ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βασίλισσα στον θρόνο της!!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας στα πέναλτι με 5-3 της Ατλέτικο! Οι «μερένχες» στάθηκαν πιο ψύχραιμοι στη ψυχοφθόρο διαδικασία και πήραν το τρόπαιο για 11η φορά στην ιστορία τους.

Ο τελικός, που έληξε 1-1 στην κανονική του διάρκεια, δεν προσέφερε θέαμα, ωστόσο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 80.000 φιλάθλων στο «Σαν Σίρο». Το νικητήριο πέναλτι σημείωσε ο Ρονάλντο, ο οποίος δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς.

Η σειρά των πέναλτι: Λούκας Βάθκεθ 1-0, Γκριεζμάν 1-1, Μαρσέλο 2-1, Γκάμπι 2-2, Μπέιλ 3-2, Σαούλ 3-3, Ράμος 4-3, Χουανφράν δοκάρι, Ρονάλντο 5-3.

Πιο ζεστά στο ματς μπήκε η Ρεάλ, που απώλεσε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, στο 6′, όταν ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ο Μπενζεμά πετάχθηκε στη μικρή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι την προβολή του Γάλλου επιθετικού.

Στο 15’ οι «μερένχες» άνοιξαν το σκορ. Ο Κρόοζ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά κι ο εκτεθειμένος Ράμος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, αρκετά, όμως, για την περάσει κάτω από το σώμα του Όμπλακ. Το γεγονός ότι οι «ροχιμπλάνκος» δεν διαμαρτυρήθηκαν δεν «αποποινικοποιεί» την παράβαση του αρχηγού της Ρεάλ, που είχε να σκοράρει από τον μεταξύ των δύο ομάδων τελικό, το 2014 στη Λισσαβόνα.Το γκολ ήταν αντικανονικό, ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στις δύο φιναλίστ δεν ήταν μόνο για 1-0. Ευκαιρίες, μεγάλες τουλάχιστον δεν υπήρξαν, ωστόσο η Ατλέτικο δεν εμφανίστηκε… στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ροχιμπλάνκος» αποδιοργανώθηκαν μετά το σοκ που δέχθηκαν, αποδεικνύοντας ότι αδυνατούν να παράξουν παιχνίδι. Οι Κρόοζ κι ο Κασεμίρο, κατά κύριο λόγο, λες κι ύψωσαν αόρατο τείχος το οποίο δεν μπορούσαν να διαπεράσουν οι αντίπαλοι.

Ο Γκριεζμάν γύρισε αρκετά πίσω από το χώρο ευθύνης του για να πάρει μπάλα, αφού οι Σαούλ, Κόκε αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τα ντουμπλαρίσματα των παικτών του Ζιντάν, ο δε Τόρες δεν έχει καμία σχέση με τον «Ελ Νίνιο» που ξέραμε… άφαντος. Ένα μακρινό σουτ στο 43’, που κατέληξε άουτ, από τον Γκριεζμάν ήταν όλη η Ατλέτικο στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ζιζού από την πλευρά του έπραξε το αυτονόητο. Γνωρίζοντας ότι η Ατλέτικο δεν αποτελεί το σύνολο, που θα κρατήσει τη μπάλα και θα σκοράρει με ευκολία, ζήτησε πίεση από τους παίκτες του, πολύ ψηλά, ώστε να υποπέσει η αντίπαλος στο εύκολο λάθος. Κι έγιναν πολλά από την… ερυθρόλευκη ομάδα της Μαδρίτης, η οποία έδωσε με ευκολία πολλά φάουλ περιμετρικά της μεγάλης περιοχής. Ένα απ’ αυτά έγινε γκολ.

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, γι ‘αυτό αποτελεί τον «βασιλιά των σπορ». Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι Στο 46’ ο Φερνάντο Τόρες διεκδίκησε τη μπάλα με τον Πέπε. Ο Πορτογάλος φάνηκε να πατάει τον αστράγαλο του Ισπανού, που έβαλε έξυπνα το πόδι του, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να καταλογίζει χωρίς δισταγμό πέναλτι. Το εκτέλεσε στο 48’ ο Γκριεζμάν, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.Στο 54’ από την κεφαλιά του Γοδίν ο Σάβιτς έβαλε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, όπως και στο σουτ του Κόκε στο 58’, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαούλ αστόχησε σε γυριστό σουτ.

Η Ατλέτικο πατούσε καλύτερα. Δεν φάνηκε να την πτόησε το χαμένο πέναλτι. Η «βασίλισσα» μετά το 60’ άφησε τον παθητικό ρόλο κι επιχείρησε να περάσει την μπάλα από τις πτέρυγες. Στο 70′ ο Μπενζεμά πλαγιοκόπησε την άμυνα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε όπως να ΄ναι, δίνοντας τη δυνατότητα στον Όμπλακ να αποκρούσει και να κρατήσει ζωντανή την Ατλέτικο.

Η υπεροχή των «κολτσονέρος» ήταν φανερή κι ο Ζιντάν, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, πέρασε τον πιο δημιουργικό Ίσκο, στη θέση του κουρασμένου Κρόοζ, που… κατάπιε, πάντως, τους αντιπάλους του στο πρώτο ημίχρονο. Στο ματς… έπαιζε κι ο Ρονάλντο. Στο 78’ επιχείρησε σουτ που μπλόκαρε ο Όμπλακ.

Στο 79’ η Ρεάλ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Ρονάλντο, που νικήθηκε από τον Όμπλακ και τον Μπέιλ, το σουτ του οποίου έβγαλε προ της γραμμής ο Σάβιτς. Δευτερόλεπτα μετά ήρθε η ισοφάριση. Από το σέντρα του Χουανφράν ο Καράσκο έφυγε από τον Λούκας Βάθκεθ και… σκότωσε τον Νάβας, 1-1.Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμος κλάδεψε τον Καράσκο, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έδωσε φάουλ και κίτρινη, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Ατλέτικο, που ζήτησαν επίμονα την αποβολή του αρχηγού της Ρεάλ. Ο τελικός, όπως και το 2014, οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν πιο φρέσκιοι στο πρώτο μισό της παράτασης, ωστόσο δεν έβγαλαν μεγάλη φάση. Έπαιξαν κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Καράσκο, που είχε πάρει τον αέρα του Ντανίλο. Η Ρεάλ επιχείρησε να βγει δύο τρεις φορές στην κόντρα, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι Μπέιλ, Μαρτσέλο ήταν απελπιστικά άστοχα. Πιο κοντά στην εστία πήγε το σουτ του Κασεμίρο στο 107′. Μοιραία το ματς κρίθηκε στα πέναλτι.

Η Ρεάλ σκόραρε σε όλα και κατέκτησε το τρόπαιο, για δεύτερη φορά σε βάρος της συμπολίτισσας Ατλέτικο, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα με τρεις χαμένους τελικούς σε ισάριθμες προσπάθειες.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρμπαχάλ (52’ λ. τρ. Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόοζ (72’ Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάθκεθ), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ (108′ λ. τρ. Λούκας Ερνάντες), Γκάμπι, Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116′ Τόμας), Τόρες, Γκριεζμάν.