ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ταπεινωτικός αποκλεισμός για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ταπεινωτικός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Χάποελ Μπερ Σεβά και είπε πρόωρο αντίο στο Champions League.

Κατώτερος των περιστάσεων ο πρωταθλητής Ελλάδας, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε με το γκολ του Τζέντεκ στο 79’. Κακό το κοουτσάρισμα του Βίκτορ, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν από το 60’ με αριστερό χαφ τον... Μαζουακού.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ντε Λα Μπέγια. Στη μεσαία γραμμή τις μάχες έδωσαν οι Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης και Καμπιάσο. Τέλος, στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Φορτούνης, Ντομίνγκες και Ιντέγε.

Κακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά. Συγκεκριμένα οι παίκτες της Χάποελ στα πρώτα 15 λεπτά έδειξαν να παίρνουν δυνάμεις από τον κόσμο τους και χωρίς να παίζουν καλό ποδόσφαιρο να αγγίξουν σε μία περίπτωση το 1-0, όταν στο 10’ σου του Μπίτον σταμάτησε εντυπωσιακά ο Καπίνο. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό.

Αυτό έγινε από το 20’ και μετά, όταν οι Μπουχαλάκης και Μιλιβόγεβιτς σταματούσαν κάθε επιθετική σκέψη των γηπεδούχων, ωστόσο η δυσκολία των Φορτούνη και Ντομίνγκες να παίξουν ρόλο ακραίων ήταν φανερή. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έκανε τις πρώτες του δειλές επισκέψεις στην περιοχή της Χάποελ, χωρίς να τρομάξει πάντως τον πορτιέρο της, παρά τα συνεχόμενα κόρνερ και την όλη πίεση που ασκούσε από το 20’ μέχρι και το 30’.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τη Χάποελ να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα οι παίκτες της απείλησαν με σουτ εκτός περιοχής τον Καπίνο, χωρίς να βρουν στόχο. Κάπως έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, χωρίς σκορ.

Η Χάποελ ξεκίνησε και πάλι πολύ δυνατά τον αγώνα και κατάφερε στο 56’ να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Νταβιτζάντα σε τετ α τετ με τον Καπίνο, νικήθηκε από τον Έλληνα πορτιέρο. Από εκεί και πέρα, ο Βίκτορ έριξε στη μάχη τον Μανιάτη αντί του λαβωμένου Φιγκέιρας και στο 60’ τον Μαζουακού αντί του κουρασμένου Ντομίνγκες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν έγινε.

Αυτό, επειδή ο έλεγχος του αγώνα είχε περάσει ολοκληρωτικά στην Χάποελ, η οποία προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους ήθελαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν έγινε μέχρι το 75’. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και με τον Τζέντεκ στο 79’ μετά από στημένη φάση να κάνουν το 1-0.

Ο Βίκτορ αμέσως μετά από το 1-0 έριξε στη μάχη τον Πουλίδο σε μια προσπάθεια να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την κατάσταση, κάτι που δεν έγνε. Αποτέλεσμα αυτού, ο Ολυμπιακός να γνωρίσει έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του ChampionsLeague.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Χάποελ (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν, Όγκου, Μέλικσον, Μπάρντα, Νουακέμε.
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας (51’ Μανιάτης), Μποτία (81’ Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60’ Μαζουακού), Ιντέγε