ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προπονητική φιλοσοφία της Σχολής Ποδοσφαίρους Α.Ε.Π. Βέροιας - "Στ. Γαϊτάνος"

 

Από την Σχολή Ποδοσφαίρου Α.Ε.Π. Βέροιας – «Στέφανος Γαϊτάνος» ανακοινώθηκαν τα εξής:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

  • Οι προπονήσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές της Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και της UEFA, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις και τα ιδιαίτερα ηλικιακά χαρακτηριστικά.
  • Στην κορυφή των επιδιώξεων της Σχολής είναι το «χτίσιμο» του χαρακτήρα κάθε παιδιού και η χαρά του για το παιχνίδι.
  • Χρησιμοποιούμε λέξεις – οδηγίες απλές και κατανοητές, χωρίς ειδικούς ποδοσφαιρικούς όρους και αναφορές σε συστήματα και τακτικές, αλλά το ενθαρρύνουμε να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς πολλά «θα» και «πρέπει», χωρίς περιορισμούς και πλαίσια, ειδικά στα τμήματα Κ6-Κ8 & Κ10.
  • Αφήνουμε το παιχνίδι στις σκέψεις και τις αποφάσεις του παιδιού, με λίγες δικές μας παρεμβάσεις. Δεν τονίζουμε το αρνητικό της προσπάθειας, αλλά λέμε στο παιδί «Θα μπορούσες, γιατί έχεις δυνατότητες, να το κάνεις καλύτερα».
  • Παρατηρούμε τα παιδιά με ήπιο τρόπο και μόνο όταν δεν προσπαθούν. Ποτέ στο λάθος, γιατί τα παιδιά δεν κάνουν λάθη, μαθαίνουν.
  • Η διαχείριση του χρόνου συμμετοχής στα παιχνίδια γίνεται με τρόπο δίκαιο, με απόλυτο σεβασμό στην ψυχολογία και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, και όχι με αποκλειστικό κριτήριο τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και με στόχο τη νίκη, ειδικά στα τμήματα Κ6-Κ8 &Κ10.
  • Βασικοί και αναπληρωματικοί στα παιχνίδια των παιδιών δεν υπάρχουν, αλλά μόνο παιδιά που θα χαίρονται για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι και θα προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο και τη νίκη, με συμπεριφορές που θα δείχνουν ήθος, αρχές και αξίες.

Οι εγγραφές συνεχίζονται!! Καθημερινά μετά τις 16:30 στο Αθλητικό Κέντρο Ράχης.