ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δύο υποβιβάζονται και ένα μπαράζ!

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ήρθαν Superleague και Football League, όσον αφορά τις ομάδες που πέφτουν και ανεβαίνουν στην πρώτη κατηγορία. Δύο υποβιβάζονται, δύο προβιβάζονται και μπαράζ θα δώσουν ο 16ος της Superleague και ο 3ος Football League.
 
Λίγο πριν συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, οι δύο πλευρές ενημέρωσαν ότι σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ήρθαν σε συμφωνία, με την Football League να υποχωρεί και να δέχεται την εναλλακτική πρόταση της Superleague. 
 
Αυτή προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων, την άνοδο επίσης δύο από τη Β' κατηγορία και μπαράζ ανάμεσα στον 16ο της Superleague και τον 3ο της Football League.


Η πρόταση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους της Football League, με ψήφους: 13 ΝΑΙ, 6 ΟΧΙ και 1 ΛΕΥΚΟ.

Η Football League συναίνεσε, καθώς στην πρόταση περιλαμβάνεται και οικονομικό αντάλλαγμα. Ποιο είναι αυτό; Σε περίπτωση που δεν ανέβει η 3η ομάδα της από τα μπαράζ, θα εισπράξει το ποσό που θα έπαιρνε ο 16ος σε περίπτωση υποβιβασμού (όλες οι ομάδες που υποβιβάζονται παίρνουν κάποια χρήματα).