Σάντος: «Δεν θα έρθουμε για τουρισμό στη Βραζιλία»

Στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας μίλησε ο Φερνάντο Σάντος, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα πάει για τουρισμό το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνινκός στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Βραζιλία για την κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014, δήλωσε μεταξύ άλλων στο FIFA Media Channel: «Στη διάρκεια της προκριματικής φάσης κερδίσαμε 25 βαθμούς και αυτή η συγκομιδή φυσιολογικά συνήθως σε κατατάσσει πρώτο. Κάποιες ομάδες άλλες για παράδειγμα προκρίθηκαν απευθείας με λιγότερους βαθμούς.

Σε αυτήν την επίδοση φτάσαμε κάνοντας στο τέλος πέντε συνεχόμενες νίκες, ωστόσο δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απευθείας πρόκριση. Παρ’ όλ’ αυτά είχαμε μεγάλη πίστη και θέληση για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ κάτι που αποδείξαμε στα play-off με τη Ρουμανία. Τα play-off δεν τα παίζεις. Τα play-off τα κερδίζεις. Κι αυτό κάναμε».

Ερωτηθείς για το τι περιμένει από την Εθνική ομάδα στην τελική φάση ο εκλέκτορας απάντησε ότι «στο Μουντιάλ δεν θα έρθουμε για να κάνουμε τουρισμό στη Βραζιλία», ενώ μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε είπε ότι «ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα».

Παράλληλα, πριν από την έναρξη της συνέντευξής του ο Σάντος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον Ελληνικής καταγωγής προπονητή της Αυστραλίας Άγγελο Ποστέκογλου. Είχαν εγκάρδια συνομιλία και στη πρόκληση των φωτογράφων ν’ απαθανατίσουν τη συνάντηση ο κ. Σάντος και ο κ. Ποστέκογλου δεν αρνήθηκαν, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή να προσθέτει «είμαστε δύο Έλληνες!».