ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στον Μακεδονικό και επίσημα ο Μπουκουβάλας

Τη μεταγραφή του πρώην παίκτη της Βέροιας Μιχάλη Μπουκουβάλα, ανακοίνωσε ο Μακεδονικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Μπουκουβάλα! Ο Αγρινιώτης δεξιός αμυντικός θα συμπληρώσει σε λίγες ημέρες (14/01/1988) τα 36 χρόνια ζωής και ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Ικανός να αγωνιστεί τόσο στην δεξιά πτέρυγα όσο και στον άξονα, είτε ως αμυντικός χαφ είτε και σε πιο προωθημένους ρόλους, ο Μπουκουβάλας φέρει πλούσιο βιογραφικό στο οποίο ξεχωρίζουν οι 149 συμμετοχές στην Super League!

Ξεκίνησε από τον Παναιτωλικό, πριν μετακομίσει στην Κυπελλούχο ΑΕΛ για μια τριετία που του έδωσε τις πρώτες σπουδαίες εμπειρίες, μεταξύ άλλων και για το Europa League, με το ταξίδι στο Ρέικιαβικ για τα προκριματικά της διοργάνωσης! Έπειτα αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και στην Κέρκυρα, για να ακολουθήσει άλλη μια σημαντική τριετία με τα χρώματα του Ηρακλή, πετυχαίνοντας την επιστροφή του «Γηραιού» στην πρώτη κατηγορία και μερικές αξιοσημείωτες πορείες στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επένδυσε στο πρόσωπο του Μπουκουβάλα από το 2016 έως το 2020, καθιστώντας πια ως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League με την Βέροια, με την οποία αγωνίστηκε και στην Super League 2, ως φύσει και ρόλω ηγέτης της μέχρι και την περυσινή σεζόν. Τον Αύγουστο του 2023 επέστρεψε στον ΑΟ Τρίκαλα και στην Γ Εθνική, για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, πριν φορέσει τα πράσινα του Μακεδονικού, περπατώντας και πάλι τους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από επτάμιση χρόνια.

Σημειώνεται ότι υπήρξε βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδος Κ19 που έφτασε ως τον τελικό του EURO U19 το καλοκαίρι του 2007, ενώ το 2016 κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών, για φιλικούς αγώνες με την Αυστραλία. Το πρωί της Πέμπτης (28/12), ο Μπουκουβάλας προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες και υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μαλεζά, ευρισκόμενος σε πλήρη ετοιμότητα για τις υποχρεώσεις που περιμένουν τους «πράσινους» το νέο έτος.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Μιχάλη στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται να παραμείνει υγιής και να πετύχει – μαζί με την ομάδα – συλλογικούς και προσωπικούς στόχους!»