Ατρόμητος Διαβατού: «Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν»

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ατρόμητου Διαβατού, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το γηπέδου του Διαβατού.

Αναλυτικά:

Α.Ο. Ατρόμητος Διαβατού

Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Διαβατού

Διαβατός, 14/03/2023

Προς: Κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο

Θέμα: Γηπεδικές Εγκαταστάσεις Δημοτικού Σταδίου Δ.Δ. Διαβατού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν.

Δεν έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που ολοκληρώθηκε; η ανακατασκευή των παλαιών αποδυτήριων του Δημοτικού Σταδίου Διαβατού, το οποίο αποτελεί την έδρα της ιστορικής ομάδας του Α.Ο. «Ατρόμητος Διαβατού».

Εξ αρχής ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ να υπάρξει παρέμβαση σε ένα κτήριο των αρχών της δεκαετίας τους 1970 και το οποίο στέκει δίχως θεμέλια, καθώς οι όποιες παρεμβάσεις θα κατέληγαν άμεσα μη γόνιμες τόσο για το κόστος όσο και για τη λειτουργικότητα τους.

Κόστος το οποίο ξεπέρασε τις 30.000,00 ευρώ για τους δημότες του Δήμου Βέροιας, καθώς πρόκειται για έργο το οποίο προχώρησε με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι επιμείναμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στον χώρο κάτω από την νέα κερκίδα του γηπέδου (δίπλα από το επιβλητικό υδραγωγείο), καθώς ως χώρος πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και βιωσιμότητας ενός έργου, το οποίο στόχος θα ήταν να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη χρήση του.

Όσο κι αν επιμείναμε ο Δήμος Βέροιας επέλεξε, οι όποιες παρεμβάσεις να λάβουν χώρα στο παλαιό κτήριο με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο (εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο βλέπαμε στο έργο μία γυναίκα να υλοποιεί το έργο και εν συνεχεία πληροφορηθήκαμε ότι εργολάβος είναι άνδρας!!!) με κόστος άνω των 30.000,00 ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτής της εμμονής είναι ότι εδώ και τρεις μήνες με ευθύνη του Δήμου Βέροιας και του ή της εργολάβου η κατάσταση στον χώρο των τουαλετών (δημιουργήθηκαν στον χώρο που η ομάδα χρησιμοποιούσε ως αποθήκη) και του διπλανού χώρου (ΘΑ γίνονταν τουαλέτες ΑΜΕΑ), όπου χρησιμοποιείται ως χώρος για τους διαιτητές, υφίσταται μία απολύτως νοσηρή και δυσώδης κατάσταση, καθώς, προφανώς, κάποιος χρησιμοποίησε; υλικά, τα οποία δεν ταίριαζαν για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου με ευθύνη, φυσικά, και της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα έπρεπε να έχει ελέγξει και το παραμικρό σε ένα έργο που επιβάρυνε τους δημότες τους Δήμου Βέροιας με ποσά που ξεπερνούν τις 30.000,00 ευρώ.

Πέραν, της νοσηρής αυτής κατάστασης ως αποτέλεσμα είχαμε και την καταστροφή ηλεκτρολογικού υλικού, αλλά και ενός καινούργιου πλυντηρίου ρούχων, το οποίο με πολύ κόπο αποκτήσαμε ως ομάδα για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των αθλητών μας.

Για τις καταστροφές αυτές, ποιος θα αποζημιώσει, άραγε, την Ομάδα μας;

Την κατάσταση αυτήν τη βιώνουμε καθημερινά, τόσο εμείς ως Ατρόμητος Διαβατού (ανδρική και παιδική ομάδα) όσο και ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, που δηλώνει το γήπεδο του Διαβατού ως έδρα για τα εντός έδρας παιχνίδια του.

Οποιαδήποτε αιτιολογία εκ μέρους των υπευθύνων ότι το γήπεδο έχει παραχωρηθεί στην ομάδα του Α.Ο. «Ατρόμητος Διαβατού» από το Δήμο Βέροιας και συνεπώς το Δ.Σ. είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποκατάσταση αυτού του αίσχους μάς βρίσκει εντελώς αντίθετους, καθώς εξ αρχής είχαμε δηλώσει ότι δεν επιθυμούμε να παραλάβουμε το γήπεδο σε αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο αναγκαστήκαμε, καθώς δεν θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας, αφού οφείλαμε, υποχρεωτικά, να προσκομίσουμε παραχωρητήριο των γηπεδικών εγκαταστάσεων στη διοργανώτρια αρχή. Αν δεν υπήρχε αυτή χρεία ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα δεχόμασταν να μας παραχωρηθεί ένα γήπεδο με πλείστα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό.

Παρά τις θετικές και γόνιμες προθέσεις μας να επαναφέρουμε στα αθλητικά δρώμενα του τόπου έναν ιστορικό σύλλογο, όπως ο «Ατρόμητος Διαβάτου», βρισκόμαστε αντιμέτωποι διαρκώς με εξωαγωνιστικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη θέση μας.

Δεν θα τα παρατήσουμε και, σίγουρα, δεν θα μας απογοητεύσουν οι αρμόδιοι.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι:

Καλές οι παρελάσεις εν όψει του προεκλογικού αγώνα, καλύτερες, ωστόσο, οι ουσιώδεις παρεμβάσεις για την παραγωγή έργων υποδομής.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Ατρόμητος Διαβατού: Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Βοργιαζιδης, Κοσμάς Δημητριάδης, Κώστας Μανιόπουλος, Παρσαλίδης Μηνάς, Σαμαράς Κώστας, Σταύρος Βρανάς, Αποστόλης Μανιόπουλος, Συλβιστόπουλος Παύλος, Νίκος Μπαζούκης.