ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έκοψε την πίτα του το Τμήμα Ποδοσφαίρου των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το Τμήμα Ποδοσφαίρου των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Νομού Ημαθίας το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Ιεραρχών.

Ήταν μια πολύ όμορφη, ζεστή, φιλική και οικογενειακή εκδήλωση με τη μαζική συμμετοχή μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενόψει και της πρώτης επίσημης εκδήλωσης πριν τη συμμετοχή της ομάδας του συλλόγου στα 25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ 2024, που θα διοργανωθούν από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Καβάλας.  

Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν οι Δαβόρας Αντώνιος και Αδαμόπουλος Νικόλαος.

Για την ιστορία πως το Τμήμα Ποδοσφαίρου του συλλόγου συστήθηκε το έτος 1997.

Συμμετέχει ανελλιπώς από το έτος 1998 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Το έτος 2000 η Ημαθία και πιο συγκεκριμένα η πόλη της Βέροιας ήταν η διοργανώτρια πόλη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήταν η χρονιά που έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή ο αγαπητός σε όλους μας, συνάδελφος, Παύλος Ακριτίδης, εμπνευστής και πρωτεργάτης  του θεσμού.

Ύστερα από το θλιβερό αυτό γεγονός της απώλειας του Παύλου, με πρόταση των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και αποδοχής της τόσο από τα μέλη των συλλόγων Εκπαιδευτικών του Νομού μας όσο και από τους δέκα περίπου συλλόγους που συμμετείχαν τότε στον εν λόγω θεσμό, αποφασίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σ.Ε.Π.Ε., να φέρει τον τίτλο ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ.

Από τα 3α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ το 2000, έως σήμερα έχουν περάσει είκοσι τέσσερα (24) χρόνια και οι Σ.Ε.Π.Ε. (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπαίδευσης) που συμμετέχουν πλέον στον θεσμό  του πρωταθλήματος, από πέρυσι, από τα 24α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ 2023, που διοργανώθηκαν από τις Ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου (Δ.Ο.Ε.-Π.Ο.Ε.Δ.) σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Ν. Ημαθίας, στην Ημαθία, στις πόλεις Βέροια και Νάουσα, το διάστημα 4-8 Ιουλίου 2023, αναφέρεται ως Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μιας και συμμετέχουν και σύλλογοι από την Κύπρο.

Ο αριθμός των Σ.Ε.Π.Ε. που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., ανέρχεται στους είκοσι, δύο σύλλογοι από την Κύπρο και οι υπόλοιποι δεκαοκτώ από την Ελλάδα.

Από το έτος 2019, στην πόλη μας τη Βέροια πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των υπεύθυνων των συλλόγων (Σ.Ε.Π.Ε.), με την παρουσία του Προέδρους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) κ. Κικινή Αθανάσιου καθώς και του Οργανωτικού Γραμματέα Γκούμα Αθανάσιου, η Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία και με την αντίστοιχη Ομοσπονδία των Κυπρίων την Π.Ο.Ε.Δ., ανέλαβε υπό την κύρια και αποκλειστική της ευθύνη τη διοργάνωση του Πανελλήνιου-Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Λόγω της Πανδημίας όπως συνέβη εξάλλου με όλες τις εκδηλώσεις υπήρξε διετής αναστολή πραγματοποίησης και του δικού μας πρωταθλήματος.

Πέρυσι τα 24α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ 2023, διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις πόλεις Βέροια και Νάουσα.

Φέτος τη σκυτάλη της διοργάνωσης με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΩΝ, αναλαμβάνει, ο Σ.Ε.Π.Ε. Καβάλας, το διάστημα 2-6 Ιουλίου 2024, στην πόλη της καβάλας.

Η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Ημαθίας θα συμμετάσχει για μια ακόμα χρονιά στο εν λόγω πρωτάθλημα.