ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τραγωδία!!!

Νέα κακή εμφάνιση, νέα ήττα για την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν... αλλού και η Βόρειος Ιρλανδίας νίκησε 2-0, βάζοντας μεγάλους μπελάδες για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Έτσι, σε έναν τρομερά εύκολο όμιλο, η Ελλάδα έχει 1 βαθμό σε 3 παιχνίδια! Ο Γουόρντ στο 9’ και ο Λάφερτι στο 51’ σημείωσαν τα γκολ της Βορείου Ιρλανδίας, που είχε και δοκάρι με τον Λάφερτι στο 45’.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδας δεν ήταν καλή. Στο 6’ ο Λάφερτι πετάχτηκε στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας αλλά τον πρόλαβε ο Καρνέζης, ενώ στο 9’ έγινε το 0-1 από το σουτ του Γουόρντ, με την μπάλα να κοντράρει στον Βύντρα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Εθνική μας, απείλησε στο 35’ με το άστοχο πλασέ του Καρέλη στο τετ α τετ με τον εξερχόμενο Κάρολ και στο 36’ με το σουτ του Τοροσίδη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ευτυχώς, πάντως, που δεν δεχτήκαμε άλλο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, μιας και ο Λάφερτι «νίκησε» τονΜανωλά στη μονομαχία τους στο 45’, αλλά η μπάλα από το σουτ που έπιασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Πάντως, τα πλάνα του Κλαούντιο Ρανιέρι, διαμορφώθηκαν από πολύ νωρίς, μιας και οι δύο πρώτες αλλαγές (Σταφυλίδης αντί Βύντρα στο 16’, Σάμαρης αντί Αθανασιάδη στο 46’) ήταν αναγκαστικές, με τους δύο παίκτες που αντικαταστάθηκαν, να έχουν προβλήματα στους προσαγωγούς.

Αντί να ξεκινήσουμε εμείς δυνατά και με γκολ, το έκανε η Βόρειος Ιρλανδία. Ο Λάφερτι έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Σταφυλίδη με υπέροχη ενέργεια, διήνυσε το μισό γήπεδο και με σουτ έκανε το 0-2 στο 50’.

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να αντιδράσει, αν και προσπάθησε. Το σουτ του Ταχτσίδη στο 66’ (απέκρουσε ο Κάρολ) και το φάουλ στο 72’ (μόλις άουτ) δεν βρήκαν στόχο, ενώ η κεφαλιά του Καρέλη στο 70’ ήταν κακή και κατέληξε άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16’ λ. τρ. Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (78’ Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59’ ΜακΓκίβεν), Λάφερτι (73’ Μαγκένις).