ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α’ ΕΠΣΗ: Η ταυτότητα της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης

Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο η Β’ φάση της Α’ ΕΠΣΗ.

Μία αγωνιστική στην οποία αναδείχθηκαν νικητές σε όλες τις αναμετρήσεις, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τα τρία από τα πέντε ματς.

Το ερχόμενο Σάββατο (18/3), θα γίνει στα Τρίκαλα το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων και ίσως σε αυτό ξεκαθαρίσει η υπόθεση τίτλος.

Αναλυτικά οι αγώνες:

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 3-1: Μπήκε αποφασιστικά στο ματς

Την δεύτερη της νίκη στην β’ φάση του πρωταθλήματος σημείωσε η Αγία Μαρίνα. Μπαίνοντας αποφασιστικά στο ματς, πήρε με το καλησπέρα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με σημειώνοντας τρία γκολ στο πρώτο μέρος, κέρδισε με 3-1 την Αλεξάνδρεια.

Στο πρώτο μέρος η Αγία Μαρίνα αιφνιδίασε τον αντίπαλο και μπήκε στο ματς με δυο γρήγορα γκολ. Στο 3’ ο Λέκα βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Παπακωνσταντίνου απόκρουσε πάνω στην γραμμή, ο Σαμιώτης έγινε κάτοχος της μπάλας και με κοντινός σουτ σημείωσε το 1-0. Στο 9’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Αργυρόπουλος με απευθείας δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0.

Η Αγία Μαρίνα με προβάδισμα δυο τερμάτων έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα ενώ από την άλλη πλευρά, η Αλεξάνδρεια παρέμεινε ψύχραιμη, έψαξε χωρίς να ρισκάρει αντεπιθέσεις και κατόρθωσε να δημιουργήσει απειλές. 

Στο 19’ ο Παπακωνσταντίνου με μακρινή μπαλιά έβγαλε μόνο τον Κώστα Πιπιλιάρη και ο τελευταίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ μείωσε σε 2-1. Στο 25΄η Αλεξάνδρεια βγήκε και πάλι επικίνδυνα με τον Κώστα Πιπιλιάρη αλλά αυτή την φορά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κωστογλίδη.

Η Αγία Μαρίνα, έχοντας τον έλεγχο, προσπάθησε να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και στο 32’ έφτασε κοντά στο τρίτο τέρμα. Η μπάλα στρώθηκε στον Αργυρόπουλο, το πρώτο σουτ που επιχείρησε από κοντά αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Τόζογλου και το δεύτερο κατέληξε άουτ.

Στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-1. Ο Κρεστ έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην συνέχεια της φάσης η μπάλα μπήκε ξανά στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, έφτασε στον Αργυρόπουλο και αυτός με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 41’, η Αλεξάνδρεια πλησίασε στο δεύτερο γκολ μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Τζημογιάννης χωρίς να δει προ βρίσκεται ο τερματοφύλακάς του, γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά πριν περάσει την γραμμή, ο Κωστογλίδης με τα πόδια την έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς η Αγία Μαρίνα διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού και ήταν πιο απειλητική. Στο τελευταίο ημίωρο ενίσχυσε την μεσαία της γραμμή με Μπουλάρι και Νιογκάνα και έβγαλε τους σκόρερ της, Αργυρόπουλο και Σαμιώτη.

Στο 58’ ο Μουστάκας, μετά από πάσα του Μπουλάρι, βγήκε μόνος αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα. Στο 68’ μετά από κόρνερ, ο Μπρέγκου έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 70’ ο Χατζόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά Διακόπουλος απόκρουσε. Στο 84’ ο Λίβας έκανε σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Εύκολο του έργο του διαιτητή Παπαργυρίου (Γκόγκος, Μητρόπουλος)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Κωστογλίδης, Ράδης (75′ Λίβας), Αργυρίου, Τζιμογιάννης, Λέκα, Μουστάκας (82′ Πίτος), Χατζόπουλος, Μπρέγκου (75′ Μουρατίδης), Κίτσα, Σαμιώτης (56′ Νιογκάνα), Αργυρόπουλος (56′ Μπουλάρι)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Διακόπουλος, Γεωργακάκης (35′ Κίτσας Ν.), Τόζογλου, Παπακωνσταντίνου, Σιγκούνας (59′ Παπαδημητρίου), Κουκουσίτσας, Αλμπανίδης, Κυνηγόπουλος (46′ Χεράκης), Πιπιλιάρης Ι. (63′ Νικολόπουλος), Πιπιλιάρης Κ., Βολονάκης (46′ Ριζόπουλος)

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 3-0: Ζευγάρωσε τις νίκες και περιμένει το ντέρμπι

Τις νίκες της στην β’ φάση του πρωταθλήματος ζευγάρωσε η ομάδα των Τρικάλων. Επικράτησε με 3-0 του Μακροχωρίου και περιμένει το Σάββατο την Αγία Μαρίνα για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και σημειώνοντας άλλα δυο γκολ στην επανάληψη, έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση.

Στο πρώτο μέρος, τα Τρίκαλα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξαν το γκολ για να πάρουν προβάδισμα. Ο Κίτσας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, το Μακροχώρι όμως απάντησε και είχε σουτ μέσα από την περιοχή στο δοκάρι με τον Φιλιππίδη.

Οι προσπάθειές των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 28’. Ο Μαρμαρίδης βγήκε από αριστερά, «έσπασε» την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Γ. Κίτσας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίτσα, ο Αρβανιτίδης από πολύ κοντά πλάσαρε πάνω στον πεσμένο τερματοφύλακα του Μακροχωρίου. Έτσι  το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Στις αρχές του β’ μέρους, ο Κίτσας βγήκε μόνος αλλά πλάσαρε ψηλοκρεμαστά άουτ. Στο 57’ τα Τρίκαλα κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γ. Κίτσα και ο ίδιος παίκτης με εύστοχο χτύπημα σημείωσε το 2-0.

Στο τελευταίο ημίωρο του ματς, οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλο ένα γκολ. Στο 70’ ο μετά από σέντρα από αριστερά, Αβραμόπουλος πετάχτηκε στην μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 3-0 που έμελλε να διατηρηθεί έως το τέλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Θεοδωρόπουλου (Ευγγέλου, Δημητρίου)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Μένιος, Μαρμαρίδης (72’ Πανουρας), Βλάχος, Αρβανιτίδης, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (80’ Παπαμανώλης), ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, Καμπούρης (46’ Κατράνας), ΚΙΤΣΑΣ Γ. (80’ Τσακτσάρας), Τσιρίδης, Γεωργίου (65’ Κιρκιλιανίδης), Χλιαρόπουλος.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος, Κιατικίδης, Φωτόπουλος, Βύζας, ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗΣ, Νεστορόπουλος (76’ Ευθυμίου), Βήτος (57’ Γιάννινας), Φιλιππίδης (72’ Καραταράκης), Τσίλης (57’ Καραβασόπουλος), Χασιώτης, Τσικανόπουλος (57’ Φαρμάκης).

ΛΕΥΚΑΔΙΑ - ΜΕΛΙΚΗ 0-8: Άνετο πέρασμα

Όπως στο ματς της κανονικής περιόδου, έτσι και το Σάββατο, η Μελίκη πέρασε άνετα από τα Λευκάδια κερδίζοντας με 0-8. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-3 στο εικοσάλεπτο και από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Μελίκη άνοιξε το σκορ στο 3’ με τον Κοντογιάννη. Στο 13’ ο Παρσόπουλος διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων και στο 21’ ο Κοντογιάννης έγραψε το 0-3. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, στο 50’ ο Λίπε σημείωσε το 0-4 και στο 59’ ο Μπουκουβάλας έγραψε το 0-5. Στο 66’ ο Χολέβας ανέβασε το σκορ στο 0-6, στο 82’ ο Ασλανίδης σημείωσε το 0-7 και στο 85’ ο Κοντογιάννης διαμόρφωσε το τελικό 0-8.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Χαλατζιούκας).

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Κερμανίδης, Αμανατίδης Β., Δρενοβιάδης, Τσιμενίδης, Γκότσης (66′ Χίσα Τ.), Καϊσίδης, ΧΙΣΑ Κ., Θεοδωρίδης (53′ Ιωσηφίδης), Ζουλέκου, Κωστόπουλος, Δημητρούσης (77′ Γοργορίνης)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Καλαϊτζίδης, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Λίπε (62′ Ασλανίδης), Λαναράς, ΠΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ, Χολέβας, Ψάλτης (55′ Καραβαδές), ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Μπουκουβάλας.

ΝΑΟΥΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6-0: Όμορφο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της η Νάουσα, επικράτησε με 6-0 του Αγίου Γεωργίου και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Η Νάουσα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές φάσεις και έφτασε δίκαια σε μια ευρεία νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κατόρθωσε να απειλήσει.

Η Νάουσα μπήκε επιθετικά στο ματς. Στο 2’ ο Παντζαρτζίδης από κοντά σούταρε άουτ αλλά στο 6’, μετά από πάσα του Ντέλλα, σημείωσε το 1-0.

 Στο 12’ πάλι μετά από πάσα του Ντέλλα, ο Παντζαρτζίδης βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης αλλά σούταρε άουτ. Στο 26’ ο ίδιος παίκτης πέρασε δυο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα αλλά πάνω στο γραμμή αμυντικός έδιωξε την μπάλα και του στέρησε το γκολ. Στο 27’ ο Ντέλλας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Λιάτσος απόκρουσε (εκτέλεσε χρέη τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Καμπά) και ο Ηλίας από κοντά σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 32’ η Νάουσα έφτασε στο 2-0 με δυνατό σουτ του Παπαγεωργόπουλου και με αυτό το σκορ έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα συνέχισε τον επιθετικό ρυθμό της και στο 57’, μετά από σέντρα του Ηλία, ο Παντζαρτζίδης έκανε το σουτ αλλά ο Λιάτσος απόκρουσε.

Στο 62’ μετά από λάθος της άμυνας του Αγίου Γεωργίου, ο Ντέλλας βρήκε την ευκαιρία και με πλασέ σημείωσε το 3-0. Στο 68’ πάλι ο Ντέλλας, με ατομική προσπάθεια και σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 80’ ο Γιαμαλίδης με ατομική προσπάθεια και σουτ έγραψε το 5-0 και στο 87’ ο Σερασκιέρης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή Μελτζανίδη (Μπέκας, Γιατζιτζόγλου).

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Γιαννόπουλος (70’ Βασιλειάδης), Σαράφης, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Πανάγος, Καραμήτρος, Παπαγεωργόπουλος, Παπατάνος, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ (65’ Γιαμαλίδης), Ντέλλας, Ηλίας (74’ Κωστόπουλος).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης)Καμπάς (20’ Ορφανίδης), Λιάτσος, Φουρκιώτης, Τουλουμτζής, Σταυριανίδης (46’ Μαγγίζης), Σπυριδωνίδης (46’ Χαραλαμπίδης), ΝΤΡΙΖΙ, Μπακαλίδης, Σαρκατζής, Ντατσής (70’ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ Β’  0-1: Στις λεπτομέρειες και με το ίδιο σκορ

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Βέροιας από τον Κοπανό. Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα τέρμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 0-1. Η Βέροια είχε κερδίσει στον Κοπανό με το ίδιο σκορ και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στον πρώτο γύρο.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και με λίγες φάσεις στις δυο περιοχές. Στο πρώτο μέρος καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατόρθωσε να σκοράρει και στο δεύτερο μέρος το ματς έδειχνε να πηγαίνει στο 0-0. Να σημειώσουμε ότι στο 19’ δεν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους ενώ στο 80’ ακυρώθηκε γκολ του Μποζίνη.

Στο 84’, μετά από ένα κόρνερ, οι παίκτες του Κοπανού προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Κότσαλη και κατέληξε στα δίχτυα.

Η φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 78’. Μετά από μια κόντρα, ο διαιτητής έδωσε λανθασμένα έμμεσο φάουλ στην περιοχή του Κοπανού. Το τοίχος του Κοπανού στήθηκε πάνω στην γραμμή του τέρματος ωστόσο οι παίκτες της Βέροιας θεωρώντας άδικη την απόφαση, εκτέλεσαν επιδεικτικά το φάουλ άουτ και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών.

Με λάθη η διαιτησία του Νησελίτη (Γκόγκας, Παπαντώνης)

ΚΟΠΑΝΟΣ: Μποζίνης) Ίντος Κ., Μποζίνης (38′ Κότσαλης), Γατουρτζίδης, Ίντος Ε., ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. (90+1′ Οικονόμου Χ.), Σαμαράς, Αντωνίου, Ορμανίδης, Λύτης (82′ Δολόπικος), Τζιβάρας, ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ (82′ Χατζηπαυλίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Ανθυμιάδης) Ματελόπουλος, ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, Τσανακτσίδης, Μούκας, Τάσο, Τσιάμπας, Καλφούτζος, Φούγιας, Χαβιαρόπουλος, Κωστόπουλος (73′ Παναγιωτίδης)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"