ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Υπόθεση των δύο - Η ταυτότητα της πρεμιέρας της Β' φάσης

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο (4/3), η δεύτερη φάση της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με τα πλέι οφ και πλέι άουτ, όπου μετέχουν και οι 10 ομάδες που παίρνουν φέτος μέρος στο πρωτάθλημα.

Όπως όλα έδειχναν εδώ και καιρό, στην κανονική ακόμη διάρκεια, η πρώτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία και φυσικά ο τίτλος, θα κριθούν στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ, μεταξύ των δύο διεκδικητών Αγίας Μαρίνας και Τρικάλων, αφού δεν υπάρχουν ομάδες που μπορούν ή θα μπορέσουν να κάνουν ζημιά σε αυτές.

Στα πλαίσια των πλέι οφ, πρωτοπόρος Αγία Μαρίνα, έκανε επίδειξη ισχύος, περνώντας εύκολα με 5-0 από το τρίτο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου Μακροχώρι, ενώ τα Τρίκαλα δυσκολεύτηκαν στην Αλεξάνδρεια, αλλά κέρδισαν τελικά 1-0 την τοπική ΑΕΑ, με γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στα πλέι άουτ, έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, σε ότι αφορά την ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα, την μοναδική που οδηγεί στην Β' κατηγορία και αυτή δεν είναι άλλη από τα Λευκάδια, τα οποία μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου, βρίσκονται 5 βαθμούς πίσω από την προτελευταία Νάουσα, που μάλιστα έχει και έναν αγώνα λιγότερο, μιας και αναβλήθηκε το παιχνίδι της με τη Βέροια Β' για την πρεμιέρα των πλεί άουτ. Επομένως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα βαθμολογικό ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-5: Με το…δεξί

Με νίκη μπήκε στην δεύτερη φάση η Αγία Μαρίνα και με τους βαθμούς που αποκόμισε διατήρησε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Η πρωτοπόρος σημείωσε δυο γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα τρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν επιθετικά από την αρχή του ματς, δημιούργησαν πολλές απειλές πριν φτάσουν στο γκολ. Στο 30’ ο Αργυρόπουλος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, η μπάλα έφτασε στον Σαμιώτη ο οποίος σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 0-1. Η Αγία Μαρίνα διατήρησε τον έλεγχο και στο 41’ με δυνατό σουτ του Μπρέγκου μέσα από την περιοχή, από πλάγια θέση, πέτυχε το 0-2.

Με την έναρξη του β’ μέρους, η Αγία Μαρίνα έφτασε στο 0-3 και «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Μπουλάρι έβγαλε μόνο τον Λέκα και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ σκόραρε. Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το 0-4. Ο Αργυρόπουλος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μπουλάρι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 0-5 σημειώθηκε στο 82’ με αυτογκόλ του Κατσαμπέρη, μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Χαλατζιούκας, Βαλκάνος Α.)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Τζακέρι, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κιατικίδης, Δαλήγγαρος (75′Τσίλης), Βύζας, Χατζηκαμαγιάννης, Κωστογλίδης (79′Καραβασόπουλος), Χασιώτης (79′ Κατσαμπέρης), Πρωτογέρης, Μυλωνάς (52′ Φιλιππίδης), Βασιλείου (75′ Βήτος)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Κωστογλίδης, Κουτσούκης (65′Λίβας), Τζιμογιάννης, Πίτος, Αργυρίου, ΝΙΟΓΚΑΝΑ, Μπρέγκου (65′ Δημητρούσης), Σαμιώτης (73′ Μουρατίδης), Λέκα (73′ Μουστάκας), ΜΠΟΥΛΑΡΙ(65′ Χατζόπουλος), ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1: «Έσπασε» τα δοκάρια

Αγχωτική νίκη σημείωσαν τα Τρίκαλα στην Αλεξάνδρεια, στο πρώτο ματς της Β’ φάσης. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 0-1, με γκολ λίγα λεπτά πριν το τέλος, ήταν όμως καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες αλλά και τέσσερα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή και απείλησαν στο 20’ με δυνατό σουτ του Κίτσα που χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Η Αλεξάνδρεια απάντησε γρήγορα και σε μια αντεπίθεση ο Κώστας Πιπιλιάρης βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης αλλά σούταρε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 32’ ο Μαρμαρίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Διακόπουλο αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας.

Τα Τρίκαλα συνέχισαν να αναζητούν το γκολ στο δεύτερο μέρος, αυξάνοντας την πίεση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Στο 47’ ο Καμπούρης με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 51’ σουτ του Κίτσα Γ. από κοντά αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Διακόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλο ένα δοκάρι μετά από σουτ του Σωτηράκη στο 58’.

Το χρυσό γκολ της νίκης σημειώθηκε στο 84’. Μετά από κόρνερ του Βλάχου, ο Αρβανιτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις, τα Τρίκαλα είχαν άλλο ένα δοκάρι μετά από σουτ του Κιρκιλιανίδη.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κωνσταντινίδη (Αποστόλου, Μπουρής). Στο 89’ απέβαλε τον Λευτέρη Κίτσα για επικίνδυνο παιχνίδι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Κίτσας Ε., Κουκουσίτσας, Τόζογλου, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Κίτσας Ν. (88′ Γεωργακάκης), ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Νικολόπουλος (69′ Ριζόπουλος), Πιπιλιάρης Ι., Πιπιλιάρης Κ., Κίρτσογλου (8′ Χεράκης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Μένιος, Μαρμαρίδης, Βλάχος, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, Καμπούρης (63′ Κιρκιλιανίδης), Κίτσας Γ.,Τσιρίδης, Γεωργίου (63′ Κατράνας), Χλιαρόπουλος

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 5-0: Κέρδισε και «καθάρισε»

Με άνετη νίκη επί των Λευκαδίων ξεκίνησε την Β’ φάση ο Άγιος Γεώργιος. Η ομάδα του δήμου Βέροιας επικράτησε με 5-0 και «καθάρισε» νωρίς με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.

Ο Άγιος Γεώργιος μπήκε επιθετικά στο ματς και στο 16’ με τον Σαρκατζή σημείωσε το 1-0. Πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, στο 27’ ο Μπακαλίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 31’ ο Φουρκιώτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Ο Άγιος Γεώργιος σημείωσε άλλα δυο γκολ. Στο 44’ ο Σπυριδωνίδης σημείωσε το 4-0 και στο 64’ ο Σταυριανίδης διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Καλή η διαιτησία του Νησελίτη (Γκόγκας, Μητρόπουλος)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, Λιάτσος, Φουρκιώτης (46′Τουλουμτζής), Ορφανίδης, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, ΝΤΡΙΖΙ, Χαραλαμπίδης (65′ Μαγγίζης), Σταυριανίδης (75′ Λιανός), Μπακαλίδης(65′ Καριπίδης), Σαρκατζής (75′ Βουτσικίδης).

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Κερμανίδης, Αμανατίδης Β., Δρενοβιάδης, Γοργορίνης, Τσιμενίδης (46′ Ζουλέκου), Γκότσης, Μπάμπος, ΧΙΣΑ Κ., Ιωσηφίδης, Χίσα Τ. (52′ Θεοδωρίδης), Δημητρούσης.

ΜΕΛΙΚΗ - ΚΟΠΑΝΟΣ 5-2: Εδραιώθηκε στην 5η θέση

Νίκη που εδραίωσε στην 5η θέση σημείωσε το Σάββατο η Μελίκη. Επικράτησε με 5-2 του Κοπανού, στο πρώτο ματς της Β’ φάσης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος αλλά η Μελίκη ισοφάρισε στο πρώτο μέρος και σημείωσε άλλα τέσσερα γκολ στην επανάληψη και «καθάρισε» το ματς.

Με γκολ του Αντωνίου στο 29’ ο Κοπανός άνοιξε το σκορ. Η Μελίκη όμως δεν επηρεάστηκε από το γκολ του αντιπάλου. Στο 38’ με γκολ του Λαναρά έφτασε στην ισοφάριση έφερε το ματς στα ίσια.

Το δεύτερο μέρος ανήκει στους γηπεδούχους. Στο 51’ ο Λίπε έδωσε προβάδισμα στην Μελίκη. Στο 64’ και στο 67’ ο Χολέβας πέτυχε δυο γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 ενώ στο 74’ ο Μελιόπουλος σημείωσε το 5-1.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 74’ με τον Αντωνίου σε 5-2.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Γκόγκος, Ζουρνατζίδης).

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης)  Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Καλαϊτζίδης,Βενιόπουλος, ΛΙΠΕ, ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Λαναράς, Παρσόπουλος, ΧΟΛΕΒΑΣ, Ψάλτης, Καραβαδές

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Μποζίνης, Γατουρτζίδης, Ίντος Ε., ΣτογιάννηςΔ. (67′ Δολόπικος), ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ορμανίδης, Λύτης (56′ Χατζηπαυλίδης), Κότσαλης, Τζιβάρας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"