ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με αστυνομική εντολή διακόπηκαν οι εκλογές της ΕΠΣ Ημαθίας - Ανακοίνωση της Ένωσης

Άδοξο τέλος είχε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, η οποία σύμφωνα με την προκήρυξη, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 29/3, αφού διεκόπη ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία.

Οι 30 εκπρόσωποι των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου, παραβρέθηκαν στο ξενοδοχείο Βεροιόπολις, με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, με παρούσα αστυνομική δύναμη οκτώ ατόμων και μάλιστα σε εξωτερικό χώρο, με τη διοίκηση της ΕΠΣΗ, να φροντίζει με έγγραφό της από τις 24/3 να πάρει άδεια, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την εισαγγελία Βέροιας.   

Η Γ.Σ. ξεκίνησε κανονικά, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός, εκλέχτηκαν οι πρακτικογράφοι και στην συνέχεια άρχισε η εκλογική διαδικασία. Μάλιστα πρόλαβαν και ψήφισαν τέσσερα σωματεία, πριν διακοπεί από τον ίδιο τον αστυνομικό δ/ντή Ημαθίας, ο οποίος επικαλέστηκε προφορική εντολή από τα κεντρικά της Αθήνας.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι έγινε καταγγελία εκ των έσω, δηλαδή από άνθρωπο που ήταν παρόν στην Γ.Σ. και συγκεκριμένα από υποψήφιο, ο οποίος κατάλαβε από την μέχρι τότε διαδικασία και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε, ότι «δεν του έβγαιναν τα κουκιά».

Πάντως οι εκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Στέργιο Μουρτζίλα, που είναι και πάλι υποψήφιος, θα συνεχιστούν κανονικά, μόλις ο Δήμος Βέροιας βγει από το βαθύ κόκκινο, ενώ  ζήτησε, αν και ο ίδιος δεν ευθύνεται για την διακοπή, συγγνώμη από τα σωματεία για την ταλαιπωρία και τα ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή και παρουσία τους στη Γ.Σ.

* Στην φωτο φαίνεται η όλη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, με τις αποστάσεις που είχαν τα καθίσματα των εκροσώπων των σωματείων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Η.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., κατ’ εφαρμογή των αναλυτικών διατάξεων του Ν. 4703/2020 περί δημοσίων συναθροίσεων, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.) προγραμμάτισε υπαιθρίως τη διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την 29/3/2021 και ώρα 7 μ.μ.

Είχε προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση της οικείας Αστυνομικής Αρχής την 24/3/2021, χωρίς να διατυπωθεί κάποια αντίρρηση.

Παρότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει και η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη, εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και απαίτησε τη διακοπή της υπαίθριας και απολύτως νόμιμης συνεδρίασης, χωρίς να επιδείξει κάποιο σχετικό έγγραφο, παρά λέγοντας ότι δέχθηκε άνωθεν προφορική εντολή. Στη δικαιολογημένη ερώτηση του Προέδρου μας κ. Στέργιου Μουρτζίλα σε ποια διάταξη στηρίζεται η όλως παράνομη αστυνομική ενέργεια, δεν δόθηκε καμία απάντηση, ούτε βεβαιώθηκε κάποια παράβαση.

Αναρωτιόμαστε… Οι νόμοι ισχύουν για όλους ή επιλεκτικά; Ζούμε αλήθεια σε μια πραγματικά ή κατ’ επίφαση δημοκρατική χώρα; Οι αστυνομικές αρχές δυστυχώς αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων ενώ οι κυβερνόντες επιλέγουν δικτατορικές πρακτικές. Τον λόγο πλέον έχουν τα δικαστήρια. Απλά ντροπή!