η Πατρίδα προηγήθηκε στο πρώτο μέρος και σημείωσε άλλα τρία τέρματα στην επανάληψη.

Στο πρώτο μέρος, η Πατρίδα πήρε προβάδισμα στα μισά του ημιχρόνου. Ο Χολέβας στο 25’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.

Ο Άγιος Γεώργιος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο δημιουργικό κομμάτι του και δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος, η Πατρίδα κράτησε το μηδέν πίσω και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Στο 61’ ο Χολέβας σκόραρε για δεύτερη φορά και διπλασίασε τα τέρματα της Πατρίδας ενώ στο 67’ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αιφνιδιασμό. Ο Χολέβας σκόραρε ξανά και έγραψε το 0-3. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Το τελικό 0-4 σημειώθηκε στο 90’ από τον Ανδρίτσο.

Καλή η διαιτησία του Μαλούτα (Γκόγκος, Λούρης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, Εμμανουηλίδης (51′ Σαράφης), ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, Στεργιόπουλος (89′ Βασίλτσης), Σαρακατσιάνος (65′ Χίκα), ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Καριπίδης (89′ Αλιμέτα), Σουγκάρης, Μαραβελάκης, Γερμάνης, ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΠΑΤΡΙΔΑ (Αποστόλου) Ευαγγελόπουλος, ΚΟΛΜΠΟΥΤΣΑΙ, Ορφανίδης, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κονσουλάκης, ΧΟΛΕΒΑΣ (79′ Κλάψης), Ανδρίτσος, Ασλάνογλου, Σιδηρόπουλος, Γκουτζιλίκας

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΝΑΟΥΣΑ 1-4: «Καρέ» σε ένα ημίχρονο

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Νάουσας από την Επισκοπή. Αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, σημείωσε τέσσαρα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 1-4.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα. Ο Καρυπίδης στο 8’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή για γκολ αλλά δεν βρήκαν στόχο. Από την άλλη, κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τη Νάουσα και διατήρησαν το 1-0 έως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ανατράπηκε. Η Νάουσα πίεσε και στο 54’ έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπιγκάνο. Η πίεση της Νάουσας συνεχίστηκε και στο 60’ ο Κουτσιούμπας σημείωσε το 1-2.

Το προβάδισμα απελευθέρωσε τις κινήσεις των φιλοξενούμενων και στο υπόλοιπο διάστημα σημείωσαν άλλα δυο τέρματα. Στο 71’ ο Χίσα έγραψε το 1-3 και στο 86’ ο Τασιώνας το 1-4.

Με λάθη η διαιτησία του Παπαργυρίου (Σαμαράς, Ζαχαριάδης)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Μουζάκι, Χαραλαμπίδης (46′ Στυλιανού), ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Ντατσής, Κούβαρος, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, Ορφανίδης (59′ Δήμου Β.), Λούρης (72′ Μωυσίδης)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) : Κωστογλίδης, Βασιλειάδης, ΒΑΚΑΛΙΔΗΣ, Αργυρίου, Λαφάρας, Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Ι. (46′ Χίσα), ΤΑΣΙΩΝΑΣ, Λογγινίδης (57′ Κουτσιούμπας), ΜΠΙΓΚΑΝΟΣ (84′ Χιονίδης), Παπαγεωργόπουλος (84′ Τζιμουλίκος).

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ 0-0: Χωρίς νικητή αλλά με αμφισβητούμενες φάσεις

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι των Τρικάλων με τον Κοπανό. Οι δυο ομάδες δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0. Στο ματς αυτό που κυριάρχησε ήταν οι αμφισβητούμενες φάσεις του πρώτου μέρους .

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι φάσεις στις δυο περιοχές ήταν λίγες και το 0-0 διατηρήθηκε έως την ανάπαυλα. Στο πρώτο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Οικονόμου στο 31’. Η αποβολή αμφισβητήθηκε από τον Κοπανό με δεδομένο ότι ο παίκτης μπορεί να είναι τελευταίος στην άμυνα αλλά πάει στην μπάλα και χωρίς να ανατρέπει τον αντίπαλο. Υπάρχει και άλλη μια φάση που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους όταν η μπάλα χτυπά καθαρά σε χέρι αμυντικού του Κοπανού μέσα στην περιοχή αλλά δεν υποδείχθηκε πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι. Οι φάσεις στις δυο περιοχές ήταν λιγότερες και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Με λάθη η διαιτησία του Τραούδα (Βαλκάνος, Πιπερίδης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) : ΚΑΨΑΛΗΣ, Αθανασιάδης, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Παλιούρας, Παπαγεωργίου, Χεράκης, Κούκλας (90+7′ Παπάζογλου), Νικολόπουλος (58′ Μπαλίτας / 83΄Μιχαλακάκης), Ριζόπουλος, Φωτεινιάς

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης): ΙΝΤΟΣ Κ., Τζιβάρας, ΣΑΜΑΡΑΣ, Μποζίνης, Ίντος Ε., ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Οικονόμου, Καψάλης (90+7′ Δημάδης), Χατζόπουλος, Τέγος (80′ Κότσαλης), Νατσιούλας

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-3: Πέρασε χωρίς στάση και από την Καβάσιλα

Με νίκη έφυγε και από την Καβάσιλα η Αλεξάνδρεια. Επικράτησε με 0-3 και παρέμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Η Αλεξάνδρεια πήρε προβάδισμα στο πρώτο μέρος και σημείωσε άλλα δυο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ στο πρώτο μέρος και στο 18’ άνοιξε το σκορ. Μετά από πάσα του Κίρτσογλου ο Δημόπουλος με σουτ σημείωσε το 0-1. Το σκορ διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια πίεσε για δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 66’. Μετά από πάσα του Δημόπουλου, ο Καψάλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Αλεξάνδρεια σημείωσε και τρίτο τέρμα. Ο Βολονάκης πήρε μια κόντρα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 78’.

Άριστη η διαιτησία του Νησελίτη (Αργυρίου, Γκόγκα)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Κουτσιάδης, Πάτρας Κ., ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, Παπαδόπουλος (80′ Τσίπης), Θεοδώρου (35′ Παϊτέρης / 70′ Θεοδωρόπουλος), Κίτσας Λ., Καραταράκης, ΤΣΟΜΙΔΗΣ, ΜΠΡΙΝΙΑΣ (80′ Γιοβανόπουλος), Κίτσας Ε., Πουλιόπουλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, Τσακιρίδης (55′ Ατανάσοφ), Βλάχος, Χλιαρόπουλος, Τσιρίδης, Κίρτσογλου (75′ Σωτηράκης), Αβραμόπουλος (75′ Πιπιλιάρης Κ.), Καψάλης, Μαρμαρίδης (75′ Αλμπανίδης), Δημόπουλος, Λίτσι (55′ Βολονάκης)

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΙΚΗ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 3-2: Κέρδισε και χωρίς καπετάνιο

Αν και χωρίς προπονητή στον πάγκο της, η Μελίκη επικράτησε δύσκολα με 3-2 του Ζερβοχωρίου, σε ένα ματς με πολλά γκολ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος. Το Ζερβοχώρι πάλεψε και διεκδίκησε να πάρει κάτι από το ματς αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια.

Η Μελίκη έψαξε ένα γρήγορο γκολ και στο 13’ άνοιξε το σκορ. Ο Μπρέγκου δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και έγγραψε το 1-0.

Το Ζερβοχώρι απάντησε γρήγορα. Ο Γ. Πρόιος στο 22’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 1-1.

Παρά την ισοφάριση, η Μελίκη δεν το έβαλε κάτω και στο 31’ πήρε ξανά προβάδισμα. Ο Πίτσης σημείωσε το 2-1 σκορ που διατηρήθηκε μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος το Ζερβοχώρι έπαιξε πιο ανοιχτά και η προσπάθειά του για ισοφάριση καρποφόρησε στο 75’. Ο Μπάμπος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και σημείωσε το 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή παίζοντας ανοιχτά αλλά στο 85’ η Μελίκη βρήκε την ευκαιρία και με τον Παπαδημητρίου σημείωσε τρίτο τέρμα και έφτασε στο 3-2.

Με λάθη η διαιτησία του Ρηγόπουλου ( Ζουρνατζίδης, Τσίτσης)

ΜΕΛΙΚΗ:  (-) Διαμαντόπουλος, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Παπαδημητρίου, Πίτσης (32′ λ.τ. Καλαϊτζίδης), Μπουκουβάλας, Βουδούρης, Ντέλλας, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ψάλτης, Λίβας, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Ματζιαρίδης) Τζακέρι, Μούτσιος, Πρόιος Δ., ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΠΡΟΙΟΣ Γ., Μπρίτσκος (52′ Αμπαρλής), Γαϊτανίδης (41′ λ.τ. Δάγγας), ΜΠΑΜΠΟΣ, Αβετίδης, Μουχτάρης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"