ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με Τριτσώνη αρχιδιαιτητή αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα τα πρωταθλήματα

Τα δυο από τα τρία μέλη της νέας ΚΕΔ βρέθηκαν και τα εθνικά πρωταθλήματα αρχίζουν και πάλι από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις αποφάσεις της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης πρότεινε τον Σταύρο Τριτσώνη ως αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και τον Μιχάλη Κουκουλάκη ως μέλος της και ο νέος πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας θα αποφασίσει για τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ και αν αυτά θα είναι μόνο ένα ή περισσότερα.

Ζήτησε Σαραϊδάρη ο Στράτος

Διαφωνία υπήρξε ως προς το τρίτο άτομο που θα πλαισιώσει την επιτροπή για αυτό και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή (18/11).

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκε και ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, ο οποίος όμως δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Μετά την τοποθέτηση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ ζήτησε από τον Σταύρο Τριτσώνη να τοποθετηθεί μέλος της επιτροπής ο Δημήτρης Σαραϊδάρης.

Ο πρώην διαιτητής ο οποίος ήταν το μέλος της Super League στο Ισπανικό μοντέλο που ακολουθήθηκε τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Ο Σταύρος Τριτσώνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει εκείνη την ώρα και την Παρασκευή θα δούμε τι θα γίνει.

Την Τρίτη 22/11 ξεκινούν τα πρωταθλήματα

Σε ότι έχει να κάνει με τα πρωταθλήματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα αρχίσουν από τις 22 Νοεμβρίου ενώ για την Τετάρτη (23/11) είναι προγραμματισμένο και το εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό.

Φυσικά κανονικά θα διεξαχθεί αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27-28/11 και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα γίνει η 11η που είχε αναβληθεί ή θα διεξαχθεί η 12η.

Το σχετικό δελτίο της ΕΠΟ αναφέρει:

"Συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη σύνθεση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις.

Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε Προεδρεύων της νέας Κεντρικής  Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη Προέδρου της  έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης  Κ.Ε.Δ.

Μέλος της Κ.Ε.Δ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Αύριο, 18 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας Κ.Ε.Δ., και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους.

Ο Προεδρεύων τη νέα Κ.Ε.Δ. δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της  Κ.Ε.Δ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος για αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο.

Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ. Μπίκα.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της Ε.Ο.Ε.

Εγκρίθηκε η διοργάνωση σχολής προπονητών από την ΕΠΣ Μακεδονίας (UEFA B & UEFA C) και σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας από την ΕΠΣ Λέσβου".