ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου της ΕΠΣΗ

Αναρτήθηκαν στο site της ΕΠΣ Ημαθίας οι προκηρύξεις και δηλώσεις συμμετοχής των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ένωσης για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

Τους αγώνες πρωταθλήματος για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 μεταξύ Ερασιτεχνικών Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της, για τη διεξαγωγή των οποίων ισχύουν οι παρακάτω όροι:

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. Στους αγώνες των πρωταθλημάτων αυτών, που προκηρύσσονται με την παρούσα, σύμφωνα με τα Άρθρα 2, 3 και 4 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων και σύμφωνα με την προκήρυξη και τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παρακάτω Σωματεία:

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ

2. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

4. ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

5. ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

6. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

7. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

8. ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ

9. ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

10. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

11.ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ

12. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

13. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

14. ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ

15. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ

16.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3. ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΡΑΧΟΥ

4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

5. ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ

6. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ

7. ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ

8. ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ

9. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΙΟΥ

10. ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

12. ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ

13. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

14. ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ

15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

16. ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

17. ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ

18. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

19. ΛΕΥΚΑΔΙΑ

20. ΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ

21. ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

22. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

 

 

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2. ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ

4. ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ

5. ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ

6. ΔΟΞΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

8. ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ

9. ΑΕΚ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ

10. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

11. ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

12. ΔΟΞΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

13. ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ

14. ΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ

15. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΡΩΝ

 

 

2. Στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα πάρουν μέρος και όσα Σωματεία θα αναγνωριστούν ή επαναδραστηριοποιηθούν μέχρι την ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεως συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

3. Για νέα Σωματεία που θα προέλθουν από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων Σωματείων ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 27, παρ. 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων, καθώς και το άρθρο 17 του Κανονισμού Ερασιτεχνικών Σωματείων.

4. Ο διαχωρισμός σε ομίλους των Σωματείων της Β΄ και της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει με μελλοντική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, με γνώμονα τον αριθμό των Σωματείων που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής, την γεωγραφική θέση και την έδρα του κάθε Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 2: ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. α. Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο των ΔΕΚΑΕΞΙ (16) Σωματείων.

β. Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) ομίλους των ΕΝΤΕΚΑ (11) Σωματείων.

γ. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ομίλους με αριθμό Σωματείων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

2. Ο αριθμός των Σωματείων που θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 θα είναι ο ίδιος με αυτόν που περιγράφεται ως άνω για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, με εξαίρεση το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ (24) Σωματεία. Ο τρόπος αναδιάρθρωσης του συνολικού αριθμού των Σωματείων της συγκεκριμένης κατηγορίας περιγράφεται αναλυτικά στο άρθρο 27 της παρούσας προκήρυξης.

3. Σε περίπτωση που υπάρξει κενό σε κάποια από τις κατηγορίες λόγω μη δήλωσης συμμετοχής από κάποιο Σωματείο, τότε αυτό ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ως εξής:

Τα επιλαχόντα Σωματεία, για να αναπληρώσουν κενό και να συμμετάσχουν στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνται σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη, ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για αντικατάσταση είναι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και πριν την κλήρωση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που μία ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η θέση της ομάδας αυτής θα συμπληρωθεί από την ομάδα από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το άρθρο 20, παρ. 16 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Σωματείων.

β. Σε περίπτωση που και δεύτερη ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η σύνθεση της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα συμπληρωθεί από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

γ. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως, τόσο για την περίπτωση που θα προκύψουν περισσότερα κενά στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, όσο και για το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, με γνώμονα πάντοτε τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα του αριθμού των Σωματείων που ορίζεται από την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης.

3. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που αποκτήσουν δικαίωμα προβιβασμού ως επιλαχούσες παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε το δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι επόμενες επιλαχούσες ομάδες, όπως ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Τα Σωματεία που παραιτήθηκαν του δικαιώματος προβιβασμού αγωνίζονται στην κατηγορία που είχαν αποκτήσει αρχικά το δικαίωμα συμμετοχής.

4. Σωματείο που αποχωρεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από άλλο για κανέναν λόγο.

ΑΡΘΡΟ 3: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας έως την Δευτέρα 20 / 8 / 2018 και ώρα 12 π.μ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έως την Δευτέρα 22/ 10 / 2018 και ώρα 12 π.μ.

2. α. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως ετήσια συνδρομή του Σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα το σχετικό παράβολο αξίας 150,00 € για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, 120,00 € για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και 80,00 € για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Τα Σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ε.Π.Σ. Ημαθίας από τυχόν οφειλές τους, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. Μέχρι τη 10η ημέρα κάθε μήνα τα Σωματεία υποχρεούνται να τακτοποιούν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες που προέρχονται από τις Ποινές. Άλλως, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.

γ. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.

δ. Τα Σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής οφείλουν να δηλώσουν και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η αλληλογραφία με τη Διοργανώτρια Αρχή.

Για όσα Σωματεία δεν διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ίδια η Διοργανώτρια Αρχή θα δημιουργεί τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και θα ενημερώνει έγκαιρα την κάθε ομάδα, για να τις χρησιμοποιήσει για τους ως άνω σκοπούς.

Τα Σωματεία οφείλουν να μεριμνούν και είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την ενημέρωση και  διεκπεραίωση της αλληλογραφίας τους με τον τρόπο που περιγράφεται ως άνω με ευθύνη των αντιπροσώπων τους.

3. Η δήλωση συμμετοχής έχει την προϋπόθεση της ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της προκήρυξης, του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Η μη συμμόρφωση Σωματείου με τις παραπάνω υποχρεώσεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, όπως και η αποδοχή των όρων της προκήρυξης με επιφύλαξη, συνεπάγεται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει το άρθρο 7, παρ. 3 του Κ.Α.Π Ερασιτεχνικών Ομάδων (αποκλεισμός και υποβιβασμός του Σωματείου στην αμέσως κατώτερη κατηγορία).

ΑΡΘΡΟ 4: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται ως εξής:

α. για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 / 9 / 2018

β. για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ΚΥΡΙΑΚΗ 23 / 9 / 2018

γ. για την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ΚΥΡΙΑΚΗ 4 / 11 / 2018

ΑΡΘΡΟ 5: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 11 και 22 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Η κλήρωση των αγώνων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει στις 29 / 8 / 2018 ημέρα Τεταρτη σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός. Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνει η κλήρωση των αγώνων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στον ίδιο χώρο. Για την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η κλήρωση θα γίνει την 22 / 10 / 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Στις κληρώσεις των αγώνων μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των Σωματείων, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος.

 Τα Σωματεία οφείλουν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων κάθε εβδομάδας (ημέρα, γήπεδο, ώρα έναρξης κτλ.) από τον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείων της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ή από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας στο διαδίκτυο (www.eps-imathias.gr) με ευθύνη των αντιπροσώπων τους, το οποίο επέχει θέση έγκρισης από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως Διοργανώτρια Αρχή.

Αγώνας που διακόπηκε ή αναβλήθηκε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες ορίζεται από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ. Ημαθίας εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

                                                       Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τη διοργάνωση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 μεταξύ Ερασιτεχνικών Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της, για τη διεξαγωγή των οποίων ισχύουν οι παρακάτω όροι:

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 38, παρ. 1 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

2. Στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική,  στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία καθώς και στη Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω Σωματεία ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Η συμμετοχή των ομάδων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, με την ίδια προϋπόθεση που περιγράφεται παραπάνω.

3. α. Τα ανωτέρω Σωματεία, που έχουν υποχρέωση ή δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας έως την Δευτέρα 20 / 8 / 2018 και ώρα 12 π.μ.

β. Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή η υποβολής δήλωσης συμμετοχής με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό του Σωματείου από το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας και επιπλέον επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 38, παρ. 1 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων (απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος και χρηματική ποινή έως 500,00 €).

4. α. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση το σχετικό παράβολο αξίας 100,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, 80,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, 60,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και 50,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.

ΑΡΘΡΟ 2: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1. α. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα διεξαχθούν με το σύστημα των μονών αγώνων αποκλεισμού (νοκ-άουτ) μέχρι και την Φάση των Δεκαέξι της διοργάνωσης. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται κάθε φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

β. Στην Προημιτελική και την Ημιτελική Φάση της διοργάνωσης οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα διεξαχθούν με το σύστημα των διπλών, εντός και εκτός έδρας, αγώνων, στους οποίους ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται κάθε φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης θα υπάρξει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

γ. Ο Τελικός Αγώνας για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα γίνει σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια Αρχή με απόφαση της και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων,καθώς και από το άρθρο 5, παρ. 6 της παρούσας προκήρυξης.

2. α. Για τις φάσεις της διοργάνωσης που προβλέπεται από την παραπάνω παράγραφο του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης να διεξαχθούν με το σύστημα των μονών αγώνων αποκλεισμού (νοκ-άουτ), ο αγώνας διεξάγεται στην έδρα του Σωματείου που κληρώνεται πρώτο.

β. Στις περιπτώσεις των διπλών αγώνων, εντός και εκτός έδρας, ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα του Σωματείου που κληρώνεται πρώτο, ενώ ο δεύτερος στην έδρα της αντίπαλης ομάδας.

3. Η νικήτρια ομάδα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Κυπελλούχος ομάδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και θα πάρει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου 2019-2020, αρμοδιότητας Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την προκήρυξη της.

ΑΡΘΡΟ 3: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1. Ημερομηνία έναρξης των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ορίζεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 / 9 / 2018.

2. α. Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα της κλήρωσης που θα γίνει δημόσια με την παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων. Αυτό θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα Σωματεία πριν την προκαθορισμένη έναρξη της διοργάνωσης.

β. Η κλήρωση των αγώνων της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα γίνει στις 29 / 8 / 2018ημέρα Τεταρτη σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός. Η κλήρωση των επόμενων φάσεων της διοργάνωσης θα γίνει σε χρόνο που θα γίνεται εγκαίρως γνωστός στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Στις κληρώσεις των αγώνων μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των Σωματείων, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος.

ΑΡΘΡΟ 4: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

1. Ο ορισμός της ημέρας και της ώρας έναρξης κάθε αγώνα είναι στην απόλυτη κρίση της αρμόδιας Διοργανώτριας Αρχής, σύμφωνα πάντα με τους Κανονισμούς (άρθρο 11, παρ. 3 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων).

2. Αγώνας που διακόπηκε ή αναβλήθηκε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες ορίζεται από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ. Ημαθίας εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.