ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όλα τα παιχνίδια της Α1 όπως τα είδαν οι συνεργάτες της ΚΕΡΚΙΔΑΣ

Διαβάστε παρακάτω τις ανταποκρίσεις των συνεργατών της εφημερίδας ΚΕΡΚΙΔΑ, για τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΗ, που έγιναν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

ΠΑΟΚ ΑΛ. - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 6-0  Υγιεινός... περίπατος!

Σε υγιεινό... περίπατο μετέτρεψε το ματς με την Επισκοπή ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, την οποία συνέτριψε με 6-0 και "στρογγυλοκάθισε" την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος και το ρεπό της Αγκαθιάς.

Η ομάδα του Φερέιρα Κινγκ έδειξε από την αρχή του αγώνα της διαθέσεις της και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της, φτάνοντας πολύ εύκολα στην τελική επικράτηση.

Μόλις στο 6' ο Αργυρόπουλος με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους "ασπρόμαυρους" εκμεταλλευόμενος τη μπαλιά του Πατατούκα, ενώ στο 15' ο Καρατάσιος λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της Επισκοπής.

Στο 22' ο Πετράι με κεφαλιά έπειτα από μακρινή σέντρα έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα με τον Αργυρόπουλο. Το πρώτο στο 37' με κοντινό σουτ μετά από ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ του Κίτσα Αθ. και το δεύτερο στο 43' και πάλι με σουτ, έπειτα από ασιστ του Κίτσα Αθ.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός, με τον Πετράι στο 69' να σουτάρει από μακριά αλλά η μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν πέντε τα τέρματά τους με τον Καρατάσιο, ο οποίος μετά από κόρνερ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρίου.

Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε στο 76' ο κορυφαίος του αγώνα Φωτιάδης με όμορφο μακρινό σουτ.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ από το 80' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο καθώς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τράβηγμα ο Φωτιάδης και ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παπαδάκη και των βοηθών του, Ιασωνίδη και Γιαγκιτζόγλου.

ΠΑΟΚ ΑΛ. (Φ. Κινγκ): Ευαγγελόπουλος, Αθανασιάδης, Κούκλας Αρ., Καρατάσιος, ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Μπουκλάς Α. (46' Βασιλείου), Θεοδώρου Κ. (70' Μιχαηλίδης), ΚΙΤΣΑΣ ΑΘ. (57' Κίτσας Σπ.), ΠΕΤΡΑΪ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (65' Σκούρα), Πατατούκας.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ιωαννίδης - Πασχάλης): Δημητρίου, Φωτίου, Αδαμίδης Δ., Ορδουλίδης, Σέχι, Πασχάλης, Μάμαλης (28' Αναστασιάδης), ΤΣΟΠΤΣΗΣ, Δήμου (52' λ.τ. Αδαμίδης Χ.), Παραστατίδης, Καρυπίδης Α.

Αντώνης Σκρίμπας

 

ΡΟΔΟΧΩΡΙ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 5-1  Επιστροφή στις νίκες

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις νίκες το Ροδοχώρι, καθώς επικράτησε εντός έδρας με το ευρύ 5-1 του Παλαιοχωρίου.

Η έκταση του σκορ ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα και ίσως να αδικεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συν τοις άλλοις ήταν και κουρασμένοι από τον αγώνα κυπέλλου που έδωσαν μεσοβδόμαδα σε ένα πολύ βαρύ τερέν.

Αγωνιστικά, το πιο έμπειρο Ροδοχώρι μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τενεκετζή έπειτα από κόρνερ. Στο 15' ο Πέτγαζλης δέχθηκε ωραία κάθετη μπαλιά και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ στο 26' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να πανηγυρίσουν καθώς μείωσαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστάση, με το 2-1 να παραμένει έως και την λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πέτγαζλης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον γκολκίπερ του Παλαιοχωρίου, Θεοδωρίδη, όμως λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 50' οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 με πλασέ του πολύπειρου Ουέλινγκτον έπειτα από ασιστ του Μπουρδάνου.

Στο 60' ο Φρέντι σούταρε από καλή θέση, η μπάλα βρήκε στον Πέτγαζλη και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Θεοδωρίδη για το 4-1. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τον Πέτγαζλη που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση.

Στο 74' ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Μπουρδάνος σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαγγίζης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Τρέβλα, ο οποίος είχε βοηθούς τους Δεβετζίδη και Χαλατζιούκα.

ΡΟΔΟΧΩΡΙ (Δ. Χαλκιάς): Κασαπίδης, Τσίλης, Τάσο, Τενεκετζή, Μωυσίδης, Μαγγίζης, ΡΙΣΣΟΥ, ΦΡΕΝΤΙ (80' Ντάτσης), Πέτγαζλης (65' Κοτζαχρήστος), Ουέλινγκτον (72' Μισιρλίδης), ΜΠΟΥΡΔΑΝΟΣ.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Γ. Απόσογλου): Θεοδωρίδης, Ατανάσοφ, Γκατζίδης, Κούκλης (55' λ.τ. Γιοβανόπουλος Γ.), Σιτσάνης, Παπαδόπουλος (75' Ρογιάννης), Κούκλας, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γιοβανόπουλος Κ., ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, Νατσικόπουλος (63' Χρυσάφης).

 

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4-2  Νίκη... ανάσα

Ανοιχτό ματς έγινε στο γήπεδο του Κοπανού, όπου η τοπική ομάδα πήρε νίκη - ανάσα με 4-2 επί του Αγ. Γεωργιου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να... ξυπνάνε αργά και να δείχνουν ότι αν ήταν πιο

συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Αγωνιστικά, η ομάδα του Κοπανού πήρε κεφάλι στο σκορ στο 25ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλλα, ενώ στο 44' ο Μποζίνης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και από κοντά έγραψε το 2-0, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο σχετικά γρήγορα τέρματα, με τον Ντέλλα στο 63' και πάλι με πέναλτι και τον Ιτσκάρα στο 68', καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Αγ. Γεωργίου αφυπνίστηκε, εκμεταλλευόμενη ίσως και την χαλάρωση των παικτών του Κοπανού και στο 83' μείωσε σε 4-1 με πλασέ του Λιάτσου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδίνας σημείωσε το 4-2 δίνοντας αμυδρές ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Στο 87' λίγο έλλειψε μάλιστα να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι αλλά ο Κουλουριώτης δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση, με το 4-2 να μένει έως και το τέλος της αναμέτρησης.

Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Μελτζανίδη και των βοηθών του Χριστοδούλου και Λαζάρου.

ΚΟΠΑΝΟΣ (Χρ. Χατζηδάκης): Τσακλιώτης, ΜΠΟΖΙΝΗΣ Π., Χαραλαμπίδης, Θεοδώρου, Πρόιος (60' Καντσάδης), Τζιβάρας, Ιτσκάρας, Δάιος (52' Γρυπούδης), Σπανός (84' Νόλτσης), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Χ., ΝΤΕΛΛΑΣ (70' Κουκουτσίδης).

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γ. Σπυριδωνίδης): Ταϊλαχίδης, Σαντίνι (70' Τσουλχάι), Τρούπκος, Πρόιος, Ορφανίδης, Τουλουμτζής, ΛΙΑΤΣΟΣ, Σπυρίδης, Σαρκατζής (60' ΠΑΠΑΔΙΝΑΣ), ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ, Ρόκο (70' Γκαλαϊτσης).

 

ΔΙΑΒΑΤΟΣ – ΑΡΑΧΟΣ 1-2  Πέρασε με Πέτκο από το Διαβατό

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι ο Άραχος πήρε το διπλό αν και οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς για την ομάδα του Άραχου όταν ο Γιαννόπουλος στην προσπάθειά τοθ να διώξει βρήκε την μπάλα με το χέρι με τον Βρέσκα να δείχνει μόλις στο 2΄ την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Πέτκος ο οποίος νίκησε τον Πάτρα Γ. κάνοντας το 0-1.

Στο 36΄ ο Πέτκος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο μακρινό σουτ έκανε το 0-2

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν ποιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 48΄ είχαν δοκάρι με τον Πάτρα Κ.

 Στο 61΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Αρβανιτίδης με τον Μπαρούτα να αποκρούει και να κρατάει το 0-2.

Το τελικό 1-2 έγινε στο 77΄ όταν ο Χατζηγεωργίου με ωραίο μακρινό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Βρέσκα όπως και των βοηθών του Γιάντση και Χαραλαμπίδη.

ΔΙΑΒΑΤΟΣ: Πάτρας Γ., Κοντογιάννης (70΄ Ντινόπουλος), Αρβανιτίδης, Πάτρας Ρ., Κωστογλίδης, ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, Γιαννόπουλος, ΠΑΤΡΑΣ Κ., Μπαλτζής Α., Κουπίδης (46΄ Χατζηγεωργίου), ΧΡΥΣΑΝΗΣ
ΑΡΑΧΟΣ: Μπαρούτας, Τσέργας, Φοντούκης (70΄ Ρέπας), ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Παπαδόπουλος, Κρίστο, ΦΕΤΙΝΙΔΗΣ, Λάζος, Χατζηβασιλειάδης (85΄ Γαλατσίδας), ΠΕΤΚΟΣ, Μπεκτάς

Μάκης Μεληκιώτης

 

Έ ΧΑΡΙΕΣΣΑ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 1-1   ‘Εχασε στο τέλος το τρίποντο

Με το τρίποντο θα μπορούσε να αποδράσει το Μακροχώρι από την έδρα της Χαρίεσσας αλλά το γκολ που δέχτηκε στο τέλος της έδωσε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο με το Μακροχώρι να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο37΄ όταν ο Τσακαλίδης με ωραία προσπάθεια κέρδισε τον Ηλιάδηκ κάνοντας το 0-1.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ανατρέψουν το σκορ, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες ειδικά στο δεύτερο μέρος αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Τουμαράς, σε ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισε η ομάδα του στο τέλος από την πίεση που άσκησε, έστειλε την μπάλα στην περιοχή η οποία έφτασε στον Λύτη ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή η διαιτησία του Κωστούλη όπως και των βοηθών του Μουσενίκα και Τράντου.

ΧΑΡΙΕΣΣΑ: Ηλιάδης, Συμεωνίδης, Ιωαννίδης Ζ., Σταμάτης, ΤΟΥΜΑΡΑΣ, ΛΥΤΗΣ, Ίντος, Στογιάννης (73΄ Δελητζάκης), Γραμματικός, Καϊσίδης (46΄ ΚΟΤΣΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ), Παρηγορίδης (58΄ Ιωαννίδης Θ.)
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Τσιμπρής, ΗΛΙΑΔΗΣ, Σταματίου, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Χερίδης Μ., Πίκος, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Παπακωνσταντίνου Δ. (71′ Δημούλας), Παπακωνσταντίνου Γ., Λουκίδης (73′ Κούχια), Σγούρος (87′ Βοργιατζίδης)

 

Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ – ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙ 5-1  Κέρασε 5αρα στο Λιανοβέργι η Ν. Νικομήδεια

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε η Ν. Νικομήδεια που κέρδισε με 5-1 το Λιανοβέργι το οποίο το βύθισε κι άλλο στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο Λιανοβέργι να σκεφτεί ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι μιας και ήταν καθολικοί και αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη.

Το σκορ για την ομάδα της Ν. Νικομήδειας άνοιξε μόλις στο 9΄ ο Παγγούρας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες της Ν. Νικομήδειας διπλασίασαν το προβάδισμά τους όταν ο Σακαλής με ωραία ενέργεια κέρδισε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-0.

Στο 60΄ οι παίκτες του Λιανοβεργίου έδειξαν σημάδια ζωής όταν ο Στεργιόπουλος σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχε η ομάδα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Η αντίδραση από τους γηπεδούχους ήταν άμεση καθώς στο 67΄ ο Καλφούτζος έκανε το 3-1 ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Λιλιόπουλος θα κάνει το 4-1.

Το τελικό 5-1 θα διαμορφώσει στο 78΄ ο Μυλωνάς.

Καλή η διαιτησία του Μαλούτα όπως και των βοηθών του Παρασίου και Μπακάλη.

Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ: Συμεωνίδης Γ., Μυλωνάς (77′ Παπαδόπουλος), Παγγούρας, Μουρατίδης, Πασχαλίδης, Σακαλής, ΚΑΪΟΓΛΙΔΗΣ, ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (82′ Καραπουλιτίδης), ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ (63′ Συμεωνίδης Κ.), ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ, Τσαχαλίδης (55′ Δαλήγγαρος)
ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙ: Καραλάζος, Μποσνιάκης, ΤΖΕΠΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, Δρομπουλιανούδης, Γερόπουλος, Καραντουλαμάς, Μαυρίδης, Δρακούλης (77′ Γιοβανόπουλος), Σουρλόπουλος, Ουζούνης

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 0-3  Πέ ρασε εύκολα από το ΔΑΚ Νάουσας

Σημαντικό τρίποντο για την Αγ. Μαρίνα που κατάφερε σχετικά άνετα να κερδίσει τον ελλιπή Αχιλλέα μέσα στο ΔΑΚ Νάουσας με 3-0 .

Ο Αχιλλέας δεν μπόρεσε σε κανένα διάστημα του αγώνα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον αγώνα, βρέθηκε να χάνει στο 7΄ με 0-2 με γκολ αρχικά με τον  Φράγγη όπου  στο 3΄ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ ενώ στο 7΄ σειρά ήταν του Τεπετού να σημειώσει το δεύτερο γκολ με πλασέ δίνοντας προβάδισμα 2 τερμάτων για την ομάδα του.

Από την επιτυχία του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων  και μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως  το παιχνίδι φτάσανε στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά στο παιχνίδι και  στο 52΄και πάλι ο Τεπετός σημείωσε και τρίτο τέρμα δεύτερο προσωπικό του κάνοντας το 0-3 και ανάγκασε τους παίκτες της γηπεδούχο ομάδα να ρίξουν λευκή πετσέτα ,και στο μόνο που αρκέστηκαν ήταν να μην δεχθούν περισσότερα τέρματα κάτι που κατάφεραν χάρη στον τερματοφύλακα τους Κερμανίδη ο οποίος αποσόβησε σε πολλές περιπτώσεις σίγουρα γκολ . 

Καλή η διαιτησία του Παυλίδη όπως και των βοηθών του Παζαρτζικλή και Αργυρίου.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν.: ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Σακελλάρης (46′ Ιτσκάρας), Βακαλίδης (60′ Στογιάννος), Δημητρίου, Μάραντης, Σαμαράς, Μίσκος (60′ Νούσης), Βλαχοδήμος, Μπράτσης, Ορφανίδης, Παπατάνος
ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ: Λιακόπουλος, Τσιάμπας (80′ Κεχαΐδης), Πέγιος, Αργυρόπουλος, Μουχτάρης, ΝΙΟΓΚΑΝΑ, ΝΤΟΓΟΣ, Συμεωνίδης Χ. (65′ Κούβαρος Μ.), ΤΕΠΕΤΟΣ (67′ Τηλκερίδης), ΦΡΑΓΓΗΣ