ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Πατατράκ" της Αλεξάνδρειας - Η ταυτότητα της 10ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΗ

Με τα ματς της 10ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το Σάββατο (2/12) το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΗ, όπου οι έδρες αποδείχθηκαν «χάρτινες», αφού τρεις γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα και δύο παραχώρησαν ισοπαλίες.

Μια αγωνιστική που ήταν «φτωχή» σε γκολ, καθώς σημειώθηκαν μόλις 11, στα πέντε ματς που διεξήχθησαν, ενώ τρεις ομάδες είχαν… αφλογιστία.

Εκεί που όλοι πιστέψαμε πως ο τίτλος θα κριθεί στους παιχνίδια μεταξύ των δύο πρωτοπόρων Αλεξάνδρειας και Νάουσας, βρέθηκε ομάδα και συγκεκριμένα η Μελίκη, που φρέναρε την ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου, αναγκάζοντάς την παράλληλα στην πρώτη φετινή της απώλεια, ενώ της πήρε και την «παρθενιά» σε ότι αφορά το παθητικό στα τέρματα, μιας και οι Αλεξανδρινοί ήταν η μοναδική ομάδα που μέχρι το Σάββατο κρατούσε απόρθητη την εστία της.

Και αν στην 10η αγωνιστική η Αλεξάνδρεια άφησε δύο υπερ-πολύτιμους βαθμούς στη Μελίκη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον τοπικό Φίλιππο, η Νάουσα πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από την Πατρίδα με 2-0, αγωνιζόμενη μάλιστα για αρκετό διάστημα με παίκτη λιγότερο και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Από εκεί και πέρα, σπουδαίο διπλό πήρε το Μακροχώρι, στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, νικώντας με 2-0 τα Τρίκαλα, ενώ ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς των Καβασίλων με τον Άγιο Γεώργιο.

Τέλος, νίκη - ανάσα με το ευρύ 3-0 πέτυχε ο Κοπανός στο Ζερβοχώρι επί της ουραγού τοπικής ομάδας, σε ένα ματς που αγωνίστηκε με την φανέλα των γηπεδούχων τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, όσο και το τιμ μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων» Γιώργος Γκουγκουλιάς!

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ  0-2: Βαθμολογική ανάσα

Βαθμολογικά ανάσα πήρε το Σάββατο το Μακροχώρι με τη νίκη του στα Τρίκαλα επί της τοπικής ομάδας. Με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος, επικράτησε με 0-2 και ξέφυγε από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δημιούργησαν πολλές τελικές προσπάθειες αλλά μόνο μια φορά ανησύχησε ο Αργυρόπουλος, σε κεφαλιά του Κουκουσίτσα από πολύ κοντά που κατέληξε άουτ.

Από την άλλη, το Μακροχώρι δεν ήταν απείλησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο, ωστόσο είχε ένα σουτ του Καραβασόπουλου έξω από την περιοχή στο δοκάρι στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Στο 47’ το Μακροχώρι άνοιξε το σκορ. Μετά από συρτή παράλληλη σέντρα του Βήτου, ο Δούκας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Στο 57’ το Μακροχώρι διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Φωτόπουλος έκανε μια σέντρα σουτ από αριστερά, ο Καψάλης βγήκε να διώξει αλλά αντί να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα Τρίκαλα, παρά το 0-2, συνέχισαν να απειλούν αλλά δεν δημιούργησαν την κλασσική ευκαιρία. Στο 65’ μάλιστα, ο διαιτητής τους αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Φωτόπουλου.

Το Μακροχώρι στο 75’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 όταν ο Τσακαλίδης από πολύ κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Αν εξαιρέσουμε την φάση που ζήτησε πέναλτι η ομάδα των Τρικάλων, η διαιτησία του Ρηγόπουλου δεν είχε άλλα προβλήματα (Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Καψάλης, Σιδηρόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Παπαγεωργίου, Παλιούρας (78′ Χατζόπουλος), Κουκουσίτσας (67′ Κίτσας), ΚΟΥΚΛΑΣ, Μιχαλακάκης (62′ Νικολόπουλος), Ριζόπουλος (78′ Λαμπρόπουλος), ΑΤΑΝΑΣΟΦ, ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΚΙΑΤΙΚΙΔΗΣ, Δούκας, Τσίλης (46′ Τσακαλίδης), Βύζας, Μυλωνάς (89′ Τσικανόπουλος), Κοντογιάννης, Κατσαμπέρης (46′ Φαρμάκης), Φωτόπουλος Α. (86′ Συμεωνίδης), Καραβασόπουλος (46′ Βήτος).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

ΖΕΡΧΟΧΩΡΙ - ΚΟΠΑΝΟΣ  0-3: Πήρε το «διπλό» ο Κοπανός

Εκτός έδρας νίκη σημείωσε στο Ζερβοχώρι το Σάββατο ο Κοπανός. Με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα δυο στην επανάληψη, επικράτησε με 0-3 και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Ο Κοπανός άνοιξε το σκορ νωρίς. Στο 8’ ο Μποζίνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το πάνω χέρι στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο μέρος με 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, στο πρώτο τέταρτο ο Κοπανός σημείωσε άλλα δυο γκολ και «καθάρισε» το ματς. Στο 58’ ο Μποζίνης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έγραψε το 0-2 ενώ στο 61’ ο Γιαμαλίδης πέτυχε το τελικό 0-3.

Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης αλλά μετά το ημίωρο ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Παζαρτζικλής, Χαλατζιούκας)

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Μαντζιαρίδης) Τζακέρι, Πρόιος, Καρυπίδης (33′ Γκουγκουλιάς), ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, Μουχτάρης (53′ Αμπαρλής), ΜΠΑΜΠΟΣ, Καλφούτζος (53′ Γιαννούλης), Τηλκερίδης, Τσιότσιος, Μήτρου Σ. (66′ Μπρίτσκος), Έξαρχος

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) : Ίντος Κ., ΜΠΟΖΙΝΗΣ, Αναδός, ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Αναδός (53′ Γιαμαλίδης), Σαμαράς, ΙΝΤΟΣ Ε., Στογιάννης Δ. (82′ Νατσιούλας), Οικονόμου (82′ Παπαπέσιος), Τζιβάρας, Καψάλης (66′ Χατζηπαυλίδης), Κότσαλης

ΚΑΒΑΣΙΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Ισόπαλο έληξε το ματς της Καβάσιλας με αντίπαλο τον Άγιο Γεώργιο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με την έναρξη του β’ μέρους αλλά η Καβάσιλα έφτασε στο 1-1, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο μέρος, παρά τις τελικές που δημιούργησαν, καμιά ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, σε μια αντεπίθεση ο Άγιος Γεώργιος άνοιξε το σκορ με τον Σταυριανίδη.

Η Καβάσιλα πίεσε για την ισοφάριση και στο 59’ σε μια κόντρα επίθεση έφτασε στο 1-1 με τον Πουλιόπουλο.

Στο τελευταίο ημίωρο του ματς, καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Καλή η διαιτησία του Γκαλαΐτση Μητρόπουλος, Γκόγκας)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Θεοδώρου, Πάτρας Κ., Πάτρας Ρ., Τσομίδης, Ιορδανόπουλος, Μαντζιουκόπουλος, ΤΣΙΑΜΠΑΣ, Καραταράκης (66′ Νικολόπουλος), Μπρινιάς, ΚΙΤΣΑΣ, ΠΟΥΛΙΟΥΠΟΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) ΚΑΜΠΑΣ, Λιάτσος, Φουρκιώτης, Γιαννόπουλος (46′ Γερμάνης), Σαρακατσιάνος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Ντρίζι, Σουγκάρης, Καριπίδης (88′ Σαράφης), ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ (79′ Αλιμέτα), Σαρκατζής

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΝΑΟΥΣΑ 0-2: Κέρδισε και με αριθμητικό μειονέκτημα

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Νάουσας από την Πατρίδα. Παρότι από το εικοσάλεπτο βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη λιγότερο, διατήρησε τον έλεγχο του ματς, σημείωσε δυο γκολ στο δεύτερο μέρος και κέρδισε με 0-2.

Η Νάουσα μπήκε στο ματς με επιθετικές διαθέσεις. Στο 10’ ο Τσιακίδης με σουτ από κοντά σημάδεψε το δοκάρι και στο 17’ Τούφας και Λογγινίδης έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, σε αντεπίθεση της Νάουσας, ο Τούφας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ευαγγελόπουλο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, η μπάλα έφτασε στον Λογγινίδη ο οποίος έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά ο τερματοφύλακας της Πατρίδας απόκρουσε.

Στο 19’ σε μια αντεπίθεση της Πατρίδας, ο Κασαπίδης βγήκε έξω από την περιοχή του, βρήκε την μπάλα με το χέρι και έκοψε το τετ α τετ των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σφυρίξει φάουλ και να αποβάλει τον τερματοφύλακα της Νάουσας. Χρέη τερματοφύλακα εκτέλεσε ο Τούφας (ο βασικός τερματοφύλακας Κωστογλίδης ήταν δηλωμένος στο ΦΑ αλλά βρισκόταν στο σπίτι του κλινήρης). Μάλιστα, ο αμυντικός της Νάουσας έκανε την απόκρουση του αγώνα, στην εκτέλεση του φάουλ.

Η Νάουσα μετά την αποβολή έχασε τον ρυθμό της και δεν μπόρεσε να φτάσει σε τελικές προσπάθειες ενώ η Πατρίδα «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις αλλά είχε κακές εκτελέσεις στις τελικές της.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα έβαλε στο ματς τον Κωστογλίδη, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα και πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο. Στο 60’ μετά από σέντρα του Λογγινίδη από δεξιά, ο Τσιακίρης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 0-1.

Στο 75’ η Πατρίδα έφτασε στην ισοφάριση αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 85’ η Νάουσα σημείωσε και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ευαγγελόπουλος απομάκρυνε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Μπιγκάνο ο οποίος με εντυπωσιακό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γκόγκος, Τσίτσης).

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Γιαννόπουλος) Ευαγγελόπουλος, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Κολμπουτσάι, Ντινόπουλος, Κονσουλάκης (71′ Σιδηρόπουλος), Γκουτζιλίκας (76′ Αθανασιάδης), Χατζόπουλος, Χολέβας, Μισαηλίδης, Ανδρίτσος

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κασαπίδης, Βασιλειάδης, ΤΟΥΦΑΣ, Βακαλίδης (45′ Κωστογλίδης), Αργυρίου, Παπαδόπουλος, ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ (89′ Γιαννόπουλος), Τσιάμπας (72′ Μπιγκάνος), Κουκουφίκης, Παπαγεωργόπουλος (89′ Γκιούρος), ΤΣΑΚΙΡΗΣ (89′ Βασιλείου)

ΜΕΛΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-1: Πλήρωσε την αστοχία της η Αλεξάνδρεια

Την πρώτη απώλεια βαθμών είχε το Σάββατο η Αλεξάνδρεια. Αν και δημιούργησε πολλές τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη περιοχή, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μελίκη.

Η Αλεξάνδρεια είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλο το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος άργησε να δημιουργήσει απειλές, ωστόσο είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 30’ ο Δημόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Διαμαντόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας της Μελίκης απόκρουσε σε κόρνερ. Στο 34’ ο Χασιώτης σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 40’ ο Πιπιλιάρης πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά η κεφαλιά του από κοντά κατέληξε άουτ. Στο 44’ ο Δημόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Διαμαντόπουλος μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος, η Αλεξάνδρεια ανέβασε τον ρυθμό της και «βομβάρδισε» με τελικές την Μελίκη. Στο 50’ ο Αβραμόπουλος με μπροστινή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Πιπιλιάρη αλλά ο επιθετικός της Αλεξάνδρειας σούταρε άουτ. Στο 53’ ο Τασιόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, σε μια αντεπίθεση, η Μελίκη άνοιξε το σκορ. Ο Ντέλλας σούταρε μέσα από την περιοχή στο 60’, ο Τόλιος απόκρουσε και ο Παπαδημητρίου από κοντά σημείωσε το 1-0.

Η Αλεξάνδρεια συνέχισε να δημιουργεί απειλές στην αντίπαλη περιοχή. Στο 66’ κεφαλιά του Χλιαρόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1. Μετά από κόρνερ, ο Τσιρίδης πήρε την κεφαλιά, οι παίκτες της Μελίκης προσπάθησαν να διώξουν αλλά ο διαιτητής έδειξε ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και το γκολ μέτρησε.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις όταν ο Τασιόπουλος μετά από ατομική προσπάθεια έφτασε σε θέση εκτέλεσης μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Ζαχαριάδης). Στο 85’ απέβαλε τον Βενιόπουλο.

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ντέλλας, Μπρέγκου, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Μπουκουβάλας, Λίβας (69′ Λίπε), Καλαϊτζίδης, Παπαδημητρίου (80′ Κωστογλίδης), Ψάλτης, Βουδούρης, Βενιόπουλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) : Τόλιος, Τσακιρίδης (76′ Κίρτσογλου), Βλάχος, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΡΙΔΗΣ, Σωτηράκης, ΑΡΒΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Πιπιλιάρης Ι., Πιπιλιάρης Κ., Δημόπουλος (63′ Χλιαρόπουλος), Χασιώτης (63′ Αλμπανίδης).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"