ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Play off και play out στην Α1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΗ

Στην προσπάθεια που κάνει για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της και μετά την συνάντηση που είχε με προπονητές και παράγοντες των ομάδων της δύναμης της, η νέα διοίκηση της ΕΠΣΗ προχωράει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε σημαντικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της Α1.

Αρχικά αποφάσισε να εφαρμόσει τον θεσμό των playoffκαι των playout, πιλοτικά για την νέα περίοδο.

Στα playoffθα συμμετέχουν οι τέσσερις ομάδες που κατέλαβαν τις ισάριθμες πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Εδώ όμως μπαίνει μία προϋπόθεση. Αν η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης είναι μεγαλύτερη των 7 βαθμών, τότε η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση κατακτά αυτόματα και τον τίτλο και δεν διεξάγονται αγώνες playoff.

PLAY OUT

Όσον αφορά τα playout, οι δύο ομάδες που στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κατέλαβαν τις 2 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, υποβιβάζονται αυτόματα στην Α2 και οι επόμενες τέσσερις από την θέση 14 μέχρι και την 11 δίνουν αγώνες playoutγια να υποβιβαστούν μία ή και περισσότερες, εφόσον υποβιβαστεί κάποια ομάδα της Ημαθίας από την Γ’ Εθνική.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ

Επίσης αποφασίστηκε η υποχρεωτική συμμετοχή δύο τουλάχιστον ποδοσφαιριστών στην 11αδα στην Α1 κάτω των 20 ετών.

(Η περίοδος 2017-18 που έρχεται, περιλαμβάνει τους γεννηθέντες από το 1997 και αργότερα).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Όσον αφορά το πρωτάθλημα των νέων θα προκηρυχθεί η διεξαγωγή του.

Όμως για να διεξαχθεί θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 8 ομάδες.