ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Πειθαρχική Επιτροπή θα επιληφθεί σύμφωνα με το γράμμα και το νόμο του ΚΑΠ»

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Αλ.

Έχοντας ως δεδικασμένο την τιμωρία του Ολυμπιακού για την είσοδο φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο και την επίθεση σε αντιπάλους παίκτες, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» στο φετινό πρωτάθλημα της S.L., ο ΠΑΟΚ Αλ. κινδυνύει με τιμωρία του γηπέδου του, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών  από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ, την οποία αποτελούν τρεις έγκριτοι Νομικοί, για τα επεισόδια των φιλάθλων του μετά τον αγώνα με την Αγκαθιά, αλλά και την χειροδικία του εκπροσώπου του στο συγκεκριμένο παιχνίδι κατά του Ξαγοράρη στην διάρκεια του αγώνα, .

Η απόφαση θα πρέπει να βγει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, επειδή η 1η αγωνιστική των πλέι οφ θα αρχίσει αυτό το Σάββατο και σε περίπτωση τιμωρίας του ΠΑΟΚ με τρεις βαθμούς αφαίρεση, με βάση τον ΚΑΠ και τα όσα έγραψαν στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Καραντώνης και στην έκθεσή του ο παρατηρητής  του αγώνα Γεωργιάδης, θα φέρει τα πάνω κάτω στην βαθμολογία, όσον αφορά τις δύο πρώτες θέσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγή στα ζευγάρια των πλέι οφ, αλλά και στο πλεονέκτημα έδρας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας και γνωστός δικηγόρος, Ακριβόπουλος Γιάννης,  έκανε δήλωση στο epilogesnews.gr, για την ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ Αλ. να απαγορεύσει τη βιντεοσκόπηση και την ζωντανή μετάδοση  του αγώνα ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Νίκη Αγκαθιάς 1-0 από τα ΜΜΕ της Ημαθίας.

« Εκφράζω την άποψή μου όχι μόνο ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας, αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  και σαν πολίτης και σαν δικηγόρος . Προφανώς αυτή η δήλωση, η απαγόρευση είχε να κάνει ότι γνώριζαν ίσως , φοβόντουσαν για το τι θα επακολουθήσει. Εάν το δούμε από αυτή την άποψη δικαιώθηκε η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού σωματείου με την έννοια ότι αποκρύφτηκαν όλα τα μεγέθη της βιαιότητας τα οποία μεταχειρίστηκαν οι φίλαθλοι και οι παράγοντές του.

 Καταδικάζω και τα γεγονότα και τα επεισόδια . Η Πειθαρχική  Επιτροπή θα επιληφθεί και πιστεύω ότι θα επιληφθεί σύμφωνα με το γράμμα και το νόμο του κανονισμού και του ΚΑΠ και δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση και σε κανέναν. Αυτή είναι η φιλοσοφία της απόφασης, δεν την προκαταλαμβάνω , αλλά λέω ότι θα εφαρμοστεί ο  ΚΑΠ ακριβώς.

Τώρα όσο αφορά την απαγόρευση την καταδικάζω ως ενέργεια , είναι απαράδεκτη , δεν μπορεί το 2018 να έχουμε κρυφή ατζέντα. Ή πρέπει να γίνουμε όλοι σωστότεροι  και να λειτουργήσουμε όπως λειτουργεί το σύνολο ή εάν δεν μπορούμε δεν θα κρύψουμε τις ασχήμιες μας.  Καταγγέλλεται και να είστε σίγουρος στο επόμενο παιχνίδι , εάν και εφόσον  θέλετε,  θα έχετε αυτή τη δυνατότητα. Αυτά που ξέρανε κατά το παρελθόν δεν θα ξανασυμβούν. Αυτό αφορά όλους.

 Για όλα τα πράγματα υπάρχει η νομιμότητα. Γιατί τα ίδια πράγματα έγιναν πριν από τρία χρόνια με το σωματείο της Ειρηνούπολης . Τότε ήμουν δικηγόρος του αντιδημάρχου Ειρηνούπολης , που είχε πυροβολήσει στον αέρα και απέτρεψε με αυτόν τον τρόπο. Καταδικάστηκε ο άνθρωπος . Το δικαστήριο επέβαλε ποινή πολύ ήπια για το λόγο ότι απέτρεψε τα χειρότερα. Να καταλάβουν δηλαδή όλοι ότι θα είναι στα όρια της νομιμότητας. Όποιοι δεν είναι θα υποστούν τις κυρώσεις.

 Το θέμα ότι δεν επέτρεψαν, κακώς και το καταδικάζω για μένα είναι το έλασσον , το μείζον είναι αυτά που έγιναν. Τελικά δεν κρύφθηκαν. Όσο και εάν απετράπη η μαγνητοσκόπηση   και η κάλυψη του αγώνα , υπάρχει υλικό από  ότι  μαθαίνω , αλλά και από το φύλλο αγώνος. »

-Αναφέρεται και λέτε ότι « δικαιώθηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ¨και  τη φράση « κρυφή ατζέντα» σας παρακαλούμε να το διευκρινίσετε.

-Τι εννοώ δικαιώθηκαν; Δικαιώθηκαν διότι τα γεγονότα που επακολούθησαν τους δικαίωσαν όσο αφορά τη σκοπιμότητα της απαγόρευσης βιντεοσκόπησης του αγώνα, διότι αυτά που γίνανε θα είχαν καταγραφεί και σε βίντεο. Και πάλι έχουν καταγραφεί, από ότι μαθεύτηκε. Από αυτή την έννοια λέω ότι δικαιώθηκαν. Ξέραν το βιό τους προφανώς  να το πούμε έτσι λαϊκά.

 Όσο αφορά τη κρυφή ατζέντα εννοώ   ότι όλα στο φως. Δεν μπορεί το 2018 να έχουμε καταστάσεις  , που ήταν στο ποδόσφαιρο πριν από εκατό χρόνια. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει στο καθεστώς  νομιμότητας , εδώ δυστυχώς ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  για ένα χαρτάκι που δεν έφτασε ποτέ στον Γκαρσία έχασε το πρωτάθλημα τυπικά, ουσιαστικά το κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Ένα χαρτάκι που το πήρε αέρας και δεν έφτασε ποτέ στον Γκαρσία, όχι να μπαίνει ο γενικός αρχηγός και να χτυπά ποδοσφαιριστή και να μπαίνουν διακόσια άτομα και να προπηλακίζουν ποδοσφαιριστές. Αυτά δεν θα περάσουν. Όσο αφορά από μένα. Δεν ξέρω τι θα πουν οι υπόλοιποι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας είχε πει ότι εάν χρειασθεί θα ανακοινώσει το λόγο απαγόρευσης της βιντεοσκόπησης. Θα χρειασθεί άραγε;

Τώρα μετά από αυτή την εξέλιξη. Ότι και να πει. Έναν και μόνο λόγο αποκαλύπτει της απόκρυψης των όποιων βιαιοτήτων θα γίνονταν στον αγώνα. Τι άλλο θα υπήρχε και να υπήρχε κάτι άλλο δεν μπορεί , ως επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί τώρα.