ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Ακλόνητο το ''δίδυμο'' της κορυφής - Η ταυτότητα της 12ης αγωνιστικής

Με νίκες προχώρησαν για μία ακόμη αγωνιστική, οι δύο ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με την Αγ. Μαρίνα να παραμένει στην κορυφή και τα Τρίκαλα να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα ματς της 12ης αγωνιστικής, όπως τα παρουσίασε η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ" στο φύλλο της Δευτέρας 23/1/2023.

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 3-0: Τριπλό χτύπημα στο δεύτερο μέρος

Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κοπανός κέρδισε με 3-0 τα Λευκάδια το Σάββατο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλο το παιχνίδι και δίκαια έφθασαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο μέρος, δεν σημειώθηκαν τέρματα. Όσο κι αν προσπάθησε ο Κοπανός, δεν κατόρθωσε να βρει λύσεις και να φτάσει στο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Στο 60’ ο Λογγινίδης μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγγραψε το 1-0.

Στο 66’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σε μια φάση στα καρέ των Λευκαδίων, ο Αντωνίου με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 2-0.

Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 79’. Μετά από παράλληλη σέντρα του Στογιάννη, ο Τζιβάρας με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εκτός από τα τρία τέρματα, οι γηπεδούχοι έχασαν και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Βαλκάνος Α., Μπέκας).

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Τζιβάρας, Μποζίνης (83′ Μίχος), ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Σαμαράς, ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ, ΙΝΤΟΣ Ε. (83′ Στογιάννης Α.), Στογιάννης Δ., Αντωνίου (83′ Χατζηπαυλίδης), Λύτης (80′ Κωστογλούδης), Κότσαλης (41′ Λογγινίδης)

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μαραγκός) Κερμανίδης, Μπάμπος, Κωστόπουλος, Αμανατίδης Β., Γιαμαλίδης (70′ Χίσα Τ.), ΧΙΣΑ Κ., Αμανατίδης Σ., Γκότσης, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Π., Λαμπρίτσιος (85′ Τσιμενίδης), Ηλίας

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΕΛΙΚΗ 0-2: Αποχαιρετιστήριες «ρουκέτες» από τον Γκρεστ

Με δυο μακρινές «ρουκέτες» από τον Κίτσα Γκρεστ, η Μελίκη κέρδισε στον Άγιο Γεώργιο με 0-2. Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με λίγες φάσεις στις δυο περιοχές που έδειχνε ότι πάει για ισοπαλία. Ο Κίτσα Κρεστ όμως, που πήρε μεταγραφή στην Αγία Μαρίνα, με δυο μακρινά σουτ νίκησε δυο φορές τον Καμπά και «καθάρισε» το ματς.

Στο πρώτο μέρος, ο Άγιος Γεώργιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Μελίκη ήταν πιο επικίνδυνη. Στο 10’ ο Κίτσα μπήκε μόνος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου αλλά έχασε το κοντρόλ την τελευταία στιγμή και έχασε την μεγάλη ευκαιρία. Στην συνέχεια της φάσης ο Μπουκουβάλας έκανε το σουτ από κοντά αλλά ο Καμπάς μπλόκαρε. Στο εικοσάλεπτο η Μελίκη είχε άλλη μια καλή ευκαιρία. Μετά από κλέψιμο, ο Λίπε μπήκε στην περιοχή μόνος αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο 28’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Σταυριανίδης μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καψάλης απόκρουσε.

Στο δεύτερο μέρος ο Άγιος Γεώργιος διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε θέση εκτέλεσης. Στο 77’ μετά από κόρνερ, ο Ντατσής έκανε μια κεφαλιά από κοντά αλλά ο Καψάλης μπλόκαρε.

Στο επόμενο λεπτό, η Μελίκη άνοιξε το σκορ. Η μπάλα στρώθηκε στον Κίτσα, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καμπά.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις (90+2) σημείωσαν το 0-2. Ο Κίτσα με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο πιο κάτω από το κέντρο, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Καμπά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στην τελευταία φάση του ματς (90+5) ο Τουλουμτζής από πολύ κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Μελίκης.

 Χωρίς προβλήματα η διαιτησία Μελτζανίδη.  Με λάθη οι βοηθοί Χαλατζιούκας και Γκόγκος.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, Φουρκιώτης (61′ Τουλουμτζής), Ορφανίδης, ΝΤΑΤΣΗΣ, ΛΙΑΤΣΟΣ, Εμμανουηλίδης, Σταυριανίδης (46′ Μαγγίζης), ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, Σαρκατζής, Σπυριδωνίδης, Σαντίνι (61′ Γερμάνης)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, ΠΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΙΤΣΑ Ν., Καλαϊτζίδης, Βενιόπουλος, Λίπε, Βουλγαράκης (87′ Χολέβας), Μελιόπουλος (73′ Μπουρδάνος), Μπουκουβάλας (60′ Λαναράς), ΚΙΤΣΑ Γ.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΒΕΡΟΙΑ 4-1: Έβγαζε φωτιές ο Χασιώτης

Με τον Χασιώτη να σημειώνει τρία τέρματα, το Μακροχώρι επικράτησε της Βέροιας Β’ με 4-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο και δεν επηρεάστηκαν όταν μείωσε η Βέροια. Ο Χασιώτης σημείωσε άλλα δυο γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Το Μακροχώρι έψαξε νωρίς το γκολ. Είχε απευθείας χτύπημα φάουλ του Χασιώτη στο οριζόντιο δοκάρι και χαμένο τετ α τετ του ιδίου παίκτη και στο 31’ άνοιξε το σκορ. Ο Νεστορόπουλος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Βέροια είχε την ευκαιρία για το 1-1 αλλά ο Καρασαρίδης μόνος, από κοντά, σούταρε άουτ.

Στο 43’ το Μακροχώρι διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Χασιώτης με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια με σουτ του Καλφούτζου μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1 στο 66’.

Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν. Στο 70’ μετά από απόκρουση του Ματελόπουλου, σε εκτέλεση φάουλ, ο Χασιώτης πλάσαρε από κοντά και σημείωσε το 3-1 και στο 76’ ο ίδιος παίκτης με ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το τελικό 4-1.

Πολύ καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Μητρόπουλος, Ζουρνατζίδης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Τζακέρι, Φωτόπουλος (82′ Κατσαμπέρης), ΚΙΑΤΙΚΙΔΗΣ, Μυλωνάς, ΔΑΛΗΓΓΑΡΟΣ, Βύζας, Νεστορόπουλος (82′ Γιάννινας), Φιλιππίδης (77′ Πρωτογέρης),  ΧΑΣΙΩΤΗΣ, Τσικανόπουλος (54′ Βήτος), Τσίλης (54′ Κωστογλίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: ( Ανθυμιάδης) Ματελόπουλος, Γράτσιανος, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Δημητρουλάκος, Τσανακτσίδης, ΓΙΑΓΤΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (69′ Σωτηριάδης), Δάρλας (58′ Δούκας), Καρασαρίδης (46′ Χοχλιούρος), Καλφούτζος (73′ Κωστόπουλος), Τέγος Α. (58′ Καρύδας)

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 6-1: Εξάσφαιρος ο Μέγας

Άνετη επικράτηση με 6-1 επί της Αλεξάνδρειας σημείωσαν τα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0 στο πρώτο μέρος και «καθάρισαν» νωρίς το ματς.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ με σουτ του Καμπούρη. Στο 25’ ο Μαρμαρίδης διπλασίασε τα τέρματα των Τρικάλων με σουτ και στο 31’ ο Τσιρίδης με κεφαλιά σημείωσε το 3-0. Το 4-0 σημειώθηκε στο 33’ με σουτ του Κίτσα Γ και με αυτό το σκορ έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, στο 49’ ο Τσιρίδης με σουτ πέτυχε το 5-0 και στο 82’ ο Λαμπρόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0.

Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 90’ ο Ριζόπουλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσέτιλα (Δρουδάκη, Στεργιόπουλο).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Ευαγγελόπουλος, Μαρμαρίδης (46′ Λαμπρόπουλος), Βλάχος, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, Τσιρίδης (51′ Κιρκιλιανίδης), ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ, Κίτσας Γ. (51′ Παπαμανώλης), Λίτσι (46′ Κατράνας), Αβραμόπουλος (46′ Παλιούρας), Χλιαρόπουλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Διακόπουλος (46′ Τασιόπουλος), Κίτσας Ε., Παπαδημητρίου, Τόζογλου (23′ Τσακιρίδης / 78′ Παπακωνσταντίνου), ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, Σιγκούνας (34′ Κωνσταντινόπουλος), Κίτσας Ν., Γεωργακάκης, Κίρτσογλου, Ριζόπουλος, Νικολόπουλος

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΑΟΥΣΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 1-2: Παρέμεινε στο ρετιρέ με ανατροπή

Καρδιοχτύπησε στη Νάουσα η πρωτοπόρος Αγία Μαρίνα το Σάββατο. Σε ένα πολύ θεαματικό ματς, που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η πρωτοπόρος χρειάστηκε και την τύχη για να φύγει νικήτρια.

Το ματς τα είχε όλα, γκολ, ευκαιρίες, δοκάρι, πέναλτι και αμφίρροπη εικόνα μέχρι το τέλος. Η Νάουσα έδειξε άλλο πρόσωπο, βελτιωμένο, το οποίο δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό του πρώτου γύρου. Από την άλλη, η Αγία Μαρίνα, αν και «έφτυσε αίμα» για να κερδίσει, έδειξε χαρακτήρα.

Αγωνιστικά, η Αγία Μαρίνα είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Στο 3’ μετά από πάσα του Μουρατίδη, ο Αργυρόπουλος μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Σάκκο αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Κουκούγια. Στο 8’ μια κεφαλιά του Μουστάκα από καλή θέση, μετά από κόρνερ, πέρασε άουτ. 

Μετά το ημίωρο η Νάουσα ισορρόπησε αλλά η Αγία Μαρίνα συνέχισε να απειλεί. Στο 31’ ο Μπρέγκου έκανε την σέντρα, ο Αργυρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 35’ μετά από κόρνερ του Αργυρόπουλου, ο Νιογκάνα έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, στο κέρδισαν πέναλτι όταν ο Κουκούγια ανέτρεψε τον Λέκα αλλά ο Σάκκος απόκρουσε την εκτέλεση του Αργυρόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 46’ μετά από μπαλιά του Κερμανίδη, ο Βασιλειάδης βγήκε μόνος και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Νάουσα έχασε στην συνέχεια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 51’ μετά από πάσα του Ηλία, ο Ηλιάδης βγήκε μόνος αλλά ο Μυλωνάς απόκρουσε.

Στο 57’ η Αγία Μαρίνα ισοφάρισε. Μετά από σέντρα του Μπρέγκου και φάση διαρκείας στα καρέ της Νάουσας, ο Μπουλάρι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή. Μετά από κόρνερ, ο Νιογκάνα με κεφαλιά σημείωσε το 1-2.

Η Νάουσα πίεσε για την ισοφάριση και στο 88’ είχε απευθείας φάουλ του Ηλιάδη από επικίνδυνη θέση άουτ και στο 90+ χαμένο τετ α τετ του Παπατάνου, μετά από κάθετη πάσα του Πανάγου (το σουτ ήταν άουτ).

Πολύ καλός ο διαιτητής Μαυρίδης, με λάθη οι βοηθοί Σαμαράς και Καλλινιώτης

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Γιαννόπουλος (65′ Καραμπινέσης), Σαράφης (75′ Πανάγος), Παπατάνος, Κουκούγια, Καραμήτρος (75′ Μίσκος), Κερμανίδης, Παπαγεωργόπουλος, Ηλίας (60′ Κωστόπουλος), Βασιλειάδης, Ηλιάδης.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: ( Ζαρογιάννης) Μυλωνάς, Κουτσούκης, Τζιμογιάννης (77′ Δημητρούσης), Πίτος, Μουστάκας (77′ Ράδης), Νιογκάνα, Μουρατίδης (46′ Μπουλάρι), Μπρέγκου, Λέκα, Λουτζιανιώτης (58′ Ντέλλας), Αργυρόπουλος (65′ Λίβας).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ