ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πως θα γίνουν τα PLAY OFF και τα PLAY OUT στην Α1 ΕΠΣΗ

Σήμερα δημοσιεύουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, αλλά και ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος σε αυτά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

PLAY OFF

Οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) πρωτες ομαδες στην βαθμολογια της κανονικης περιοδου,θα αναμετρηθουν σε αγωνες ως ακολουθως: 1η-4η& 2η -3η  με πλεονεκτημα εδρας των ομαδων 1 & 2.Σε περιπτωση ισοπαλιας ή ηττας της 1ης & 2ης ομαδας,θα διεξαχθει δευτερος αγωνας σε ουδετερο γηπεδο,για την αναδειξη του νικητη (σε περιπτωση ισοπαλιας θα υπαρχει παραταση & πεναλτυ.Ακολουθως οι δυο νικητες των παραπανω αγωνων θα αναμετρηθουν στον μεγαλο ΤΕΛΙΚΟ για την αναδειξη του πρωταθλητη της Κατηγοριας,με πλεονεκτημα εδρας και παλι των ομαδων 1 ή 2 και με την ιδια διαδικασια σε περιπωση ισοπαλιας ή ηττας (νεος αγωνας σε ουδετερο γηπεδο,παραταση,

πενελτυ).Η πρωταθλητρια ομαδα ανερχεται στην Γ΄Εθνικη.Οι ΔΥΟ (2) ηττημενες ομαδες των παραπνω αγωνων,θα αναμετρηθουν σε αγωνα μπαραζ (παραταση-πεναλτι) για την τελικη καταταξη της 3ης και 4ης θεσης.

Σε περιπτωση βαθμολογικης διαφορας μεταξυ πρωτου και δευτερου στην βαθμολογια ΑΝΩ ΤΩΝ ΕΞΙ (6) ΒΑΘΜΩΝ, δεν θα διεξαγονται Aγωνες ΡLAY OFF.

PLAY OUT

Οι ΔΥΟ (2) τελευταιες ομαδες στον βαθμολογικο πινακα της Κατηγοριας υποβιβαζονται στην Β΄Ερασιτεχνικη,ενώ οι ομαδες που θα καταλαβουν τις θεσεις 11η,12η,13,& 14η θα αναμετρη-

θουν ως ακολουθως: 11η – 13η & 12η – 14η με πλεονεκτημα εδρας των ομαδων 11 & 12.Σε περιπτωση ισοπαλιας ή ηττας της 11ης & 12ης ομαδας,θα διεξαχθει δευτερος αγωνας σε ουδετερο γηπεδο,για την αναδειξη του νικητη (σε περιπτωση ισοπαλιας θα υπαρχει παραταση & πεναλτυ).

Ακολουθως οι δυο νικητριες ομαδες θα αναμετρηθουν μεταξυ τους και οι δυο ηττημενες μεταξυ τους,σε αγωνες μπαραζ (παραταση & πεναλτυ) για την τελικη βαθμολογικη καταταξη τους. Η ομαδα που θα καταλαβει την 14η θεση υποβιβαζεται στην Β΄Ερασιτεχνικη Κατηγορια.

Εφ οσον από την Γ΄Εθνικη υποβιβασθει ομαδα ή ομαδες της Ενωσης μας,θα υποβιβασθει και η αμεσως προηγουμενη στην βαθμολογια ομαδα ή ομαδες (13η & 12η κ.λ.π) ετσι ώστε να διατηρηθει σταθερος ο αριθμος των ομαδων της Κατηγοριας σε 16.

 ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ Α2΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Οι ΔΥΟ (2) πρωτες ομαδες στην βαθμολογια από κάθενα από τους Α΄& Β΄ομιλους της Κατηγοριας,από την ποδοσφ.περιοδο 2018/19 θα ανελθουν στην Α΄Ερασιτεχνικη (δηλ. ομιλοι ΔΥΟ, ομαδες ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4),ενώ η τελευταια ομαδα στην βαθμολογια από καθενα από τους  Α΄& Β΄ομιλους,θα υποβιβασθει στην νεα Γ΄Ερασιτεχνικη.

Από την επομενη ποδοσφ.περιοδο 2018/19 οι κατηγοριες της Ενωσης θα είναι ΤΡΕΙΣ (3) Α΄,Β΄,& Γ΄.Η Α΄Ερασ/κη θα αποτελειται από 16 ομαδες,η Β΄Ερασ/κη από 26-28 ομαδες,σε ΔΥΟ (2) ομιλους και η Γ΄ερασ/κη με οσες ομαδες θα δηλωσουν συμμετοχη.