ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κοινή ανακοίνωση των 11 «μικρών» της Super League για τις αποφάσεις τους

Σε κοινή ανακοίνωση για τις αποφάσεις που έλαβαν εν όψει του νέου πρωταθλήματος προέβησαν την Τρίτη (31/5) οι 11 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που συσκέφθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (30/5).

Οι «μικροί», πλην του Ηρακλή, αποφάσισαν να ζητήσουν την ύπαρξη διαφορετικής κατανομής των τηλεοπτικών εσόδων, προκειμένου να ενισχυθούν.

Παράλληλα, συμφώνησαν να υπάρξει κεντρικός χορηγός για τις φανέλες των 11 με κριτήριο την καλύτερη οικονομικά προσφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: «Kατά τη συνάντηση των ιδιοκτητών, προέδρων και νομίμων εκπροσώπων των 11 ΠΑΕ της SUPER LEAGUE στις 30 Μαΐου 2016, αποφασίστηκαν ομόφωνα και υπογράφτηκαν οι θέσεις τους οι οποίες παρατίθενται στις τέσσερις δηλώσεις που ακολουθούν στη συνέχεια:

Δήλωση – Δέσμευση 11 ΠΑΕ

Δια της παρούσης, οι κάτωθι ιδιοκτήτες των ομάδων - εταιρειών που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό της SUPER LEAGUE, δεσμεύονται ότι αν δεν υλοποιηθούν αυτά που έχουν γίνει καταρχήν αποδεκτά από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες της SUPER LEAGUE, ώστε να υπάρχει ένα πιο ανταγωνιστικό και υγιές ποδόσφαιρο σε όλα του τα επίπεδα, όπως έχει προταθεί από τις ως άνω ΠΑΕ και που αφορά:

Α. Την Αναδιοργάνωση και Αναδιάρθρωση της SUPER LEAGUE, με παράλληλη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων

Β. Την Επαγγελματική Διαιτησία (όπως αυτή έχει προταθεί και συμφωνηθεί από όλες τις ομάδες της SUPER LEAGUE),

Τότε, οι ομάδες μας θα απέχουν, και δεν θα συμμετέχουν στο επικείμενο πρωτάθλημα περιόδου 2016-2017, διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη συνέχιση της απαξίωσης του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σε όλα του τα επίπεδα.

Δήλωση των 11 ΠΑΕ

Με το παρόν οι ιδιοκτήτες των 11 Π.Α.Ε., ομόφωνα αποφάσισαν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα μας είναι ίσως η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά το στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενοι στην Πολιτεία και σε όλους τους φορείς το αυτονόητο που είναι η ανταποδοτικότητα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που να είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε οικονομικά υγιείς ομάδες, που θα κάνουν επενδύσεις και να μη συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρίες που καρπούνται από αυτό.

Δήλωση των 11 ΠΑΕ για την επιλογή μέγα κεντρικού χορηγού και φανέλας

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα και ανέκκλητα αποφάσισαν για την κεντρική χορηγία της SUPER LEAGUE, δηλαδή για το μέγα κεντρικό χορηγό ότι θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την Εταιρεία που θα επιλεγεί.

Α. Όσον αφορά το μέγα κεντρικό χορηγό, θα επιλεγεί με βάση αποκλειστικά και μόνο την μεγαλύτερη προσφορά. Οι 11 δεσμευόμαστε ότι η μεγαλύτερη προσφορά θα είναι αυτή που θα προταθεί ομοφώνως.

Β. Και οι 11 θα φέρουν στην φανέλα τους τον χορηγό που θα έχουν επιλέξει σαν μέγα κεντρικό χορηγό της SUPER LEAGUE (ως ανωτέρω υπό Α). 

Δήλωση των 11 ΠΑΕ για τον πρόεδρο, τον εκτελεστικό διευθυντή και τη λειτουργία της Σούπερ Λίγκας

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν:

Α. Στη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ θα εκλέγεται ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, όπως ήδη προβλέπεται από το καταστατικό της SUPER LEAGUE.

Γ. Άποψη των 11 ΠΑΕ είναι ότι θα πρέπει να γίνει εκχώρηση των λειτουργικών αρμοδιοτήτων από τον ΠΡΟΕΔΡΟ στον ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ».