ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απογοήτευσε και πάλι η Εθνική, 0-2 από τη Σερβία

Η Ελλάδα ήταν κακή για ακόμα ένα παιχνίδι και γνώρισε τη φιλική ήττα από τη Σερβία στα Περιβόλια με 2-0, προβληματίζοντας για ακόμα μία φορά με την εμφάνισή της.

Δεν λέει να συνέλθει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε νωθρό, χωρίς ταχύτητα και ιδιαίτερα προβλέψιμο με αποτέλεσμα να γνωρίσει ακόμα μία ήττα.

Είχε την υπεροχή αλλά δεν απείλησε!

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.

Η Ελλάδα από την αρχή της αναμέτρησης πήρε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, προσπαθώντας να οργανώσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Ο Σάμαρης κρατούσε την «μπαγκέτα» και γυρνούσε στην άμυνα προκειμένου να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει.

Ο μέσος της Μπενφίκα είτε προσπαθούσε να βρει τους ακραίους Μαυρία και Χριστοδουλόπουλο, είτε προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στον Κονέ, ο οποίος είχε το ρόλο του «δεκαριού», πίσω απ' τον επιθετικό.

Ωστόσο, οι Σέρβοι ήταν καλά οργανωμένοι αμυντικά, έχοντας δύο γραμμές άμυνας πίσω απ' το κέντρο και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Στο 22ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από ατομική ενέργεια, ανατράπηκε αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η σημαντικότερη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 38ο λεπτό και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Τόσιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έτσι, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη καλή στιγμή και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Δεν είχε νεύρο...

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ελλάδα εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεί να φανεί απειλητική και αυτό οφειλόταν εν μέρει και στην κακή λειτουργία του κέντρου.

Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε από τα αριστερά αλλά ο Στοΐκοβιτς έδειξε σωστά αντανακλαστικά, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Σερβία ήθελε να «χτυπήσει» είτε σε κάποια κόντρα είτε από ένα στημένο και τα κατάφερε. Στο 60ο λεπτό ο Γιόγιτς εκτέλεσε το φάουλ απ' τα δεξιά και ο Πέτροβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Η Εθνική μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν είχε νεύρο, εκρηκτικότητα και γρήγορη σκέψη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει εύκολα έξω από την περιοχή των Σέρβων.

Για άλλο ένα παιχνίδι, οι διεθνείς έδειχναν κουρασμένοι, με τις γραμμές τους να είναι ασύνδετες και με το κέντρο να πραγματοποιεί πολλά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορεί και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα αλλά και να μην μπορεί να περάσει μία κάθετη πάσα ενώ σε αρκετές φάσεις ήταν εμφανής και ο εκνευρισμός τους.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο νεοεισελθών Γκούντελι πέτυχε ένα τρομερό γκολ, με ένα σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Γλύκου.

Έτσι, η Εθνική δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για ακόμα ένα παιχνίδι, συνεχίζοντας να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Κ. Τσάνας): Γλύκος, Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73' Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (64' Τζιόλης), Μαυρίας (71' Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64' Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ (Ρ. Κούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς Ντ. (89' Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88' Σ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82' Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (65' Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (65' Λάζοβιτς), Τόσιτς Ζ., Μίτροβιτς.

Πηγή: novasports.gr