ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μετά τον... εφιάλτη, ήρθε το γλυκό φινάλε!

Μπορεί ο αγώνας να μην είχε το παραμικρό ενδιαφέρον μετά τις τραγικές εμφανίσεις της Εθνικής μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως αυτή τη φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε εντυπωσιακά στην επίθεση και νίκησε την Ουγγαρία με 4-3!

Το κλειδί για να παίξει… επιτέλους ωραίο ποδόσφαιρο η εθνική, ήταν η επιλογή του Τσάνα να βάλει την τριπλέτα Φορτούνη, Πέλκα, Μάνταλο πίσω από τον Μήτρογλου., Αυτοί οι τρεις ανέβασαν το ρυθμό του παιχνιδιού μας, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και επέτρεψαν στους συμπαίκτες του να πετύχουν τέσσερα γκολ!!

Η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο τέλος και στο 5ο λεπτό κατάφερε να σημειώσει το 4ο γκολ της στην διοργάνωση και πρώτο μέσα στο Καραϊσκάκη, όταν οι Πέλκας και Κίτσιου συνδυάστηκαν όμορφα με τον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ να γυρίζει παράλληλα μέσα στην περιοχή και τον Σταφυλίδη να γίνεται αποδέκτης της και με πλασέ από μέσα αριστερά να κάνει το 1-0.

Η Ουγγαρία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 23΄ με τον Μπόντε με προβολή από την μικρή περιοχή να σημαδεύει άουτ, ενώ η απάντηση από την Εθνική ήταν άμεση με τον Πέλκα στο 24΄να σουτάρει και αυτός άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 26 όταν σε σέντρα του Λεάντρο ο Λόβρενσίτς,  βγήκε στην πλάτη του Σταφυλίδη και με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1.

Οι Μαγυάροι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί κιόλας στο 33΄όμως ο Γιούχας με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 51΄ ο Ταχτσίδης ‘έβγαλε κάθετα για τον Φορτούνη όμως ο Κάνταρ πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 54΄η Ουγγαρία προηγήθηκε όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ντζουντζακ, ο Έλεκ βρήκε τη μπάλα και από κοντά ο Νέμεθ με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-2.

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 57΄ο Μήτρογλου, Μάνταλος και Ταχτσίδης συνδυάστηκαν άψογα με τον 24χρονο μέσο της Τζένοα με φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να ισοφαρίζει σε 2-2.

Ο Ταχτσίδης θα μπορούσε να κάνει και τρίτο γκολ για την Ελλάδα στο 63΄ εκμεταλλευόμενος λάθος του Έλεκ, όμως η επιλογή του να σουτάρει από μακριά δεν ήταν και η καλύτερη.

Αντί να γίνει το 3-2 για την Ελλάδα τελικά έγινε το αντίθετο όταν στο 76΄ο Κόλμαρ μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Νέμεθ, ο οποίος ανενόχλητός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Όμως πάλι οι Ούγγροι χάρηκαν μόλις για τρία λεπτά, αφού στο 79΄ο Ταχτσίδης με καθετή πάσα έβγαλε τον Μήτρογλου απέναντι από τον Κίραλι με τον επιθετικό της Μπενφίκα να πλασάρε εύστοχα για το 3-3, σκοράροντας με την γαλανόλευκη μετά από δυο χρόνια.

Στο 86΄η Ελλάδα έκανε και το 4-3 όταν ο Χολέμπας με συστημένη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Κονέ και ο μέσος της Ουντινέζε έδωσε το προβάδισμά στην ομάδα του Κώστα Τσάνα.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μόρας, Παπασταθόπουλος (63' Τζανετόπουλος), Σταφυλίδης (35' λ.τ. Χολέμπας), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (73' Κονέ), Φορτούνης, Πέλκας, Μήτρογλου.

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Φιόλα, Γιούχαζ, Καντάρ, Λεάντρο, Λόβρενσιτς (62' Νίκολιτς), Έλεκ, Γκέρα (71' Νάγκι), Τζούτζακ (71' Κάλμαρ), Νέμεθ, Μπόντε.