ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στον Λαναρή να εργάζεται επειδή κάποιος εισαγγελέας τον κατηγορεί»

Την άποψη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να παραμείνει πρόεδρος του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε ότι όποιος προσφύγει στο συμβούλιο των πλημμελειοδικών θα δικαιωθεί.

«Είναι λάθος επιλογή ο όρος, όποιος προσφύγει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών θα δικαιωθεί. Είναι αντισυνταγματικός ο όρος! Δεν μπορείς να απαγορεύσεις, για παράδειγμα, στον Λαναρή να εργάζεται επειδή κάποιος εισαγγελέας τον κατηγορεί» είπε ο Κούγιας, που αναφέρθηκε και στον τρόπο, που μπορεί να μείνει στη θέση του ο Μαρινάκης.

«Ο πρόεδρος μπορεί να είναι εκτελεστικός ή όχι. Αν δεν υπογράφει συμβάσεις, αν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετέχει σε αποφάσεις, δεν έχει πρόβλημα. Πρόεδρος της ΑΕΚ είναι ο Ασλανίδης, ένας γιατρός. Τον έχει ακούσει ποτέ κανείς πουθενά; Στον Ολυμπιακό υπάρχει διευθύνων σύμβουλος που είναι ο Βρέντζος, ο οποίος υπογράφει. Ο Μαρινάκης δεν υπογράφει πουθενά!» συμπλήρωσε ο Κούγιας, που εξήγησε φυσικά ότι «σε όσους έχει επιβληθεί αυτός ο όρος, αν τον παραβούν και υπάρχουν στοιχεία ότι ασχολούνται, μπορεί ένας εισαγγελέας να αποφασίσει να προφυλακιστούν».

Πηγή: gazzetta.gr