ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η 14η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΗ με την... ματιά της "Κ"

Επανήλθαν στην αγωνιστική δράση οι ομάδες της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, ύστερα από ένα μήνα διακοπής των πρωταθλημάτων της, λόγω των εορτών, αλλά και του κορωνοϊού, με τα ματς της 14ης αγωνιστικής το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, ενώ απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μόλις 4 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού τρεις από αυτούς πήραν το τρίποντο και δύο γνώρισαν την ήττα, ενώ 20 ήταν τα γκολ που σημειώθηκαν, στα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής, τα περισσότερα στο παιχνίδι του Τριποτάμου με τον Κοπανό, σύνολο επτά. Από αυτά τα 20, τα μισά και κάτι παραπάνω (11), τα πέτυχαν τέσσερεις παίκτες, τρία ο Μπικιάρης του Τριποτάμου και από δύο ο Ντέλας της Νάουσας, ο Γκιντίδης του Τριποτάμου και ο Καραγιάννης της Μελίκης,

Στον  πίνακα των σκόρερ, σίγησε ο Μ. Αργυρόπυλος προχθές και τον έπιασε στην πρώτη θέση ο Κίτσας Γ. που αν και αλλαγή σκόραρε μία φορά, ενώ τους πλησίασε ο Ντέλλας με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Αγωνιστικά τώρα, η κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε αναλλοίωτη, μιας και οι τρεις πρωτοπόροι (Τριπόταμος, Αγκαθιά, Νάουσα) έφτασαν χωρίς να δυσκολευτούν σε εντός έδρας νίκες, με τις δύο πρώτες να διατηρούν το αήττητο της σαιζόν.

Με το…δεξί μπήκε στο 2022 η Νάουσα. Παρά το νεκρό διάστημα των διακοπών, παρουσιάστηκε έτοιμη, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα κέρδισε άνετα με 3-0 το Ροδοχώρι.

Με άνετη επικράτηση και καλή εμφάνιση, έκανε ποδαρικό στο νέο έτος και ο Τριπόταμος. Στη νέα έδρα του, την Πατρίδα, χωρίς να έχει ο προπονητής του Τ. Ουλσουζίδης στην διάθεσή του όλους τους νεομεταγραφέντες, συνέτριψε με 6-1 τον Κοπανό και πήρε το πρώτο «τρίποντο» του νέου έτους

Αν και δεν φορτσάρισε, η Αγκαθιά έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην μαχητική Αγία Μαρίνα. Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη επικράτησε με 3-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με Τριπόταμο και Νάουσα.

Σε ένα ματς κακό ποιοτικά, το Μακροχώρι σημείωσε το «χρυσό» γκολ και πήρε τη νίκη με 0-1 στην Κουλούρα και ξεπέρασε στην βαθμολογία την Αγ. Μαρίνα, πιάνοντας την τέταρτη θέση.

Τέλος η Μελίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να πλασαριστεί στην πεντάδα των πλέι οφ, επικράτησε 2-4 του ουραγού και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα Άχθου Αρούρη στην Μέση, καθαρίζοντας νωρίς το ματς, μιας και μόλις στο ξεκίνημα του β’ μέρους προηγήθηκε 0-4.

* Την επόμενη αγωνιστική (15η), η οποία θα γίνει το Σάββατο 22/1, δεν υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι, μιας και οι τρεις πρωτοι παίζουν εκτός έδρας, με αντιπάλους που εύκολα η δύσκολα αναμένεται να κερδίσουν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Νάουσα –Ροδοχώρι 3-0

Σκόρερ: 42′, 70′ Ντέλλας, 68′ Αργυρίου

Διαιτητής:Κελεσίδης

Τριπόταμος–Κοπανός 6-1

Σκόρερ:28′-60′-68′ Μπικιάρης, 36′ Μετάι, 44′-64′ Γκιντίδης 6-0, 80′ Σπανός 6-1

Διαιτητής:Μαλούτας

Αγκαθιά - Αγία Μαρίνα 3-0

Σκόρερ:4′ Κωστογλίδης Π., 49′ Βαρότσης, 88′ Κίτσας Γ.

Διαιτητής:Παπαργυρίου

Άχθος Αρούρης–Μελίκη 2-4

Σκόρερ: 10′ Κίτσα 0-1, 26′ &39′ Καραγιάννης 0-3, 47′ Παρσόπουλος Α. 0-4, 83′ Κακαβέλας 1-4, 87′ Τσιλίδης 2-4

Διαιτητής:Ρηγόπουλος

Κουλούρα –Μακροχώρι 0-1

Σκόρερ: 72’ Τσουλτσίδης (αυτ.)

Διαιτητής:Μελτζανίδης

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ»