ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Λασπομαχίες και ομιχλώδη τοπία - Η ταυτότητα της 16ης αγωνιστικής

Συνεχίστηκε με την 16η αγωνιστική, το περασμένο Σάββατο, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου είχαμε τρεις νίκες γηπεδούχων, καμία φιλοξενούμενου, ενώ δύο ματς έληξαν χωρίς νικητή.

Οι βαρύς αγωνιστικοί χώροι, δυσκόλεψαν τις κινήσεις των παικτών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ λιγότερα τέρματα από τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, συνολικά 16. Όσον αφορά τους δύο πρωτοπόρους, αυτοί συνέχισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, με εντός έδρας νίκες.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την πρωτοπόρο της κατηγορίας ομάδα της Αλεξάνδρειας, η οποία κέρδισε εύκολα 4-0 τα γειτονικά Τρίκαλα, με δύο γκολ που πέτυχε ο Κ. Πιπιλιάρης και από ένα οι Τσιρίδης, Τσακιρίδης. Έτσι συνέχισε να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τρεις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Νάουσα, η οποία επίσης εύκολα, σε... ομιχλώδες τοπίο στο ΔΑΚ Νάουσας, επικράτησε της Μελίκης με σκορ 3-1, χάρις σε δύο τέρματα που πέτυχε ο Τασιώνας και ένα ο Μπιγκάνος, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Καφτηράνη. Να σημειωθεί ότι υπήρξε και διακοπή λόγω της κακής ορατότητας, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται... όπως όπως, υπό το φως των προβολέων.

Επεισοδιακό ματς με 4 αποβολές έγινε στο γήπεδο του Μακροχωρίου, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε με σκορ 2-0 της Επισκοπής, με τέρματα του Γιάννινα στο α' μέρος και του Τσακαλίδη στην επανάληψη, "σκαρφαλώνοντας" στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου, όπου ο τοπικός Άτλας αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Άγ. Γεώργιο, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, με τους Γερμάνη (10') και Σαρκατζή (80' πεν.). Οι γηπεδούχοι  κατάφεραν και "απάντησαν" και τις δύο φορές με τους Μπάμπο (60') και Πρόιο (90'+), σώζοντας έστω τον έναν βαθμό.

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Κοπανός και Πατρίδα (1-1), στο γήπεδο του πρώτου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 70' με τον Καψάλη, όμως λίγο πριν το φινάλε ο Ανδρίτσος με πέναλτι έγραψε το τελικό 1-1. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο η κάθε μία.

Την επόμενη (17η) αγωνιστική του πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/1, μακριά από τα γήπεδά τους θα αγωνιστούν οι πρωτοπόροι Αλεξάνδρεια και Νάουσα, κόντρα σε Καβάσιλα και Επισκοπή αντίστοιχα. Γειτονικό ντέρμπι θα διεξαχθεί στον Αγ. Γεώργιο με τον τοπικό Απόλλωνα να υποδέχεται την Πατρίδα, ενώ Μελίκη και Τρίκαλα θα παίξουν στα γήπεδά τους με αντιπάλους το Ζερβοχώρι και τον Κοπανό αντίστοιχα. Ρεπό θα έχει το Μακροχώρι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 4-0
Σκόρερ: 12′ Τσιρίδης, 19′-21′ Πιπιλιάρης Κ., 23′ Τσακιρίδης
Διαιτητής: Γκαλαΐτσης

ΝΑΟΥΣΑ - ΜΕΛΙΚΗ 3-1
Σκόρερ: 27′ Μπιγκάνος 1-0, 35′Τασιώνας 2-0, 72′ Καφτηράνης 2-1, 90+3′ Τασιώνας
Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ  2-0
Σκόρερ: 38′ Γιάννινας, 61′ Τσακαλίδης
Διαιτητής: Τραούδας

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-2
Σκόρερ: 13′ Γερμάνης  0-1, 62′ Μπάμπος 1-1, 72′ Σαρκατζής (πεν.) 1-2, 90+2′ Πρόιος 2-2
Διαιτητής: Μελτζανίδης

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΠΑΤΡΙΔΑ  1-1
Σκόρερ: 75′ Καψάλης 1-0,  88′ Ανδρίτσος (πεν.) 1-1
Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 4-0: «Καθάρισε» από το πρώτο μέρος

Άλλη μια άνετη νίκη σημείωσε το Σάββατο η Αλεξάνδρεια. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος σημείωσε τέσσερα τέρματα στο πρώτο μισό του Α’ μέρους και «καθάρισε» πολύ νωρίς το ματς.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς. Στο 12’ μετά από κόρνερ, ο Τσιρίδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.  Στο 19’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από γέμισμα, ο Κ. Πιπιλιάρης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 21’ ήρθε το 3-0. Ο Κ. Πιπιλιάρης κέρδισε μια κόντρα στην αντίπαλη περιοχή, πρόλαβε την έξοδο του Καψάλη και πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τέταρτη γκολ της Αλεξάνρειας σημειώθηκε στο 23’. Ο Τσακιρίδης έκανε το σουτ αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής, ο Καψάλης έβαλε λάθος τα χέρια του στην απόκρουση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το 4-0 ο ρυθμός έπεσε. Η Αλεξάνδρεια συντήρησε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά της και πήρε την άνετη νίκη.

Καλή η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Χρυσάνης, Σαββίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τασιόπουλος Σ., Τσακιρίδης, Βολονάκης, Αλμπανίδης (65′ Ατανάσοφ), ΤΣΙΡΙΔΗΣ, Βλάχος (71′ Σωτηράκης), Αβραμόπουλος (46′ Μαρμαρίδης), ΚΑΨΑΛΗΣ, ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ. (55′ Χλιαρόπουλος), Δημόπουλος (46′ Κίρτσογλου), Βουλγαράκης

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Καψάλης, Γεωργακάκης (75′ Τσακστάρας), Παπακωνσταντίνου (63′ Τζίμος), Αθανασιάδης (75′ Στουγιαννόπουλος), ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, Παπαγεωργίου, Χεράκης, Μιχαλακάκης (31′ Νικολόπουλος), Μάρκου, Ριζόπουλος, Φωτεινιάς (31′ Κούκλας).

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-2: Ισοπαλία στις καθυστερήσεις

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στο Ζερβοχώρι. Ο Άγιος Γεώργιος προηγήθηκε δυο φορές αλλά στις καθυστερήσεις το Ζερβοχώρι έφτασε στην ισοφάριση και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ νωρίς στο πρώτο μέρος. Στο 13’ ο Γερμάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1. Ο Άγιος Γεώργιος διατήρησε το προβάδισμά του και έκλεισε με 0-1 το πρώτο μέρος παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ και στο 62’ έφτασαν με τον Μπάμπο στο 1-1. Όπως ο Άγιος Γεώργιος βρήκε τον τρόπο και έφτασε σε νέο γκολ. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Σαρκατζής σημείωσε το 1-2.

Το Ζερβοχώρι παρότι βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, πάλεψε και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έφτασε στο 2-2 με τον Πρόιο.

Με λάθη η διαιτησία του Μελτζανίδη (Χαλατζιούκας, Αργυρίου)

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Ματζιαρίδης) : Τζακέρι, Μποζατζίδης (59′ Σακάρας), Μούτσιος, ΠΡΟΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΟΣ, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, Γαϊτανίδης (46′ Μουχτάρης), Αβετίδης (77′ Μπρίτσκος), Βέργος, Δάγγας (59′ Συμεωνίδης), Αμπαρλής

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) : Καμπάς, Γερμάνης (63′ Τσιότσιος), ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, Μαραβελάκης (65′ Εμμανουηλίδης), Λιάτσος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Ντρίζι, Σουγκάρης, Καριπίδης (90′ Χίκα), Σαράφης (90′ Αλιμέτα), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΠΑΤΡΙΔΑ 1-1: Χωρίς νικητή

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στον Κοπανό. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, έδειξαν ότι κρατούν τη νίκη αλλά η Πατρίδα έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το τέλος και πήρε την ισοπαλία.

Στο πρώτο μέρος, σε ένα βαρύ τερέν, καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοπανός σκόραρε στο 75’ με τον Καψάλη και απέκτησε προβάδισμα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν το 1-0 αλλά στο 88’ η Πατρίδα κέρδισε πέναλτι και με τον Ανδρίτσο έφτασε στο 1-1.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Μητρόπουλος και Τσίτσης), Απέβαλε τους Λύτης (87′) και Αθανασιάδης (90′)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Τζιβάρας, Σαμαράς, Δημάδης, Ίντος Ε., Γατουρτζίδης, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Νατσιούλας, ΚΑΨΑΛΗΣ, ΛΥΤΗΣ, Χατζηπαυλίδης

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Αποστόλου) :  Ευαγγελόπουλος, Γιαννούλης, Χολέβας, Κονσουλάκης, ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Αθανασιάδης, Κολμπουτσάι, Γκουτζιλίκας, Ασλάνογλου

ΝΑΟΥΣΑ - ΜΕΛΙΚΗ 3-1: Καλή εμφάνιση και νίκη

Με πολύ καλή εμφάνιση και πλούσιο θέαμα η Νάουσα σημείωσε το Σάββατο άλλη μια νίκη. Παρά την βροχή και την ομίχλη, κέρδισε με 3-1 την μαχητική Μελίκη. Η Νάουσα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και πήρε δίκαια τη νίκη.

Η Νάουσα έψαξε το γρήγορο γκολ και δημιούργησε απειλές από πολύ νωρίς. Στο 7’ ο Διαμαντόπουλος απόκρουσε δύσκολα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τούφα.

Η Μελίκη απάντησε στο 8’ με δυνατό σουτ του Λίπε που απόκρουσε ο Κωστογλίδης.

Στο 21’ ο Τασιώνας έβγαλε μόνο τον Χίσα αλλά ο Διαμαντόπουλος απόκρουσε. Στο 27’ όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τασιώνας έβγαλε σε θέση εκτέλεσης τον Μπιγκάνο και ο τελευταίος έγραψε το 1-0.  Στοπ 35’ η Νάουσα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Τούφας πάσαρε στον Τασιώνα και ο τελευταίος σημείωσε το 2-0.  Η Νάουσα είχε άλλη μια καλή στιγμή με ατομική προσπάθεια του Λογγινίδη αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ στο 37’.

Η Μελίκη απείλησε δυο φορές με σουτ του Ντέλλα στο 40’ και στο 42’ αλλά και τις δυο φορές ο Κωστογλίδης εξουδετέρωσε τις απειλές.

Στο 55’ ο Τασιώνας βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης αλλά ο Διαμαντόπουλος απόκρουσε με το πόδι.

Η Μελίκη προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και στο 72’, σε μια αντεπίθεση, ο Καφτηράνης με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Η Νάουσα στις καθυστερήσεις, στο 90+3’ έφτασε στο 3-1 με τον Τασιώνα. Να σημειώσουμε ότι μετά το 75’ υπήρξε 8λεπτη διακοπή του ματς λόγω ομίχλης.

Πολύ καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Ζουρνατζίδης, Γκόγκος)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) : Κωστογλίδης, Βασιλειάδης, ΤΟΥΦΑΣ, Αργυρίου, Λαφάρας, Παπαδόπουλος Ν., Χίσα (90′ Χιονίδης), ΤΑΣΙΩΝΑΣ, Λογγινίδης (79′ Στογιάννης), ΜΠΙΓΚΑΝΟΣ, Παπαγεωργόπουλος (59′ Τζιμουλίκος)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Λίβας, Ψάλτης, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ντέλλας, Βουδούρης, Λίπε, Μπουκουβάλας (77′ Καλαϊτζίδης), Πίτσης, Καφτηράνης.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 2-0: Ένας γύρος χωρίς ήττα

Στις νίκες επέστρεψε στο Σάββατο το Μακροχώρι. Επικράτησε με 2-0 της Επισκοπή και συμπλήρωσε εννέα αγώνες χωρίς ήττα. Το Μακροχώρι συμπλήρωσε σχεδόν ένα γύρο αφού την τελευταία φορά που έχασε ήταν από την Αλεξάνδρεια (την ερχόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και μετά θα βρει μπροστά του πάλι την Αλεξάνδρεια). Όσο για το ματς, οι γηπεδούχοι σημείωσαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήραν τη νίκη.

Η Επισκοπή μπήκε με αξιώσεις στο παιχνίδι και βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Σαΐπι στο 10’ και τον Κούβαρο στο 16’ αλλά και τις δυο φορές ο Αργυρόπουλος εξουδετέρωσε τις απειλές.

Το Μακροχώρι απάντησε και στο 38’ με κοντινό σουτ του Γιάννινα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-0.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Επισκοπή έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφαρίσει στο 53’ και το πλήρωσε διότι στο 60’ ήρθε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Μετά από πάσα του Γιάννινα, ο Τσακαλίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 70’ το Μακροχώρι έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Κοντογιάννη και στο 75’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κούβαρο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κούβαρος αλλά ο Αργυρόπουλος απόκρουσε.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τραούδα (Βαλκάνος, Γκόγκας). Εκτός από τον Κοντογιάννη, απέβαλε τους Φωτόπουλο Θ. (87′), Σαΐπι (87′), Λιθοξόπουλος (90+7′),

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., Φωτόπουλος Θ., Κιατικίδης, Κοντογιάννης, Δούκας, Βύζας, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Παπακωνσταντίνου (66′ Φιλιππίδης), Φωτόπουλος Α. (90+2′ Τσικανόπουλος), Αδαμίδης (90+1′ Αδαμίδης), ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ (66′ Μυλωνάς)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Παπαδόπουλος (87′ Λιθοξόπουλος), Μωυσίδης (60′ Στυλιανού), ΣΑΙΠΙ, Χαραλαμπίδης (60′ Δήμου Ι.), ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Ντατσής, Δήμου Β. (83′ Ορφανίδης), ΚΟΥΒΑΡΟΣ, Καρυπίδης Α., Λούρης (83′ Λίκα).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"