ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Διακόπτονται οριστικά όλα τα πρωταθλήματα!

Την απόφαση που έμοιαζε μονόδρομος μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του Γιώργου Μπίκα έλαβε και επισήμως η ΕΠΟ. 

 Με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώνει ότι αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής. 
Την ίδια ώρα, έχουν ενημερωθεί ήδη για τα τεκταινόμενα οι FIFA και UEFA, με τη λύση του Grexit να εξετάζεται πλέον πιο σοβαρά από ποτέ στις διεθνείς ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου.

Στηρίζει την απόφαση της διακοπής ο Βασιλειάδης

Στο πλευρό της Προσωρινής Διοικούσας της ΕΠΟ -αναφορικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων- τάχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης. 
Με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι στηρίζει πλήρως την απόφαση και ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να διελευκανθεί άμεσα η υπόθεση του εμπρησμού στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. 
Τονίζει, δε, ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει και το κράτος σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. 
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ 
«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γεωργίου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά καθώς και για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Ο κ. Βασιλειάδης επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. 
Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. 
Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Το ιστορικό του εμπρεισμού

Την ώρα που τόσο ο Μπίκας όσο και ο Καλύβας είχαν μεταπεισθεί από την πολιτική ηγεσία και από τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και είχαν ανακαλέσει τις παραιτήσεις έπειτα από τη μαφιόζικη επίθεση, στο σπίτι του Τσαχειλίδη ένα νέο χτύπημα της «καμόρα» έστειλε νέο τρομοκρατικό μήνυμα αυτή τη φορά στον αρχιδιαιτητή. 
Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κοσμάς στον ΣΠΟΡ FM, το σπίτι του Μπίκα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής δέχτηκε εμπρηστική επίθεση και κάηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια. 
Η πυρκαγιά που ξέσπασε τη στιγμή ο Γιώργος Μπίκας είχε πειστεί να παραμείνει δημιουργεί εύλογους συνειρμούς. 
Η υπόθεση θα ερευνηθεί, είναι σαφές όμως ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου συνδέουν τα δύο περιστατικά και κάνουν λόγο για παρακράτος που δρα ανενόχλητο. 
Έντρομος από τα όσα συνέβησαν ο Γιώργος Μπίκας έχει ενημερώσει την επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ, ενώ όταν ενημερώθηκε από την πυροσβεστική για τη πυρκαγιά επικοινώνησε άμεσα με την οικογένεια του, τα μέλη της οποίας ευτυχώς βρίσκονταν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. 
Ήδη πάντως έχει ενημερωθεί η επιτροπή εξομάλυνσης και όλα δείχνουν ότι θα αποφασισθεί άμεσα η διακοπή του πρωταθλήματος. 

Τρομοκρατημένος ο Μπίκας: «Θα έκαιγαν ζωντανή τη γυναίκα μου»!

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Μπίκας. Ο αρχιδιαιτητής δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ που υπέστη στο άκουσμα της είδησης ότι το σπίτι του στην Ιερισσό της Χαλκιδικής κάηκε ολοσχερώς. 
Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του έχουν πέσει πάνω του για να τον στηρίξουν ψυχολογικά, αλλά ο Μπίκας παραμένει τρομοκρατημένος, λυγίζει και ξεσπάει σε κλάματα όταν αναφέρεται στο θλιβερό περιστατικό. 
«Ευτυχώς, η γυναίκα μου είχε φύγει κάποιες ώρες πριν από αυτό το σπίτι για να πάει στον γιο μας στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε να ήταν μέσα, θα μπορούσε να είχε καεί ζωντανή! Γιατί μέναμε για μεγάλα διαστήματα στο σπίτι μας στην Ιερισσό…», έλεγε χαρακτηριστικά ο έντρομος Μπίκας στους οικείους του. 
Ο παλαίμαχος διαιτητής δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι εγκληματίες που δρουν ανενόχλητοι στο ποδόσφαιρο θα έφταναν στο σημείο να κάψουν το σπίτι του και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Διότι, όπως αναφέρει στο περιβάλλον του, «κάηκαν και τρία διπλανά σπίτια από τη φωτιά που έβαλαν. Τι φταίνε οι άνθρωποι να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και να φοβούνται για τη ζωή τους; Δεν σκέφτηκαν ούτε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αδίστακτοι…». 
Ο Γιώργος Μπίκας –εκτός από φοβισμένος- είναι και αηδιασμένος και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο. Γιατί είναι βέβαιος ότι η πυρκαγιά στο σπίτι του προήλθε από καλά οργανωμένη εγκληματική ενέργεια, δηλαδή από εμπρησμό, και συνδέεται τόσο με την επίθεση μπράβων στο σπίτι του Τσαχειλίδη όσο και με τη μαφιόζικη επιχείρηση που στήθηκε με σκοπό να αποτραπεί η παραμονή τους στη νέα ΚΕΔ. Κάτι που η Καμόρα του ποδοσφαίρου είναι σαφές ότι πέτυχε