ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τσαχουρίδης: "Θα εμπλακώ στον Αγροτικό αν ανέβει" - Τι θα γίνει με τον Τριπόταμο

Στην εκπομπή “PrimoSecondo του CityofPrimo106.1” μίλησε ο πρόεδρος του Αστέρα Τριποτάμου, Γιώργος Τσαχουρίδης, που στην πρώτη σεζόν ανάμειξής του πανηγύρισε νταμπλ στην Ημαθία, με ένα “φανταχτερό” ρόστερ (παίκτες μεταξύ άλλων όπως οι “Σουπερλιγκάτοι” Σωτήρης Μπαλάφας, Αντώνης Γιόνδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, αλλά και οι επίσης έμπειροι Ηλίας Προβατίδης, Λεωνίδας Αχαλινόπουλος, Γιάννης Μιλκούδης, Γιάννης Μπέσσας, Ανέστης Μετάι, Λάζαρος Σαλπιγγίδης, Αργύρης Τούφας, Γιώργος Κύρου, Νίκος Μπικιάρης κ.α.) και δείχνει σε πολύ καλό δρόμο για την ιστορική άνοδο στη Γ΄ Εθνική (“2/2” με Κρηστώνη και Μελίτη και ενδιάμεσα ρεπό). 

Ο ισχυρός άνδρας του Τριποτάμου μίλησε παράλληλα για τον Αγροτικό Αστέρα, στον οποίο αναμένεται να εμπλακεί ως “συμπαίκτης” του Χρόνη Παπαβραμίδη, αν πάρει εισιτήριο ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2, στηρίζοντας παράλληλα, μέσω συνεργατών του κυρίως και την τωρινή ομάδα του, διευκρινίζοντας το πλαίσιο ενασχόλησής του με τις δυο ομάδες αλλά και τις νέες προτεραιότητές του (δήλωσε οτι τον εξιτάρει η επένδυση σε υψηλότερο επίπεδο). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιώργου Τσαχουρίδη:

Για το χρονικό της εμπλοκής του στον Αστέρα Τριποτάμου: “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Την ομάδα την ανέλαβα το καλοκαίρι, όντας απομονωμένη από όλους τους προηγούμενους παράγοντες. Όπως γνωρίζετε, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μόνο βάζεις και δεν ήθελαν οι προηγούμενοι να συνεχίσουν στον Αστέρα Τριποτάμου. Ήρθα όταν η ομάδα δεν είχε κανέναν. Αποφάσισα να χτίσω σιγά σιγά κάτι, που εξελίχθηκε σε αυτό που έχετε δει όλοι αυτή τη χρονιά”.

Για το ρόστερ, πραγματικό... γαλαξία αστέρων, για τα δεδομένα τοπικού: “Έχουμε κάνει κάποιες υπερβάσεις, αλλά μη φαντάζεστε οτι είναι τόσο μεγάλες. Τα παιδιά γνωρίζουν σε ποιο σύλλογο έχουν έρθει. Οι απαιτήσεις τους, επειδή είμαστε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, δεν ήταν τόσο μεγάλες. Ακούω διάφορα για το μπάτζετ. Σας λέω οτι από αυτά που ακούγονται, εσείς θα πιστεύετε τα μισά. Έχουμε σειρά και νοικοκυριό, η ομάδα βγάζει υγεία, στο κλίμα στα αποδυτήρια. Οι παίκτες έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται, είναι επαγγελματίες. Και αυτό νομίζω είναι και το κλειδί για τη φετινή πορεία μας, ο επαγγελματισμός που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Για εμάς είναι ευτύχημα που έχουμε τον Μπαλάφα, τον Προβατίδη, τον Γιόνδη και αυτούς που προαναφέρατε. Εμείς ως διοίκηση το μόνο που κάναμε είναι να είμαστε συνεπείς. Όλη την υπόλοιπη δουλειά την κάνουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια, έχει φυσιοθεραπευτή, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων. Έχει όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα για να μπορεί να λειτουργήσει, να προπονηθεί, να γυμναστεί και να φέρνει επιτυχίες. Γενικότερα το ποδόσφαιρο στην Ημαθία, πέρα από τη Βέροια, δεν είναι σε υψηλό επίπεδο. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι τόσο οργανωμένες. Εμείς προσπαθήσαμε να οργανώσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, που είναι και το μόνο που διαθέτει ο Αστέρας Τριποτάμου αυτή τη στιγμή. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια οργανωμένη ομάδα, με ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και διοίκηση, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και της ανόδου στη Γ΄ Εθνική”.

 

Για το αν νιώθουν φαβορί, μετά τις δυο νίκες και το ρεπό σε 3 ματς στα μπαράζ πρωταθλητών και ενώ είναι πρώτοι, με ματς λιγότερο και χωρίς απώλεια: “Από την αρχή της χρονιάς, ακόμα και με αντιπάλους υποδεέστερους, αδύναμους θεωρητικά, σε όλα τα παιχνίδια αποφεύγω να χρίζω την ομάδα φαβορί. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδείξεις στο γήπεδο οτι είσαι πιο ισχυρός, όχι στα λόγια. Προτιμώ να κρατάμε χαμηλούς τόνους, ηρεμία και να δείχνουμε στο γήπεδο οτι είμαστε μια ομάδα που δικαιούται μια θέση. Σήμερα στις 20 Μαϊου για τον Αστέρα Τριποτάμου είναι επιτυχία οτι έχει 24-25 παίκτες στην προπόνηση. Γνωρίζετε οτι όσο περνά ο καιρός σε αυτά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι ομάδες συνήθως διαλύονται. Εμείς έχουμε αυτή τη συνοχή σαν ομάδα και θεωρώ οτι είναι το πιο σημαντικό και θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις μια από τις τρεις θέσεις ανόδου. Το αν είμαστε φαβορί ή όχι θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια”.

Για το ματς της Κυριακής στην έδρα του Εθνικού Γιαννιτσών και αν ο στόχος ουσιαστικά κλειδώνει, σε περίπτωση νέου τριπόντου και “3/3”: “Ένα ενδεχόμενο διπλό μας φέρνει πάρα πολύ κοντά, είμαστε μια ανάσα από το στόχο που θέσαμε από την αρχή. Όμως είδατε οτι την προηγούμενη αγωνιστική ο Εθνικός Γιαννιτσών κέρδισε το Σβορώνο, που όλοι έλεγαν οτι είναι από τα φαβορί. Και έτσι θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πάμε ταπεινά, με χαμηλά το κεφάλι και δε θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Σίγουρα έχουμε μια καλή ομάδα, σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε. Θα το δούμε την Κυριακή μετά το παιχνίδι”.

Για το αν υπολογίζει παραπάνω άλλες ομάδες της 7αδας, ως βασικούς ανταγωνιστές για μια θέση στην πρώτη τριάδα: “Όπως είναι έτσι ο όμιλος, με τα αποτελέσματα που έχουν έρθει, θεωρώ οτι όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, εκτός από τον Mελιτέα Μελίτης, που νομίζω οτι έχει βγει εκτός στόχων. Έχουμε δει πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, όπως η Επανομή, που έχει συμμετοχές στη Β΄ Εθνική, όπως ο Σβορώνος, που έχει πολύ καλό σύνολο. Δε στέκομαι στο αποτέλεσμά του στα Γιαννιτσά, δε μπορώ να εξηγήσω γιατί ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, μόνο να συγχαρώ τα Γιαννιτσά για την προσπάθεια. Και η Χανιώτη έχει πολύ καλή ομάδα και η Κρηστώνη, έχει δυνατό σύνολο και για μένα είναι η πιο αδικημένη ομάδα στον όμιλο, όπως την είδαμε με Επανομή και Χανιώτη. Όλα είναι πιθανά. Εμείς με μια νίκη στα Γιαννιτσά, νομίζω κλειδώνουμε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις και θα κλείσει η χρονιά με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους ανθρώπους στον Αστέρα Τριποτάμου. Οι άνθρωποι αυτοί που με στηρίζουν είναι κατά κύριο λόγο οι προπονητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θανάση Αϊδαρίνη, τον γυμναστή της ομάδας, τον Διονύση Γρηγορόπουλο, προπονητή τερματοφυλάκων και τον Τάσο Χουρσουζίδη, που ηγείται του προπονητικού τιμ. Είναι τρία εξαιρετικά παιδιά, που έχουν σταθεί και σε εμένα και στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Με εμπιστεύονται, εμπιστεύονται τους ποδοσφαιριστές. Και θέλω επίσης να συγχαρώ και τους παίκτες μας, για τη σοβαρότητα και την προσπάθεια που κάνουν. Θεωρώ οτι όλα θα πάνε καλά και γιατί όχι να πάει και ψηλότερα ο Αστέρας Τριποτάμου, ενδεχομένως αν εμπλακούν και άλλοι άνθρωποι στα διοικητικά του τη νέα χρονιά”.

Για τον Αγροτικό Αστέρα, για τον οποίο είχε επαφή από το χειμώνα ακόμα με το βασικό χρηματοδότη του, Χρόνη Παπαβραμίδη, που ήδη επιβεβαίωσε για προχωρημένες συζητήσεις με τον Γιώργο Τσαχουρίδη, για να μπει στη διοίκηση των “πράσινων”, τις λεπτομέρειες και το πώς κυλά το ζήτημα: “Με τον κ. Παπαβραμίδη είμαστε αρκετά κοντά, σε φιλικό επίπεδο, μιλάμε καθημερινά. Θέλω να εμπλακώ. Έχουμε συζητήσει τους όρους και τον τρόπο που θα εμπλακώ, εφόσον η ομάδα πάει καλά στα μπαράζ και απ' οτι δείχνει ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με μια νίκη και μια ισοπαλία. Εφόσον η ομάδα πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2, ναι, θα είμαι ένας από τους ανθρώπους που θα εμπλακεί στα διοικητικά του Αγροτικού Αστέρα του χρόνου. Θα είμαι ενεργός. Το ρόλο μου δε μπορώ να σας τον πω ακόμα, γιατί δε τον γνωρίζω ούτε εγώ. Αυτό θα γίνει μόλις η ομάδα πετύχει το στόχο της. Όσο για τον Αστέρα Τριποτάμου, στη Γ΄ Εθνική, έχω κάποιους συνεργάτες, κάποιους φίλους, που θα συνεχίσουν, με τη συμπαράστασή μου βέβαια, αυτό που χτίσαμε και δε θα σταματήσει να υπάρχει αυτό το σωματείο. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ο Αγροτικός Αστέρας έχει κόσμο, ιστορία, παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, γενικότερα να εμπλακώ σε μια ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο. Τα βρίσκω σε όλα με τον κ. Παπαβραμίδη, είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά σοβαρός. Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του και δε σας κρύβω οτι θα πάμε και πολύ καλά, αν και εφόσον ο Αγροτικός Αστέρας είναι του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό είναι η ευχή φαντάζομαι και του κ. Χρόνη και η δική μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήριά μου στους ποδοσφαιριστές του Αγροτικού, για τη νίκη και την ισοπαλία που έχουν κάνει. Θα είμαι κοντά τους στο επόμενο διάστημα”.

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com