ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ισόπαλη στα Τρίκαλα η γυναικεία ομάδα της Αγ. Βαρβάρας

Την ισοπαλία, με σκορ 1-1, απέσπασε ο Αγροτικός Αστέρας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη γυναικεία ομάδα Τρίκαλα 2011, το απόγευμα της Κυριακής 27/4/2014, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Β´ Εθνικής γυναικών.
 
Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου των Τρικάλων ήταν σε άριστη κατάσταση, πάρα τη συνεχή βροχόπτωση που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες και βοήθησε σημαντικά στη διεξαγωγή ενός πολύ καλού αγώνα, που ήταν διαφήμιση για το γυναικείο ποδόσφαιρο.
 
Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος για τις δυο ομάδες και στα 2 ημίχρονα, με πολλές φάσεις στις δυο περιοχές. Οι γηπεδούχες στην αρχή του αγώνα είχαν την κατοχή αλλά όχι και τις ευκαιρίες, οι οποίες ανήκαν  στις παίκτριες του Αγροτικού Αστέρα και ήταν παρά πολλές, στο 15’ η Παπαδοπούλου πλάσαρε πάνω από την Χαρακοπούλου και η μπάλα έφυγε σύρριζα από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Ακολούθησαν 3 καλά σουτ της Σπυριδωνίδου  και της Kιουτάχιαλη, αλλά και αυτά για πολύ λίγο δεν βρήκαν το στόχο. Η ομάδα των Τρικάλων είχε μια καλή φάση στο 1ο ημίχρονο, με την Γιαννούλα από πολύ κοντά, να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.             
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πετύχουν κάποιο τέρμα και η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω – κάτω, με καλές στιγμές και για τις δυο ομάδες. Στο 60’ η Μουρατίδου δέχθηκε πολύ ωραία πάσα στο κέντρο του γηπέδου, βρέθηκε μόνη στην αντεπίθεση και σε τετ α τετ με την τερματοφύλακα των Τρικάλων, πλάσαρε πάλι άουτ, περνώντας την μπάλα  σύρριζα στο κάθετο δοκάρι.
 
Στη συνέχεια η Kιουτάχιαλη, στο 65’, πραγματοποίει φοβερό σουτ, έξω από την περιοχή και η μπάλα τραντάζει το κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά της μπάλας η Παπαδοπούλου εκμεταλλεύεται την ευκαιρία από πλάγια θέση και αυτή με τη σειρά της σουτάρει δυνατά και σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της Χαρακοπούλου. Στο 70’ καλό σουτ της Λισγάρα αποκρούει εντυπωσιακά η Κανελλάκη. Στο 72’ εξαιρετική ενέργεια της Σπυριδωνίδου, αποφεύγει την άμυνα των Τρικάλων πραγματοποίει πολύ δυνατό σουτ αλλά αποκρούει αυτή τη φορά η Χαρακοπούλου. Στο 75’ πάλι η Σπυριδωνίδου στην επίθεση και σε τετ α τετ, σουτάρει δυνατά, αλλά για μια ακόμη φορά αποκρούει σωτήρια η τερματοφύλακας των Τρικάλων.
 
Κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα των Τρικάλων σε αντεπίθεση στο 80’ πετυχαίνει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, με τη Λάσκου να πλασάρει μέσα από την περιοχή, την Κανελλάκη, η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν φοβερή και κρατούσε πολύ καλά την εστία του Αγροτικού Αστέρα. Μετά το τέρμα των γηπεδούχων τα κορίτσια του Λάζαρου Παπαδόπουλου έπεσαν στο έδαφος, διότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το αποτέλεσμα εκείνης της στιγμής, δείχνοντας παράλληλα το πόσο πολύ ήθελαν να πάρουν τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα.
 
Η ομάδα  του Αγροτικού Αστέρα δεν πτοήθηκε, βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 85’ η Σπυριδωνίδου κάνει άνω κάτω την άμυνα των Τρικάλων, σουτάρει δυνατά, αλλά η πολύ καλή Χαρακοπούλου, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, απέκρουσε σωτήρια. Στο 90’ όμως η τύχη ήταν με τα κορίτσια του Αγροτικού και μετά από πολύ καλό δυνατό σουτ της Παπαδοπούλου, η μπάλα κοντράρει σε πλάτη αμυντικού των Τρικάλων, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα της Χαρακοπούλου, κάνοντας το 1 – 1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 
 
Η απόδοση της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή και με την ισοπαλία αυτή η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα κατέλαβε την 4η θέση, κάνοντας πολύ καλή και αισθητή παρουσία, στην πρώτη χρονιά, στη Β΄ Εθνική κατηγορία γυναικών. Εκτός από αυτή την επιτυχία, η Σπυριδωνίδου κατέλαβε την πρώτη θέση των σκόρερς, με 17 τέρματα αλλά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τα αμέτρητα δοκάρια που πέτυχε η Κιουτάχιαλη, από τα οποία τα μισά να πετύχαιναν το στόχο, μπορούσε η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα να πάρει ακόμα και την 1η θέση.
 
Τα εύσημα απένειμε και η διοίκηση της ομάδας των Τρικάλων, εκφράζοντας την άποψη, ότι τα κορίτσια του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την έδρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες του Αγροτικού Αστέρα και των Τρικάλων 2011 είδαν την ήττα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, από την πρωταθλήτρια ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. 
 
Τρίκαλα 2011 (Γιώργος Λουλές): Χαρακοπούλου, Τζιώρα (66’ Παπαδημητρίου), Λάσκου, Χύμα, Παπακώστα, Γιαννούλα, Λισγάρα (83' Ευθυμίου), Γιουβρή, Γεραγόρη, Πούλιου (55' Χατζηκυριάκου), Τσούνη.
 
Αγροτικός Αστέρας (Λάζαρος Παπαδόπουλος): Κανελλάκη, Στρίμπα, Δρενοβιάδου, Μουρατίδου, Πολωνίδου (45’ Δεληγιαννίδου), Ντούσκα, Kιουτάχιαλη, Σπυριδωνίδου, Τσαγκαλίδου, Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου.
 
Διαιτητής του αγώνα ο κ. Γρηγοριάδης Ανδρέας με βοηθούς του κ. Κομισόπουλο Σωτήριο και κ. Κοτούμπα Δημήτριο του Ν. Λάρισας.