ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου άντεξε στην πίεση του Άρη, βρήκε τα γκολ τίτλου με τους Μπράντον Τόμας και Τάισον και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «κίτρινοι» τα έδωσαν όλα, προκειμένου να μην δώσουν τη χαρά στον συμπολίτη τους, να κάνει… μίνι φιέστα στην έδρα τους, ισοφάρισαν με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, με το απίθανο του Μορόν, ωστόσο μέτρησε στο φινάλε, η δίψα των παικτών του «δικεφάλου» του βορρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο 30ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ… χτύπησε από το πουθενά. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής από το Μορόν, έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μπράντον Τόμας, με τον Ισπανό να νικά με ψύχραιμο πλασέ τον Κουέστα και να βάζει σε θέση οδηγού τους «ασπρόμαυρους».

Ο Άρης μπήκε με μεγάλη ένταση στο β’ ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να βάζει… φωτιά στην κερκίδα στο 47’. Σέντρα του Οντουμπάτζο στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα φτάνει στον Μορόν, που με ασύλληπτο, γυριστό μονοκόμματο βολέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Κοτάρσκι για το 1-1.

Στο 61’ και μετά από απίθανη ομαδική προσπάθεια ο Κωνσταντέλιας άφησε… κουτούς του παίκτες του Άρη από τα αριστερά, βρήκε στην περιοχή τον Μπράντον, που με τακουνάκι έστρωσε στον Βραζιλιάνο ο οποίος κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με σουτάρα και έδωσε ξανά το προβάδισμα… τίτλου στον «δικέφαλο» του βορρά.

Η αναμέτρηση από εκείνο το σημείο και μετά, πήρε μια άγρια ομορφιά, με τον Άρη να ψάχνει με κάθε κόστος το γκολ της ισοφάρισης και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σθεναρά, προκειμένου να κρατήσει τη νίκη. Στο 80ο λεπτό, ο Μιχαηλίδης άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, με τον Άκη Μάντζιο να ρίχνει κάθε επιθετικό όπλο που διέθετε στον πάγκο, αναζητώντας το γκολ που θα… έκοβε τον τίτλο από τον συμπολίτη.

Ο Άρης έφτιαξε στο 93′ τη φάση που έψαχνε, σε μια φάση που έμοιαζε με το γκολ του Μορόν. Σέντρα από τα δεξιά, μπάλα έφτασε στον Ζαμόρα, του σουτ του τελευταίο ωστόσο, έφυγε άουτ.

Και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον  Ανσαριφάρντ, για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 την Λαμία, ενώ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό και θα παίξει με τον Άρη στον τελικό κυπέλλου με έπαθλο το τρόπαιο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δείτε την τελική βαθμολογία της Super League…

filathlos.gr