ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α’ ΕΠΣΗ: Όλοι οι κόποι μιας χρονιάς... σε ένα ματς!

Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι κόποι της φετινής χρονιάς, θα παιχτούν σε ένα ματς!

Πιο συγκεκριμένα, στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΗ, το ερχόμενο Σάββατο 8/4, μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου, της Αγ. Μαρίνας και των Τρικάλων, που θα γίνει στο κατάμεστο όπως αναμένεται γήπεδο του Διαβατού.

Σε αυτό το παιχνίδι θα κριθεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ θα γίνει η στέψη του πρωταθλητή, ο οποίος στην συνέχεια, σε αγώνες μπαράζ, με άλλους πρωταθλητές Ενώσεων, θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αναμετρήσεις της προτελευταίας αγωνιστικής του περασμένου Σαββάτου, όπως τις παρουσίασε η «Κ»:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 1-2: Πέρασε τον τελευταίο σκόπελο πριν τον «τελικό»

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Αγίας Μαρίνας από την Αλεξάνδρεια. Στην τελευταία της εκτός έδρας δοκιμασία, η ομάδα του Χρήστου Ζαρογιάννη επικράτησε με 1-2 και έχει μπροστά της πλέον τον «τελικό» του πρωταθλήματος κόντρα στα Τρίκαλα. Η Αγία Μαρίνα ήταν πιο επικίνδυνη, προηγήθηκε με 0-2 και παρά την μείωση του σκορ από την Αλεξάνδρεια, πριν την ανάπαυλα, συντήρησε το προβάδισμά της σχετικά άνετα στο δεύτερο μέρος.

Στο πρώτο μέρος η Αγία Μαρίνα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε για το γκολ. Στο 7’ ο Σαμιώτης πλάσαρε από κοντά άουτ και στο 17’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπρέγκου κέρδισε μια χαμένη φάση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, έστρωσε στον Κίτσα Κρεστ και ο τελευταίος με σουτ από κοντά σημείωσε το 0-1.

Η Αλεξάνδρεια ισορρόπησε μετά το εικοσάλεπτο αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Αντίθετα, πιο επικίνδυνη ήταν η Αγία Μαρίνα που στο 35’ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Κίτσα Κρεστ πήρε την μπάλα από τον Σαμιώτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ έγραψε το 0-2.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Ο Κρεστ έκανε μόνος σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Διακόπουλος απόκρουσε.

Λίγο πριν το τέλος, στο 44’, σε μια αντεπίθεση, η Αλεξάνδρεια μείωσε. Ο Κώστας Πιπιλιάρης με όμορφη πάσα έβγαλε μόνο τον Γιάννη Πιπιλιάρη και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-2.

Η Αλεξάνδρεια προσπάθησε να δημιουργήσει απειλές στο ξεκίνημα του β’ μέρους αλλά η άμυνα της Αγίας Μαρίνας δεν άφησε τους αντιπάλους να φτάσουν σε θέση εκτέλεσης.

Μετά το 60’ ο ρυθμός έπεσε και το ματς κύλησε χωρίς τελικές φάσεις στις δυο περιοχές.

Στα τελευταία λεπτά, η Αγία Μαρίνα έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Κίτσα Κρεστ δεν κατάφερε να σημειώσει τρίτο τέρμα. Στο 84’ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε σε πόδια αμυντικών και στο 86’ έκανε μια κούρσα, πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να κόψουν.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Μπέκας, Βαλκάνος)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Ζαρογιάννης) Διακόπουλος, Κίρτσογλου (73’ Ριζόπουλος), Νικολόπουλος, Τόζογλου, Γ. Πιπιλιάρης, Βολονάκης (75’ Παπαδημητρίου), ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΕΡΑΚΗΣ, Αλμπανίδης, Λ. ΚΙΤΣΑΣ, Πιπιλιάρης Κ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Κατικαρίδης) Μυλωνάς, Αργυρίου, Ράδης, Χατζόπουλος (80’ Μουρατίδης), Λίβας (57’ Πίτος), ΚΡΕΣΤ, ΜΠΟΥΛΑΡΙ(80’ Κουτσούκης), ΝΙΟΓΚΑΝΑ, Δημητρούσης, Σαμιώτης (57’ Λέκα), ΜΠΡΕΓΚΟΥ (80’ Μουστάκας).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1:  Και τώρα ο «τελικός»

Πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 0-1 επιβλήθηκε το Σάββατο η ομάδα των Τρικάλων του Μακροχωρίου. Χωρίς να κινδυνεύσουν οι φιλοξενούμενοι, πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και έχασαν πολλές ευκαιρίας για να σημειώσουν κι άλλο γκολ. Τώρα έχουν μπροστά τους το εκτός έδρας ματς με την Αγία Μαρίνα, που είναι ένας τελικός πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και άνοιξαν νωρίς το σκορ. Μόλις στο 16’ ο Αβραμόπουλος με κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο τον Γιώργο Κίτσα και ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 0-1.

Τα Τρίκαλα είχαν άλλες δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για γκολ. Στο 26’ ο Σωτηράκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Αργυρόπουλος απόκρουσε. Στο 39’ ο Γεωργίου έστρωσε στον Κίτσα αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει από πολύ κοντά τον Αργυρόπουλο.

Το Μακροχώρι από την πλευρά του δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, είχαν ευκαιρίας για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αλλά δεν σκόραραν και τέλος κράτησαν το Μακροχώρι μακριά από την εστία τους.

Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία για δεύτερο τέρμα όταν μετά από λάθος στην άμυνα του Μακροχωρίου, ο Κατράνας βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ. Στο 82’ οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μια αντεπίθεση, έγινε η μπαλιά προς τον Σωτηράκη αλλά ο Αργυρόπουλος διάβασε την φάση, βγήκε από την περιοχή του και έδιωξε πριν προλάβει να «τσιμπήσει» ο αντίπαλός του την μπάλα. Στο 86’ η μπάλα στρώθηκε στον Λίτσι, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Μουρατίδης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ. Τέλος, στο 89’ ο Κίτσας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αργυρόπουλο αλλά σούταρε άουτ.

Καλή η διαιτησία του Παπαγγελή (Μερκενίδης, Παλάσκας).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Βύζας, Τσίλης, Μωλωνάς (70’ Μουρατίδης), ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗΣ, Αργυρόπουλος Κ. (53’ Γιάννινας), Καραβασόπουλος (70’ Τσακαλίδης), Κιατικίδης, Βήτος (83’ Γιαννόπουλος), Τσικανόπουλος (53’ Χασιώτης).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Μένιος, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Μαρμαρίδης (77’ Λίτσι), Τσιρίδης, Αρβανιτίδης (59’ Κιρκλιλιανίδης), Βλάχος, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Καμπούρης (59’ Κατράνας), Γ. ΚΙΤΣΑΣ, Σωτηράκης, Χλιαρόπουλος.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΛΙΚΗ  1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι του Αγίου Γεωργίου με την Μελίκη το Σάββατο. Για την φάση των πλέι άουτ, οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 και πήραν από έναν βαθμό.

Στο πρώτο μέρος, κι ενώ έδειχαν τα πράγματα ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, η Μελίκη άνοιξε το σκορ. Στο 44’ ο Χολέβας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Άγιος Γεώργιος έβγαλε αντίδραση και έψαξε την ισοφάριση. Στο 77’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον Μπακαλίδη κι έγραψαν το 1-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς καμιά από τις δυο ομάδες δεν σκόραρε και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καραντώνη (Σαμαράς, Ζαχαριάδης).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, ΜΑΓΓΙΖΗΣ, Σαρακατσιάνος, Εμμανουηλίδης, Τουλουμτζής (46′ Ορφανίδης), Ντατσής (87′ Δίγκας), ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ, Σταυριανίδης (69′ Σπυριδωνίδης), Σαρκατζής, Ντρίζι (77′ Λιανός)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Κοντογιάννης, Καραγκιοζόπουλος, Καλαϊτζίδης, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Λίπε, Λαναράς, Παρσόπουλος (67′ Καραβαδές), ΧΟΛΕΒΑΣ, ΨΑΛΤΗΣ, Μελιόπουλος (83′ Ασλανίδης), Κίτσα

ΝΑΟΥΣΑ – ΚΟΠΑΝΟΣ 4-2: Ανατροπή στην ανατροπή

Με νίκη ολοκλήρωσε τα εντός έδρας παιχνίδια η Νάουσα το Σάββατο. Σε ένα ματς με ανατροπές, επικράτησε με 4-2 του Κοπανού. Με βάση τα δεδομένα, η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Νάουσα, εξελίχθηκε σε εφιάλτη και ολοκληρώθηκε με μια άνετη παραμονή.  Τώρα, έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει νωρίς την επόμενη ημέρα, να κάνει τον προγραμματισμό της και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ισορροπημένο στο πρώτο μέρος. Είχε λίγες φάσεις και σε μια από αυτές η Νάουσα άνοιξε το σκορ. Στο 4’ ο Ντέλλας έβγαλε σε θέση εκτέλεσης τον Γιαμαλίδη αλλά ο Ίντος απόκρουσε με τα πόδια. Στο 14’ ο Παπαγεωργόπουλος με δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και με πολλά γκολ. Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από απόκρουση του Σάκκου ο Αντωνίου με νέα προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάουσα απείλησε στο 54’ με σουτ του Παπαγεωργόπουλου και στο 64’ με σουτ του Ντέλλα αλλά και τις δυο φορές ο Ίντος απόκρουσε.

Στο 67’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Στογιάννη. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο ίδιος και σημείωσε το 1-2.

Η Νάουσα έψαξε την ισοφάριση και στο 78’ έφτασε στο 2-2. Μετά από σέντρα του Παπαγεωργόπουλου, ο Γιαμαλίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 81’ ήταν η σειρά της Νάουσας να κερδίσει πέναλτι (ανατροπή Παντζαρτζίδη από τον Ίντο). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντέλλας και σημείωσε το 3-2. Το τελικό 4-2 σημειώθηκε στο 87’. Η Νάουσα βγήκε στην αντεπίθεση με Κωστόπουλο και Γιαμαλίδη και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Παπαργυρίου (Ζουρνατζίδης, Τσίτσης).

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Βασιλειάδης, Σαράφης (73′ Κωστόπουλος), Πανάγος, Παπατάνος, Καραμήτρος, Κερμανίδης (73′ Μίσκος), ΓΙΑΜΑΛΙΔΗΣ (86′ Γιαννόπουλος), ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (86′ Κουκουφίκης), ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ (89′ Ζήμνας), Ντέλλας

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Μποζίνης, Γατουρτζίδης (28′ Λύτης), Ίντος Ε., ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ (81′ Χαβιαρόπουλος), Ορμανίδης, Τζιβάρας, Λογγινίδης, Οικονόμου Χ. (65′ Χατζηπαυλίδης).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ Β’ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 6-1: Άνετη επικράτηση

Άνετη ήταν η επικράτηση της Βέροια Β’ το Σάββατο με αντίπαλο τα Λευκάδια. Επικράτησε με 6-1 και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο σημείωσαν τρία γκολ. Στο 2’ ο Αβετίδης έγραψε το 1-0, στο 8’ ο Καλφούτζος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 14’ ο Αβετίδης με δεύτερο προσωπικό τέρμα σημείωσε το 3-0. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια πάλι με τον Αβετίδη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 56’.

Τα Λευκάδια μείωσαν με τον Β’ Αμανατίδη στο 78’ σε 4-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Βέροια σημείωσε άλλα δυο γκολ. Στο 84 ο Καλφούτζος έγραψε το 5-1 και στο 90’ ο Τσανακτσίδης το 6-1.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Γκαλαΐτση (Αργυρίου, Κουτζημπασόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ Β: (Ανθυμιάδης)Ματελόπουλος, Γράτσιανος, Χαβιαρόπουλος, Καρασαρίδης, Γαλόπουλος, Τάτο, Κωστόπουλος (70’ Τσανακτσίδης), Σωτηριάδης, Αβετίδης, Καλφούτζος, Τσιάμπας.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Τσιμενίδης, Δρενοβιάδης, Λογδανίδης, Γκότσης, Χίσα Τ., Χίσα Κ., Κερμανίδης, Γοργορίνης, Ιωσηφίδης, Αμανατίδης, Δημητρούσης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ» (3/4/23)