ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μαρκαριάν: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

Την άποψη πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε σκοράρει και να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία εξέφρασε ο Σέρχιο Μαρκαριάν.

Στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Όλοι είδαμε το παιχνίδι. Όλοι είδαμε πως ήμασταν κοντά στη νίκη. Τελικά, χάσαμε δύο βαθμούς πολύ σημαντικούς. Πιστεύω ότι είχαμε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος χωρίς συγκέντρωση. Η πίεση έπαιξε σημαντικό ρόλο και δεν ήμασταν ακριβείς στις μεγάλες μας πάσες.

Σιγά - σιγά ανεβήκαμε και τελειώσαμε καλύτερα το πρώτο μέρος από την Ουγγαρία. Το δεύτερο μέρος δείχνει ξεκάθαρα για 30 λεπτά πως η Ελλάδα ήταν καλύτερη και έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλουμε και που μπορούμε να παίξουμε. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Δεν είχαμε το τελικό χτύπημα για να φανεί από το αποτέλεσμα πόσο καλή εμφάνιση κάναμε. Στα τελευταία λεπτά, από την καλή αντεπίθεση που έχει η Ουγγαρία, και με λίγο την σύγχυσή μας για να βάλουμε το γκολ, περάσαμε δύσκολες στιγμές και η Ουγγαρία θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Για εμένα, για τέσσερις ημέρες τακτικής προπόνησης, δείξαμε πολύ καλά τη δουλειά που κάναμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες. Ξέρω πως ο στόχος μας είναι πιο μακριά πλέον. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με καρδιά, μυαλό και με παίκτες που ξέρουν να παίζουν μπάλα. Πιστεύω πως η Ελλάδα θα πάει καλύτερα».

Για το αν υπάρχει πίστη για την πρόκριση: «Είναι δύσκολο. Είμαστε πολύ μακριά, αλλά ακόμα έχουμε παιχνίδια. Σίγουρα δεν προλαβαίνουμε για την απευθείας πρόκριση, αλλά για την 3η θέση σίγουρα έχουμε ελπίδες. Πρέπει να δώσουμε λύσεις στα θέματα που είχαμε σήμερα. Την τελική προσπάθεια και τα λάθη που κάναμε στο τέλος, γιατί χάσαμε το χώρο. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Μιλήσαμε με τα παιδιά στα αποδυτήρια, αλλά είναι μονόδρομος».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η βελτίωση της ομάδας: «Πιστεύω πως όταν έχεις μία πρώτη επαφή με παίκτες που δεν ξέρεις καθόλου, είναι δύσκολο. Δεν ξέρω πως αισθάνονται. Πως σκέφτονται. Πλέον, τους ξέρω λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση. Έχουμε χρόνο για να βελτιώσουμε ό,τι περισσότερο γίνεται. Εκεί μπορούμε να προσπαθήσουμε για να γίνουμε καλύτεροι όταν πρέπει. Σίγουρα θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα. Παίξαμε μισή ώρα καλό ποδόσφαιρο σήμερα και πρέπει να αυξήσουμε αυτό το χρόνο. Δεν είναι αγώνας που δεν φτιάξαμε φάσεις ή που δεν προσπαθήσαμε. Τα κάναμε όλα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα δεν δείχνει το καλό παιχνίδι που κάναμε».

Στο τέλος τόνισε: «Τέλος, θα ήθελα να πω, πως στο μυαλό μου είχα τη νίκη σήμερα και να την αφιερώσουμε στα παιδιά που τραυματίστηκαν. Για τους Μανιάτη, Μάνταλο και λοιπούς. Δεν τα καταφέραμε. Από όλους τους δίνουμε τις ευχές μας».