ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η "ριζοσπαστική" πρόταση του Μπουφόν που θα άλλαζε το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε!

Μπορεί ο Τζανλουίτζι Μπουφόν να έχει κρεμάσει πλέον τα γάντια του και να απολαμβάνει τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σταμάτησε να σκέφτεται τον «βασιλιά των σπορ».

Ο τεράστιος «Τζίτζι» έδωσε συνέντευξη στο Tuttosport και μίλησε για ποικίλα θέματα, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως των όσων είπε αφορά μια «ριζοσπαστική» πρότασή του για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ο Μπουφόν μίλησε για το μέγεθος των εστιών, τονίζοντας πως είναι παράλογο να μην έχει διαφοροποιηθεί ποτέ, καθώς το ύψος των τερματοφυλάκων έχει αλλάξει ραγδαία από τις απαρχές του αθλήματος.

«Γίνεται λόγος για διεύρυνση των εστιών και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Οι μετρήσεις είναι οι ίδιες από το 1875 και τότε ίσως ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα, βλέποντας μερικούς τερματοφύλακες σε κάνει να σκεφτείς. Η επίδραση του ύψους των τερματοφυλάκων μπορεί να φανεί στα μακρινά σουτ: πριν από 30 χρόνια, κάθε 50 σουτ θα έφερναν 10 γκολ. Τώρα, το πολύ τρία. Από μακριά είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις γκολ απέναντι σε έναν τερματοφύλακα που έχει ύψος δύο μέτρα», δήλωσε συγκεκριμένα περί του θέματος ο σπουδαίος παλαίμαχος πορτιέρε.

ΠΗΓΗ