ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Ισοπέδωσε" το Καζακστάν η Εθνική και βλέπει... Euro 2024!

Η Ελλάδα μετέτρεψε σε γκολ, σχεδόν κάθε φάση που δημιούργησε στο πρώτο 40λεπτο του ημιτελικού για τα playoffs του Nations League και «καθάρισε» από πολύ νωρίς την υπόθεση πρόκριση.

Οι διεθνείς απέχουν ένα βήμα από την επιστροφή τους σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, έπειτα από πολλά χρόνια! Η τελευταία στάση πριν τα γήπεδα της Γερμανίας είναι η Τιφλίδα, εκεί όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο σε νοκ άουτ ματς κόντρα στη Γεωργία, η οποία νίκησε 2-0 το Λουξεμβούργο στον άλλον ημιτελικό. 

Ο τελικός της Τρίτης (26/3) αναμένεται να είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την προσήλωση και τη «δίψα» που έδειξαν οι παίκτες του Πογέτ (και) κόντρα στο Καζακστάν, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Η Εθνική μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και με πρωταγωνιστή τον Πέλκα βρήκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο. Ο παίκτης της Μπασακσεχίρ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας στο 9ο λεπτό, ενώ στο 15’ βρήκε ο ίδιος δίχτυα με κεφαλιά «ψαράκι».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι είχαν δοκάρι με τον Τσεσνόκοφ στο 24ο λεπτό, αλλά η «γαλανόλευκη» έμοιαζε με… σίφουνας που παρέσυρε τους Καζάκους.

Ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0 στο 37ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα Κουρμπέλης έδωσε ακόμα πιο θριαμβευτικό τόνο στο εκπληκτικό πρώτο μέρος της Ελλάδας.

Μετά την ανάπαυλα, η Εθνική συνέχισε να κυνηγάει κι άλλα τέρματα, ενώ έδειχνε και μια φυσιολογική χαλαρότητα που επέτρεψε στους αντιπάλους να δημιουργήσουν κι εκείνοι φάσεις για να σημειώσουν το γκολ της τιμής. Τελικά, το έβαλε ο Ταπάλοβ, αλλά σε… λάθος τέρμα, για το 5-0 στο 86’.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 30’ Χατζηδιάκος - 17’ Βορογκόφσκι, 55’ Σαντιμπέκοφ, 67’ Οραζοφ, 69’ Γερλάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάγκομεντ Άντιεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

ΠΗΓΗ