- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- Posted
- Διαβάστηκε 858 φορές
Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 49 ετών ο Παρασκευάς Άντζας
Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της γενιάς του, ο Παρασκευάς Άντζας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Δράμας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του sport24.gr, ο Άντζας έδινε τα τελευταία χρόνια μια σκληρή αλλά αθόρυβη μάχη με την ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα), τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια που τον είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Η σπουδαία καριέρα στα γήπεδα
Γεννημένος στη Δράμα, ο Παρασκευάς Άντζας ξεκίνησε την πορεία του από τον Πανδραμαϊκό και γρήγορα έδειξε τα σπάνια αμυντικά του προσόντα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη, προτού κάνει το μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου πανηγύρισε την κατάκτηση 7 πρωταθλημάτων και 3 Κυπέλλων Ελλάδας, έχοντας μάλιστα δύο διαφορετικές θητείες στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε επίσης και τη φανέλα της Δόξας Δράμας.
Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, καταγράφοντας 26 επίσημες συμμετοχές, ενώ έδωσε το «παρών» και στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Euro 2008, μετά το τέλος του οποίου αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο.







