Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ, στο 4ο η Ελλάδα

Η FIFA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014, που θα γίνει στις 6/12 στην Μπαϊα της Βραζιλίας. Στο τέταρτο γκρουπ η Ελλάδα, που μπορεί -μετά από κλήρωση- να βρεθεί στο δεύτερο.

 Στο πρώτο γκρουπ βρίσκεται η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA (Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία).

Στο δεύτερο γκρουπ είναι οι πέντε αφρικανικές χώρες (Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Νιγηρία, Γκάνα, Καμερούν) και οι δύο εναπομείνασες της Νοτίου Αμερικής (Χιλή, Εκουαδόρ).

Στο τρίτο γκρουπ βρίσκονται οι τρεις ασιατικές με την Αυστραλία (Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα), αλλά και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής (ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα).

Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ βρίσκονται οι εννέα ευρωπαϊκές ομάδες (Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία). 

Ωστόσο, η μία που περισσεύει, θα μεταφερθεί μέσω κλήρωσης στο δεύτερο γκρουπ, όπου υπάρχουν μόνο επτά ομάδες. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μαζί με τις αφρικανικές και τις δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες.

Η FIFA έχει θέσει την προϋπόθεση πως η ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το πρώτο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ
Βραζιλία
Ισπανία
Γερμανία
Αργεντινή
Κολομβία
Βέλγιο
Ουρουγουάη
Ελβετία

2ο γκρουπ
Ακτή Ελεφαντοστού
Αλγερία
Νιγηρία
Γκάνα
Καμερούν
Χιλή
Εκουαδόρ

3ο γκρουπ
Αυστραλία
Ιράν
Ιαπωνία
Νότια Κορέα
ΗΠΑ
Κόστα Ρίκα
Μεξικό
Ονδούρα

4ο γκρουπ
Βοσνία / Ερζεγοβίνη
Κροατία
Αγγλία
Γαλλία
Ελλάδα
Ιταλία
Ολλανδία
Πορτογαλία
Ρωσία