ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το Champions League περνάει σε μια νέα εποχή

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο και το Champions League ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή.

Η φάση των ομίλων θα περάσει στο παρελθόν και θα αντικατασταθεί από έναν ενιαίο πίνακα που θα συμπεριλαμβάνει και τις 36 ομάδες και θα λειτουργεί στα πρότυπα του ελβετικού μοντέλου.

Όπερ σημαίνει πως κάθε ομάδα θα παίζει οκτώ ματς, μοιρασμένα σε εντός κι εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα, οι αγώνες μεταξύ των ομάδων καθορίζονται από τα τέσσερα pots της κλήρωσης. Κάθε σύλλογος θα αγωνίζεται κόντρα σε δύο ομάδες από κάθε pot, εντός κι εκτός έδρας.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες οκτώ θέσεις στον ενιαίο πίνακα, θα περάσουν απευθείας στη φάση των νοκ-άουτ, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια θα κριθούν από τη φάση των play-off στην οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν μεταξύ των θέσεων 9-24. Αντίθετα, όσες αποκλειστούν δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, μιας και το σύστημα υποβιβασμού στο Europa League θα πάψει να υφίσταται.

Οι γίγαντες της Ευρώπης, πάντως, δεν είναι οι μοναδικοί που χαμογελούν με το νέο φορμάτ. Η οικονομία της διοργάνωσης, άλλωστε, αναμφίβολα θα βοηθήσει και χώρες όπως η Ελλάδα.

Υπάρχει ένα έξτρα εισιτήριο για το μονοπάτι των πρωταθλητών στο Champions League, άρα είναι καλό για τη χώρα μας, η οποία δεν διανύει τις καλύτερες στιγμές… Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι αγώνες σημαίνουν περισσότερα έσοδα, ενώ ο διαμοιρασμός των εσόδων δεδομένα θα επηρεάσει και τις ελληνικές ομάδες.

Το Champions League φυσικά δεν θα είναι η μοναδική διοργάνωση της UEFA που θα ακολουθήσει αυτήν την οδό. Η αλλαγή φορμάτ, άλλωστε, αφορά τόσο το Europa όσο και το Conference League, με 36 ομάδες να στελεχώνουν κάθε διοργάνωση στο league phase. Η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός πως στο Conference κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες (τρεις εντός έδρας, τρεις εκτός), σε αντίθεση με Champions και Europa League, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν οκτώ αγώνες στο league phase.

filathlos.gr