ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Ματσάρες με αγγλικά σκορ - Η ταυτότητα της 15ης αγωνιστικής

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΗ, μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής.

Κύριο χαρακτηριστικό δεν ήταν μόνο τα πολλά (25) γκολ που σημειώθηκαν στα πέντε παιχνίδια, όσο το γεγονός ότι στα τέσσερα από αυτά, σημειώθηκαν  αγγλικά σκορ.

Την επόμενη αγωνιστική (18/2), ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτοπόρο Αγ. Μαρίνα και τα δεύτερα Τρίκαλα, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΜΕΛΙΚΗ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 5-2: Άνετη επικράτηση

Άνετη ήταν η επικράτηση της Μελίκη το Σάββατο επί των Λευκαδίων. Οι παίκτες του Γιώργου Ευτυριάδη «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος σημειώνοντας τέσσερα τέρματα και πρόσθεσαν στην φετινή τους συγκομιδή άλλους τρεις βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς. Στο 10’ ο Βουλγαράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 13’, ο Κίτσα σημείωσε το 2-0.

Η Μελίκη συνέχισε να δημιουργεί απειλές και στο 23’ ο Βουλγαράκης πέτυχε το 3-0. Λίγο μετά το ημίωρο, στο 34’ ο Καραγκιοζόπουλος σημείωσε το 4-0.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μελίκη με τον Μπουκουβάλα στο 60’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 και στο 67’ και στο 85’ τα Λευκάδια με τον Σ. Αμανατίδη μείωσαν σε 5-2.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Χαλατζιούκας, Αργυρίου).

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης, Καραγκιζόπουλος, ΠΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ,Κίτσα (46′ Ψάλτης), ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ, Βενιόπουλος (46′ Μπουκουβάλας), Λίπε (46′ Χολέβας), ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Μελιόπουλος, Λαναράς, Κοντογιάννης

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μ. Μισαηλίδης) Κωστόπουλος, Αμανατίδης Β., Χίσα Κ., Ιωσηφίδης, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Σ., Δρενοβιάδης, ΔΗΜΗΤΡΟΥΣΗΣ, Χίσα Τ., Μπάμπος, Ζουλέκου (46′ Τσιμενίδης), Κερμανίδης.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΝΑΟΥΣΑ 4-2: Κέρδισε και περιμένει το ντέρμπι

Με νίκη συνέχισε την πορεία της και το Σάββατο η ομάδα των Τρικάλων. Επικράτησε με 4-2 της Νάουσας, έμεινε έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα και περιμένει το μεταξύ τους ντέρμπι το ερχόμενο Σάββατο για να διεκδικήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Η Νάουσα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ στο 10’ με κεφαλιά του Βασιλειάδη μετά από κόρνερ. Τα Τρίκαλα όμως απάντησαν γρήγορα και με τον ίδιο τρόπο. Μετά από κόρνερ, ο Τσιρίδης με κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο 15’.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και στο 26’ με σουτ του Γ. Κίτσα από πολύ κοντά πήραν το προβάδισμα ενώ στο 39’ μετά από βαθιά μπαλιά οΣωτηράκηβγήκε μόνος και με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1. Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 45’ ο Αβραμόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-1 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συντήρησαν το προβάδισμά τους ενώ από την άλλη η Νάουσα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 80’ σε 4-2 με ψηλοκρεμαστό σουτ του Σαράφη.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσέτσιλα (Αποστολίδης, Στεργιόπουλος)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Μένιος, Μαρμαρίδης (65′Λαμπρόπουλος), Βλάχος (52′ Γεωργίου), Αρβανιτίδης, Ατανάσοφ (52′ Λίτσι), ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, Καμπούρης, Κίτσας Γ. (71′ Παλιούρας), ΤΣΙΡΙΔΗΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Χλιαρόπουλος (65′ Παπαμανώλης).

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Βασιλειάδης (29′ Γιαννόπουλος), Σαράφης,Παπατάνος, Κουκούγια, Καραμήτρος, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Παπαγεωργόπουλος (58′Γκουτζιλίκας), Παντζαρτζίδης (33′ Κωστόπουλος), Ντέλλας.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 1-3: Πέρασε από το Μακροχώρι και πάει με προβάδισμα στο ντέρμπι

Νίκη σε μια δύσκολη έδρα σημείωσε το Σάββατο η Αγία Μαρίνα. Κέρδισε με 1-3 το Μακροχώρι, παρέμεινε μόνη πρώτη και περιμένει το ερχόμενο Σάββατο τα Τρίκαλα για το ντέρμπι που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Αγωνιστικά η Αγία Μαρίνα έπαιξε επιθετικά από την αρχή με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και στο 16’ είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κίτσα που κατέληξε άουτ.

Το Μακροχώρι απάντησε και στο 29’ ο Βασιλείου βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά σούταρε άουτ.

Η προσπάθεια της Αγίας Μαρίνας καρποφόρησε στο 30’. Ο Μουστάκας με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.  Οι φιλοξενούμενοι στο 40’ διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπρέγκου έβγαλε σε θέση εκτέλεσης τον Κίτσα και ο τελευταίος από κοντά σημείωσε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, σε μια αντεπίθεση της Αγίας Μαρίνας ήρθε το τρίτο τέρμα. Ο Λέκα έβγαλε ασίστ στον Αργυρόπουλο και ο τελευταίος από κοντά έγραψε το 1-3.

Το Μακροχώρι μείωσε στο 70’. Ο Χασιώτης κέρδισε πέναλτι από τον Κωστογλίδη και ο Βασιλείου με εύστοχο χτύπημα σημείωσε το 1-3, που έμελλε να μείνει έως το φινάλε.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μαλούτα (Γκόγκος, Γιαγκιτζόγλου)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Τζακέρι, Πρωτογέρης (90+2′ Κατσαμπέρης), Κιατικίδης(87′ Φαρμάκης), Χατζηκαμαγιάννης, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Βύζας (87′ Βήτος), Νεστορόπουλος, Μυλωνάς (87′ Γιάννινας), Φιλιππίδης (81′ Κωστογλίδης), ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Χασιώτης

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Κωστογλίδης, Μουστάκας,Ράδης, Τζιμογιάννης, ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ (86′ Αργυρίου), Μπρέγκου (86′ Βουδούρης), Νιογκάνα (70′Μουρατίδης), Σαμιώτης (70′ Λίβας), ΛΕΚΑ, ΚΙΤΣΑ (74′ Λουτζιανιώτης), Αργυρόπουλος.

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4-3: Συγκλονιστικό ματς με ανατροπή

Συγκλονιστικό ματς με ανατροπή στο φινάλε του ματς διεξήχθη στο Κοπανό. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω με δυο γκολ, 25 λεπτά πριν το τέλος, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά έφεραν τα κάτω – πάνω και με τέρμα του 17χρονου Λογγινίδη στις καθυστερήσεις πήραν το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Κοπανό στο 15’. Ο Ντρίζι έκλεψε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, προχώρησε και με ατομική προσπάθεια έφτασε σε θέση εκτέλεσης και με σουτ σημείωσε το 0-1.

Στο 21’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Μετά από μια μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Σαρακατσάνος προσπάθησε να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 30’, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Καμπά και ο Κοπανός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Άγιος Γεώργιος παρότι έμεινε με δέκα παίκτες, έδειξε σθένος, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και σημείωσε στο δεύτερο μέρος άλλα δυο γκολ. Στο 60’ σε μια αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Σαρκατζής με εύστοχο χτύπημα έγραψε το 1-2. Στο 64’ ο Μπακαλίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 1-3. Ο Άγιος Γεώργιος είχε και μεγάλη ευκαιρία για το 1-4 αλλά ο Χαραλαμπίδης μόνος μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.

Ο Κοπανός βγήκε μπροστά, έχασε δυο τετ α τετ με Στογιάννη Δ., Λογγινίδη και στο 75’ κέρδισε πέναλτι. Ο Στογιάννης Δ. με εύστοχο κτύπημα μείωσε σε 2-3.

Το ματς έγινε «ροντέο». Ο Κοπανός είχε κεφαλιά δοκάρι με τον Στογιάννη και ο Άγιος Γεώργιος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαρκατζή, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα, σούταρε αλλά αμυντικός των γηπεδούχων έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Στο 82’, μετά από λάθος της άμυνας του Αγίου Γεωργίου, ο Ε. Ίντος με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-3.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών, μετά από κάθετη πάσα του Στογιάννη, ο Δολοπίκος βγήκε μόνος αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Στις καθυστερήσεις, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Λογγινίδης πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 4-3.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μελτζανίδη (Βαλκάνος Α., Μπέκας)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Τζιβάρας, Μποζίνης, ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, ΙΝΤΟΣ Ε., Στογιάννης Δ. (90+2′ Χαβιαρόπουλος), Χατζηπαυλίδης (46′ Δολοπίκος), Λύτης, Κότσαλης, Αναδός (59′ Στογιάννης Α), ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, Ορφανίδης, Λιάτσος,Σαρακατσιάνος, Εμμανουηλίδης (59′ Μπακαλίδης), Σπυριδωνίδης Χ. (32′ Κωνσταντινίδης), ΝΤΑΤΣΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΝΤΡΙΖΙ, Σταυριανίδης (46′ Τουλουμτζής), Σαρκατζής

ΒΕΡΟΙΑ Β’ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  0-1: Νικηφόρο πέρασμα

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Αλεξάνδρειας από την Κουλούρα. Με γκολ του Πιπιλιάρη στο πρώτο μέρος, κέρδισε την Βέροια Β’ με 0-1.

Αγωνιστικά, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 15’ από τον Γιάννη Πιπιλιάρη. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν άλλο τέρμα. Από την άλλη, οι νεαροί της Βέροιας, βγήκαν μπροστά αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να φτάσουν στην ισοφάριση.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαυρίδη (Ζουρνατζίδης, Ασβεστάρας)

ΒΕΡΟΙΑ: (Ανθυμιάδης) Αδαμίδης, Γιαγτζίδης, Πίτσης, Τούφας, Τσανακτσίδης (68′Βασιλειάδης), ΚΕΤΟΓΛΟΥ, Τσιάμπας, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Λαφάρας (75′ Γαλόπουλος), Καλφούτζος(46′ Σωτηριάδης), Αβετίδης (57′ Δολδούρης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Παπατζίκος) Διακόπουλος, Κίτσας Ε., Ιορδανόπουλος, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Παπαδημητρίου (83′ Σιγκούνας), Κίτσας Ν. (74′ Τόζογλου), Αλμανίδης(83′ Βολονάκης), Ριζόπουλος (29′ Χεράκης), Πιπιλιάρης Κ., ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Γ., Κίρτσογλου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ» (13/2/23)